Microsoft styrker virksomheders forretningsindsigt med Internet of Things

convergence_MS-5-Event-2015-03-Convergence-Atlanta_PrintMicrosofts afholder i disse dage den årlige konference for forretningssystemer, Convergence, i Atlanta i USA – i år med en delegation på 110 danske Dynamics-partnere og kunder.

I år sætter Microsoft fokus på nye produkter og services, der styrker virksomheders kommunikation og beslutningsprocesser gennem bedre adgang til dataindsigter og en ny integreret løsning til Internet of Things (IoT).

Microsofts CEO, Satya Nadella, åbnede konferencen med dette budskab:

”Virksomheder er sultne efter at udnytte de muligheder, der ligger i teknologier som ’machine learning’ og ’predictive analytics’. Det er først, når virksomhederne får skabt en kultur, hvor data og indsigt danner grundlag for beslutninger, at de for alvor formår at skabe en egentlig forandring”.

Hos den globale leverandør af industrielle automatiseringsløsninger, Rockwell Automations, er man meget begejstret for nyhederne.

”De services, der ligger i Microsoft Azure IoT kombineret med Windows 10 IoT til digitale enheder og Power BI giver et stærkt fundament for samarbejde, synlighed og dataindsigt, som er hidtil uset i olie- og gasindustrien – fra oliefelterne til driftscenteret og hele vejen til bestyrelseslokalet”, fortæller Gary Pearsons, Vice President og General Manager hos Rockwell Automations.

Microsoft præsenterede en række nyheder på konferencen, herunder:

  • Microsoft Azure IoT Suite er en ny, integreret IoT-løsning, der udnytter mulighederne i Azure, tilbyder simplere betalingsmodeller og giver nem adgang til data, så virksomheder bedre kan sammensætte, styre og analysere alle deres it-enheder. IoT-løsningen bliver tilgængelig i preview senere på året og indeholder færdige applikationer, som virksomheder kan anvende til typiske IoT-scenarier, såsom fjernovervågning, værdistyring og forudsigelser i for eksempel forbrug og vedligeholdelse. Dette gør implementering nemmere og giver mulighed for at skalere løsningen til at kunne håndtere millioner af enheder på sigt. Azure Stream Analytics, der bliver tilgængelig fra næste måned, hjælper kunderne med at håndtere store mængder af data i realtid, som kommer fra forskellige enheder.
  • Windows 10 til Internet of Things. Windows 10 vil blive tilgængelig i versioner, der understøtter en bred vifte af IoT-enheder. Windows 10 IoT vil bl.a. tilbyde en Windows-platform med universelle applikationer og drivere, som kan håndtere en række enheder – lige fra simple controllere og gateways til mere kraftfulde enheder, såsom hæveautomater og industrielle robotter. Windows 10 IoT giver samtidig en høj sikkerhedsstandard og giver mulighed for at koble maskiner i netværk – samt for at forbinde maskiner til skyen i samspil med Azure IoT applikationen.
  • Power BI er en såkaldt ’self-service BI-løsning’, der gør brugerne i stand til at identificere, analysere, visualisere og dele data via velkendte Office-værktøjer. Løsningen hjælper i dag kunder med at tage pulsen på deres forretning via live dashboards samt at dele data og indsigter med kollegaer og kunder via interaktive og visuelle rapporter. Nye Power BI connectors, dashboards og rapporter til populære datakilder, som Google Analytics og Microsoft Dynamics Marketing, bliver tilgængelige i den nærmeste fremtid.
  • Næste version af Microsoft Dynamics CRM (Spring ’15 versionen) forventes klar i slutningen af andet kvartal af 2015. Denne version byder på markante forbedringer i ydelse og giver samtidig dybere integration til Office 365. Med nye forbedringer i informationsstyringen vil man ligeledes opleve forbedringer i effektivitet og samarbejde. CRM Spring ’15 indeholder også Microsoft Social Engagement, den seneste opdatering til Microsofts sociale monitoreringsværktøj, der er udviklet til at overvåge aktiviteter og engagere direkte i Dynamics CRM eller Office. Informationerne, som man modtager fra denne løsning, holder virksomheder bedre orienteret om, hvad kunderne siger på tværs af sociale kanaler.
  • Office Delve, der nu bliver tilgængeligt globalt, anvender avancerede ’machine learning’-teknikker, der hjælper mennesker med at finde frem til relevante dokumenter, samtaler og kontakter fra Office 365. Indhold fra Exchange Online og Yammer er nu også tilgængeligt via Office Delve.
  • Office 2016 preview til it-professionelle og udviklere blev ligeledes offentliggjort. Dette er en vigtig milepæl for næste version af Office til Windows. Office 2016 forventes tilgængeligt i andet halvår af 2015. Microsoft opfordrer it-professionelle og udviklere blandt større virksomheder til at tilmelde sig preview-programmet og tage del i udviklingen af fremtidens Office.
  • Skype for Business (tidligere Microsoft Lync) er fra i dag tilgængeligt som teknisk preview, og den nye Skype for Business-klient, server og Office 365-service bliver tilgængelig fra april. Skype for Business leverer en video- og stemmeoplevelse i høj kvalitet, der styrker samarbejde mellem mennesker og virksomheder. Den er baseret på brugerfladen fra Skype, og man kan direkte fra Skype for Business opsøge og kontakte enhver i Skype-netværket.

Læs mere om nyhederne fra Convergence 2015, herunder dagens keynote fra Satya Nadella, samt partneres og kunders reaktioner på nyhederne, på https://news.microsoft.com/convergence2015.

Tags: , , , , ,

Måske også noget for dig