KL og Microsoft samarbejder op til kommunal- og regionsvalget 2017

Hvordan prioriterer din kommune penge på sundhed, velfærd, kultur og skoler? Det er nogle af de mange spørgsmål, som et nyt online søgeværktøj fra Microsoft og KL giver svar på inden kommunal- og regionsvalget den 21. november. Som en del af samarbejdet er chatbotten Solvej også udviklet til at besvare spørgsmål fra borgere på www.stem.dk.

Hvor mange penge har din kommune brugt på folkeskolerne det seneste år? Har borgmesteren ret i, at der bliver brugt flere penge på ældreplejen end hos nabokommunen? Er der andre kommuner, der bruger så få penge på sport og fritid?

Alt dette og meget mere er det nu nemt at finde ud af med et nyt PowerBI-dashboard lanceret af Microsoft og Kommunernes Landsforening (KL) op til kommunal- og regionsvalget den 21. november, som du kan prøve her: aka.ms/legborgmester.

Dashboardet giver svar på, hvordan de økonomiske og politiske prioriteringer er i landets kommuner. Det hele kræver kun netadgang og et par klik med musen.

Demokratiet styrkes gennem ny teknologi

Microsoft leverer cloud-teknologien gennem Business Intelligence-værktøjet Power BI, som gør det muligt at samle og visualisere store datamængder. Formålet er at styrke demokratiet ved at give borgerne mulighed for at få mere viden gennem den nyeste teknologi.

”Valg i Europa har de senere år vist, at vælgerne har behov for værktøjer til at undersøge påstande i den politiske debat. Den brede offentlighed kan nemlig have svært ved at gennemskue, hvad der er sandt eller falsk, når politikere udtaler sig. Vores nye digitale service giver nu danskerne et overblik over de faktiske tal og prioriteter i de enkelte kommuner og regioner, og vores håb er, at det kan styrke demokratiet,” siger Anders Thomsen, direktør for Public Affairs, Microsoft Danmark.

Chatbot hjælper borgerne

Som en del af samarbejdet kan borgerne inden kommunal- og regionsvalget den 21. november også spørge chatbotten Solvej og få svar på relevante spørgsmål. Chatbotten er bygget op ved hjælp af de nyeste Microsoft Cloud Services og hostet i Azure Bot Service. Både chatbot og PowerBI-dashboardet er udviklet af Microsoft-partneren ProActive A/S. Du kan prøve chatbotten på forsiden af http://www.stem.dk/.

Tags: , , , , , ,

Måske også noget for dig