Ny Windows 10-opdatering giver dig mere tid og fokus i hverdagen

Hver eneste dag spilder vi tid på at lede efter mails og dokumenter på forskellige devices og enheder. Men det skal nu være slut. Med den nye opdatering til Windows 10 introducerer Microsoft en række programmer, som skal give dig mere tid i hverdagen. Blandt andet programmet Timeline, som gør det nemmere at finde dokumenter og mails, uanset hvor og hvornår du har gemt dem.

Timeline giver dig mere tid i hverdagen
Helt konkret giver Timeline mulighed for at gå tilbage i tiden og finde de ting, du arbejdede med for en time siden, i går eller for flere uger siden on-the-go i fx Edge-browseren eller Office 365. Det er integreret med dit iOS- eller Android-device, så du fremadrettet kan starte op på din Windows 10-pc og arbejde videre med de ting, du havde åbnet på smartphonen.

Se mere i videoen herunder.

Få koncentrationen tilbage med Focus Assist
Én ting er tidsspilde, når vi leder efter dokumenter eller mails på vores enheder. Noget andet er den tid, vi bruger, når vi bliver afbrudt midt i et godt workflow – blandt andet pga. sociale medier. Det problem har Microsoft også forsøgt at løse i den nye opdatering med programmet Focus Assist.

De fleste bruger mange timer foran en skærm hver dag, men bliver let distraheret af notifikationer og beskeder fra sociale medier, kolleger eller noget helt tredje.

Med programmet Focus Assist bliver vi hjulpet til at holde fokus og fordybe os. Programmet sørger for, at du undgår at blive afbrudt af lyde, pop-ups, mails og andre forstyrrende ting. Venter du på en vigtig mail, kan du altid tilføje specifikke personer, som har tilladelse til at afbryde dit flow, men ellers kan du altså arbejde i dyb koncentration, og på den måde nå mere på kortere tid.

Se mere i videoen herunder.

Både shopping og læsning bliver nemmere i Microsoft Edge
Ønsket om at gøre vores workflow fri for afbrydelser er også temaet for flere af de forbedringer, der er lavet i Microsoft Edge.

Her kan du nu blandt andet slukke for lyden, hvis der popper reklamer eller andet op på nettet. Samtidig er det muligt at lave fuldskærmsvisning af e-bøger og PDF’er, så du ikke bliver distraheret, mens du læser. Den nye opdatering betyder også, at shopping på nettet er blevet nemmere. Nu kan du gemme adresser og betalingsinformationer helt sikkert, så du nemt kan udfylde formularer ved køb af onlinevarer.

Se mere i videoen herunder.

Udover at være en forbedring for dem, der elsker at handle online, byder den nye opdatering også på et grammatikværktøj til Microsoft Edge, Grammar Tools, som er en hjælpende hånd for de af os, der nogle gange kan have udfordringer med at læse. Programmet kan blandt andet opdele lange ord i stavelser, ligesom det kan fremhæve ord fra forskellige ordklasser, fx navneord eller udsagnsord.

Indtal mails med Dictation
Windows 10-opdateringen byder også på nye features til dem, der ønsker at indtale noter eller mails. Med Dictation skal du blot holde cursoren på et tekstfelt og trykke Win+H for at starte mikrofonen. Med den forbedrede Dictation-funktion i Windows 10 kan du fange dine tanker hurtigt og præcist, så den fantastiske idé, du fik på farten, eller den tale du øver dig på, ikke går tabt.

Se mere i videoen herunder.

Opdateringen til Windows 10 er tilgængelig fra den 30. april 2018.

For mere information
Kontakt pressechef Oliver William Gunner på tlf. 28 56 23 22 eller på [email protected].

Måske også noget for dig