CDO-rollen kan blive en sovepude for danske topchefer

Hvis danske virksomheder skal lykkes med at skabe digital transformation, skal CEO’en og bestyrelsen spille en aktiv rolle og ikke overlade arbejdet til en CDO (Chief Digital Officer). Topledelsen skal sætte ambitionen og sikre fremdrift i den digitale udvikling, viser en ny dansk undersøgelse af Heidrick & Struggles og Microsoft.

I de seneste år har flere danske virksomheder ansat en CDO (Chief Digital Officer) til at kickstarte den digitale transformation. En ny dansk undersøgelse peger på, at rollen kun er midlertidig, mens CEO’en og bestyrelsen skal spille en langt mere aktiv rolle.

”Mange topledelser ser ansættelsen af en CDO som vejen til at gennemføre en digital transformation. Men undersøgelsen viser, at CDO’ens indflydelse er aftagende allerede efter 12-24 måneder. Så selvom det er en værdifuld rolle i digitaliseringens opstart, er det ikke en mirakelkur,” siger Niels Bentzen, partner i Heidrick & Struggles.

CDO i Grundfos: Min rolle er kun midlertidig
Blandt de medvirkende i rapporten er CDO i Grundfos, Fredrik Östbye. For ham er det afgørende at være bevidst om, hvordan CDO’en bidrager med mest værdi i den tidlige fase af transformationen.

”CDO’en er en midlertidig rolle. Og for at lykkes i rollen, skal du forstå, at opgaven består i at løfte de digitale kompetencer hos dine kollegaer på tværs af organisationen. Du skal ikke være drevet af en personlig målsætning,” siger Frederik Östbye.

CEO og bestyrelse skal i spidsen for transformationen
Undersøgelsen peger på, at det digitale ejerskab skal forankres på tværs af den øverste ledelse og understøttes af en kompetent og investeringsvillig bestyrelse. Ifølge CEO i Tryg, Morten Hübbe, handler det i høj grad om at turde sætte innovationen fri og sætte skub i nye, digitale initiativer.

“I de tidlige stadier er det afgørende at prioritere hastighed og agilitet frem for standardiseringer vel vidende, at det kan blive en udfordring senere i processen,” siger Morten Hübbe.

Undervejs er det altafgørende, at ledelsen skaber den rette kultur. Digitalisering er nemlig meget mere end nye teknologier, fortæller adm. direktør i Microsoft Danmark, Nana Bule.

”Ansvaret ligger hos CEO’en og bestyrelsen, som har mandat til at gennemføre de nødvendige ledelsesmæssige prioriteringer og sikre, at den digitale transformation bliver en central del af forretningsstrategien. Her spiller kulturen i virksomheden en afgørende rolle, da transformationen ofte vil medføre forandringer i alle dele af organisationen og nedbryde de vante siloer, når digitale produkter og tjenester skal udvikles og leveres.”

Fire succesfaktorer
Vejen til en succesfuld digital transformation varierer fra virksomhed til virksomhed og kan ikke sættes på én formel. Rapporten ’Digital Acceleration – What does it take?’ identificerer fire faktorer, der ser ud til at have afgørende betydning for transformationen på tværs af industrier.

  1. CEO’en er afgørende: Det hører fortiden til at forankre digitaliseringen i en it-afdeling. CEO’en er afgørende for transformationen og skal sætte den strategiske retning, strømline indsatserne og sikre momentum. For at lykkes, skal CEO’en have opbakning fra bestyrelsen med stærke digitale kompetencer og mod på risikovillige investeringer.
  2. Vinderne har kunden i centrum: Nogle virksomheder ser digitaliseringen som et optimeringsværktøj, hvilket ofte er et første skridt. Men de virksomheder, der har størst succes med digital transformation, er dem, der har kunden i centrum. Udgangspunktet skal være kundeoplevelsen – på tværs af produkter, tjenester og forretningsmodeller.
  3. Agilitet er altafgørende: Agilitet er nøgleordet for digital succes. En agil organisation er som en organisme. Den nedbryder siloer og understøtter samarbejde på tværs af forretningsområder. Og vigtigst af alt er agile organisationer ikke bange for at tage chancer, fejle og lære.
  4. Digital virksomhedskultur: De mest succesfulde digitale transformationer bygger på evnen til at omsætte værdien af data. Det betyder ikke, at digitalisering alene er it-drevet. Digitalisering er meget mere end nye teknologier. At være digital er en virksomhedskultur og et menneskeligt ’mindset’, som definerer, hvordan vi innoverer og udvikler forretningen. For ikke bare at drive digitalisering, men være digital skal data integreres i forretningen, og det digitale ejerskab skal placeres på tværs af ledelsen.

Læs hele rapporten ’Digital Acceleration – What does it take?’ ved at trykke her.

image of H&S whitepaper front page

Om rapporten:
Digital Acceleration – What does it take?’ er titlen på et nyt whitepaper udgivet af Microsoft og Heidrick & Struggles.

Blandt bidragsyderne er en række CEO’s, CDO’s og bestyrelsesformænd fra de største danske virksomheder, herunder Grundfos, Tryg, SimCorp, Coop, TV2, TDC, Maersk, Leo Pharma, Danske Bank og Ørsted.

——

For yderligere spørgsmål, kontakt kommunikationskonsulent i Microsoft Danmark, Helle Rosendahl, tlf. 22 40 95 40, a-hrose@microsoft.com

Måske også noget for dig