Microsoft vil være CO2-negativ i 2030

I dag præsenterede Microsoft et ambitiøst mål og en detaljeret plan for, hvordan virksomheden vil reducere og ultimativt fjerne sit CO2-aftryk.

I 2030 vil Microsoft være CO2-negativ, og i 2050 er målet helt at fjerne det samlede CO2-aftryk, som virksomheden har udledt direkte og gennem sit strømforbrug siden Microsofts grundlæggelse i 1975.

Målet og den detaljerede plan blev præsenteret af Microsofts Chief Executive Officer, Satya Nadella, President, Brad Smith, Chief Financial Officer, Amy Hood og Chief Environmental Officer, Lucas Joppa på Microsofts campus i Redmond, Washington tidligere i dag.

”Verden over arbejdes der på at nå et mål om at være ”net zero” (at fjerne den tilsvarende mængde CO2, som man udleder). Men de af os, der har mulighed for at rykke endnu hurtigere og længere skal gøre det. Derfor præsenterer vi i dag et ambitiøst mål og en ny plan for, hvordan vi reducerer og ultimativt fjerner Microsofts CO2-aftryk,” sagde Microsofts Præsident, Brad Smith i forbindelse med annonceringen og uddyber:

”I 2030 vil Microsoft være CO2-negativ. I 2050 vil vi fjerne det samlede CO2-aftryk, vi har haft på miljøet – både direkte og indirekte gennem vores energiforbrug siden vores grundlæggelse i 1975.”

Du kan finde mere information om Microsofts ambitiøse mål og detaljerede plan om at blive CO2-negativ i The Official Microsoft Blog her.

I Redmond præsenterede Microsoft desuden et ambitiøst program, som skal mere end halvere virksomhedens CO2-udledning i 2030. Halveringsmålet omfatter både Microsofts direkte udledning og udledninger på tværs af virksomhedens forsynings- og værdikæde. Programmet skal sikre, at Microsoft både reducerer sin direkte CO2-udledning, og reducerer udledningen, der relaterer sig til Microsofts energiforbrug til et niveau nær nul i 2025.

Udover målet om selv at blive CO2-negativ i 2030, præsenterede Microsoft et nyt initiativ, der skal hjælpe virksomhedens leverandører og kunder verden over med at bruge Microsofts teknologi til at reducere deres egen CO2-belastning.

Microsoft præsenterede derudover en ny klimainnovationsfond på 1 mia. USD, som skal fremskynde den globale udvikling af ny teknologi, der reducerer, indfanger og helt fjerner CO2-udledning. Fra næste år vil Microsoft også tilføje CO2-reduktion som en eksplicit del af indkøbsprocessen til virksomhedens værdikæde.

I en ny årlig Environmental Sustainability Report kan man fremover følge med i Microsofts CO2-indsats.

Microsoft vil aktivt bruge sin stemme og indflydelse til at støtte offentlige initiativer, der accelererer reduktion og fjernelse af CO2.

Du kan læse mere om Microsofts initiativer her.

For mere information

For yderligere spørgsmål kontakt Morten Skøtt, Head of External Relations hos Microsoft Danmark.
Mobil: +45 29 22 97 60, mail: [email protected]

Måske også noget for dig