De 10 bedste grunde til at skifte til den nye Microsoft Edge-browser

Browserens nye funktioner hjælper dig til hurtigere at få fat på den information du søger, og giver dig samtidig ro i sindet

Sidste år indledte Microsoft et arbejde, hvor målet var at nytænke internettet. Vi begyndte derfor at genopbygge vores Microsoft Edge-browser fra bunden – en browser baseret på Chromium-motoren. Det sikrede, at vi kunne levere hastighed, ydeevne og website-kompatibilitet i verdensklasse på tværs af de hjemmesider, som du bruger hver dag. Men det var ikke nok, mente vi.

Derfor annoncerer vi i dag et nyt sæt brugertjenester fra Microsoft, herunder nye funktioner i Microsoft Edge, der hjælper dig med at være organiseret og spare tid, samtidig med at din identitet og din data beskyttes bedre.

Her er de 10 bedste grunde til at skifte til Microsoft Edge:

1. Organisér din research med Collections 

Collections giver dig mulighed for at samle information fra forskellige hjemmesider, organisere informationen og eksportere den som forskellige filtyper. Du har altid mulighed for at forlade dit arbejde og vende tilbage på et senere tidspunkt og starte præcis, hvor du stoppede. Collections gør det nemt at samle viden på tværs af hjemmesider og enheder. Når du klikker på Collections-knappen, åbner et panel i højre side af din browser, hvor du nemt kan tilføje hjemmesider, tekst og billeder til en bestemt samling – blot ved at trække elementerne over i samlingen. Du kan eksportere din samling til Word, Excel eller kopirere den til din Outlook.

2. Arbejd effektivt med Vertical Tabs

Vertical Tabs er en feature, der hjælper dig med at finde og holde styr på dine åbne faner. Vertical Tabs giver dig et overblik over dine åbne faner og gør det nemmere at navigere rundt mellem dem. Microsoft Edge er den eneste browser, der tillader dig at have det fulde overblik over dine faner ude i siden af skærmen med kun ét enkelt klik.

3. Spar tid med Smart Copy

Hvor ofte har du prøvet at copy/paste indhold fra nettet til et dokument, kun for at se webindholdet formatere sig til et forfærdeligt roderi af tekst, som du er nødt til at rydde op i? Smart Copy gør det nemmere at udvælge, kopiere og indsætte lige præcis det indhold fra nettet, du ønsker – og i samme lækre format, som du fandt det i. Du kan bruge musen til at vælge hvilket som helst område, som stadig bevarer formateringen, teksten, billeder og links, når du indsætter det.

4. Tag kontrollen tilbage med Tracking Prevention

Tracking Prevention-funktionen i Microsoft Edge er designet til at beskytte dig mod at blive tracket af websites, som du ikke tilgår direkte. Funktionen giver dig på den måde bedre kontrol over, hvad du eksponeres for online. Alt efter, hvilken indstilling du vælger, vil Microsoft Edge justere, hvilke tredjeparts-trackere der blokeres. Tracking Prevention gør det mere synligt for dig, hvad og hvem der tracker dig på nettet – og funktionen er tilgængelig nu.

5. Få besked, hvis dine passwords bliver misbrugt på ’det mørke internet’ med Password Monitor

Hvert år bliver millioner af personlige brugeroplysninger lækket og ender til salg på ’det mørke internet’ som følge af databrud. I dag lancerer vi Password Monitor som en del af Microsoft Edge for at hjælpe dig med at holde dine internetkonti i sikkerhed fra hackere. Ved brug af Password Monitor-funktionen får du besked med det samme, hvis et match mellem et af dine brugernavne og kodeord bliver opfanget på det mørke internet.

6. Vær sikker på fuldkommen privat browsing med forbedringer til InPrivate-funktionen

Indimellem vil man bare gerne have lidt privatliv. InPrivate virker godt, fordi søgehistorik, cookies og webstedsdata automatisk slettes, når en browsersession afsluttes. Desuden er Microsoft Edge den eneste browser, der tilbyder indbygget InPrivate-søgning med Bing. Det betyder, at dine søgninger hverken er tilknyttet dig eller din konto, når du bruger InPrivate-funktionen.

7. Evt. Immersive Reader gør online læsning nemmere

Læsning er en af de allermest almindelige aktiviteter på nettet, men det kan være vanskeligt, hvis man lider af ordblindhed eller andre læsevanskeligheder. Immersive Reader, der er indbygget i Microsoft Edge, gør online læsning nemmere og mere tilgængeligt for alle. Ved at klikke på Immersive Reader-ikonet bliver alle distraherende elementer fjernet fra din skærm – og der er nu skabt helt simple omgivelser, der hjælper dig til at fokusere.

8. Microsoft Edge leverer den bedste Immersive Viewing-oplevelse i 4K med Dolby Audio

I disse dage ser mange af os mere Netflix, end vi gjorde tidligere. Microsoft ønsker at give dig den bedste HD-underholdningsoplevelse, når du ser indhold på nettet. Microsoft Edge er den eneste browser baseret på Windows 10 – og det gør det muligt at se Netflix i 4K-opløsning. Det er også den eneste browser, der understøtter Dolby Audio og Dolby Vision på Windows 10.

9. Gør en forskel: ”Give with Bing”

I dag introducerer vi Give with Bing og Give Mode-funktionen i Bing – en helt ny måde at støtte de sager, som du går op i. Som en del af Microsoft Rewards-programmet kan du optjene point for dine søgninger, hvis du vælger at søge i Bing. Ved at aktivere den nye Give Mode-funktion i dine rewards-indstillinger, kan du donere dine point til netop den sag, du ønsker at støtte. Simpelt, men med potentiale til at gøre en reel forskel.

10. Microsoft Edge er klar nu (og det er nemt at skifte) 

Det nye Microsoft Edge kan i dag downloades af alle på Microsoft.com/Edge. Det er tilgængeligt på Windows, Mac, iOS og Android. Hvis du er Windows 10-kunde og endnu ikke har det nye Microsoft Edge, kan du enten selv downloade det eller se frem til, at det kommer til din PC i starten af den kommende måned. Hvad end du vælger, så er det supernemt at skifte – for dine favoritter, adgangskoder og basisindstillinger bliver overflyttet til det nye Microsoft Edge med ét enkelt klik. Vi glæder os til at byde dig velkommen.

Vi har arbejdet intensivt for at imødekomme kyndige internetbrugeres forskellige behov. Med det nye Microsoft Edge håber vi, at du vil opleve fantastisk ydeevne, større kontrol over dine data og bedre metoder til at indsamle og finde mening i information og data på nettet.

 

Måske også noget for dig