Nye funktioner i Microsoft Teams tager virtuelt samarbejde til et nyt niveau

En række nye funktioner i Microsoft Teams gør virtuelle interaktioner mere naturlige, mere engagerende og i sidste ende mere menneskelige.

Find et uddrag af de nye funktioner herunder. For den fulde oversigt, læs den officielle blogpost af Jared Spataro, Corporate Vice President President for Microsoft 365.

Føl dig mere forbundet og reducer mødetræthed

’Together mode’
Dette er en ny mødeoplevelse i Teams, der bruger AI-segmenteringsteknologi til digitalt at placere deltagerne i en fælles baggrund, så det føles, som om du sidder i samme rum som alle andre i mødet eller undervisningen. Det er fantastisk til møder, hvor flere mennesker vil tale, såsom en brainstorm eller en rundbordsdiskussion, fordi det gør det lettere for deltagerne at forstå, hvem der taler.

’Together mode’ udrulles nu og vil være tilgængelig for alle i august.

Dynamisk visning
Denne visning giver dig mere kontrol over, hvordan du ser delt indhold og andre deltagere i et møde. Ved hjælp af kunstig intelligens optimeres delt indhold og videodeltagere dynamisk. Med nye kontrolelementer kan du tilpasse visningen, så den passer til dine præferencer og behov, f.eks. muligheden for at vise delt indhold og specifikke deltagere side om side.

Dynamisk visning bygger på forbedringer af møder, der blev annonceret i sidste måned; større gallerivisning gør det nu muligt at se op til 49 personer i et møde samtidig; og virtuelle ’breakout rooms’, gør det muligt for mødearrangører at opdele deres Teams-mødedeltagere i mindre gruppediskussioner.

Videofiltre
Vi er alle blevet fortrolige med videofiltre, der bruges i fotograferings- og sociale medieapps, og nu bringer Microsoft videofiltre til Teams. Før du deltager i et møde, kan du bruge filtrene til diskret at justere lysniveauet og blødgøre kameraets fokus for at tilpasse dit udseende.

’Reflect’-meddelelsesudvidelse
Denne nye feature gør det nemmere for ledere og lærere at undersøge, hvordan deres team eller elever har det – enten generelt eller om et bestemt emne, som balancen mellem arbejdsliv og privatliv, status for et projekt, aktuelle begivenheder eller en ændring i organisationen. Når udvidelsen er installeret, indeholder den forslag til indtjekningsspørgsmål og mulighed for at tilføje brugerdefinerede spørgsmål, som teammedlemmer kan svare på i en afstemningslignende oplevelse. Ledere kan vælge at gøre afstemningsresultater anonyme.

Udvidelse af Reflect-beskeder vil være tilgængelig i løbet af de kommende uger.

Gør møder mere inkluderende, engagerende og effektive

Live-reaktioner
Nogle ikke-verbale signaler, så som smil og et nik med hovedet, kan være svære at få øje på i online møder. Det kan gøre det udfordrende for oplægsholdere at forholde sig til publikums reaktioner, eller for deltagerne i et stort møde at dele deres følelser og meninger uden at afbryde mødets ’flow’. Snart vil du være i stand til at reagere feedback under et møde ved hjælp af emojis, der vises for alle deltagere. Live-reaktioner er en delt funktion med PowerPoint Live-præsentationer, der giver deltagere mulighed for at give øjeblikkelig feedback til vedkommende, som præsenterer.

Chatbobler
Under møder er chat blevet et aktivt rum for samtale og idédeling, der gør det muligt for deltagerne at bidrage til diskussionen uden at skulle deltage verbalt. Men det kan være en udfordring at være opmærksom på videofeeds, præsentationer og chats på samme tid. På nuværende tidspunkt skal Teams-brugere manuelt åbne chat-panelet for at se samtalen. Snart vises chats, der sendes under et Teams-møde, dog på skærmene for alle mødedeltagere, hvilket gør chatten mere central i mødediskussionen.

Live-oversættelse til undertekster og transskribering
Mens Teams allerede understøtter live undertekster, der kan gøre det nemmere at følge med i mødet, tilføjer vi snart ’speaker attribution’. Det betyder, at billedtekster/undertekster også vil angive, hvem der taler. Med live-transskribering, der kommer senere på året, gemmes mødets samtale automatisk på skrift under chatfanen for det pågældende møde. Senere på året bliver det også muligt at oversætte live undertekster, så du kan følge med på et andet sprog end det, der tales.

Interaktive møder for 1.000+ deltagere
Der vil være tidspunkter, hvor det er vigtigt at bringe en stor gruppe af personer sammen til et interaktivt møde, hvor alle deltagere er i stand til at chatte, tale og slå kamera til. Teams-møder vokser og vil fremover kunne understøtte op til 1.000 aktive deltagere. Når antallet af deltagere overskrider denne grænse, skaleres mødet, så der er plads til op til 20.000 deltagere.

Microsoft Whiteboard-opdateringer
Visuelle samarbejdsværktøjer kan gøre møder og undervisningsmiljøer mere effektive og inkluderende. Whiteboard i Teams vil snart blive opdateret med nye funktioner, herunder post-its, pen og blæk samt ’drag and drop’-muligheder. Disse funktioner gør det muligt for teammedlemmer, som ikke har adgang til touchscreen eller en Surface Hub, at deltage i whiteboarding-sessioner under Teams-møder.

Cortana i Teams
Cortana kommer snart til Teams-mobilappen. Ved hjælp af AI og Microsoft Graph vil funktionen bidrage med stemmeassistance, hvor du kan bede Cortana om at ringe, deltage i et møde, sende chatbeskeder, dele filer og meget mere. Disse stemmestyrede tjenester imødekommer Microsoft 365’s forpligtelser til beskyttelse af personlige oplysninger, sikkerhed og overholdelse.

Cortana vil være tilgængelig i Teams-mobilappen på iOS og Android i de kommende uger for Microsoft 365 Enterprise-brugere i USA på engelsk.

Dagens annonceringer afspejler vores vision for fremtidens arbejde: hvor alle er i stand til at bidrage og gøre deres bedste, hvor man kan ”bevæge” sig mellem oplevelser, apps og enheder; hvor kunstig intelligens giver en hjælpende hånd til at strømline opgaver, komme med genveje og spare dig tid.

Selvom ovenstående funktioner er for personer, der bruger Teams til arbejde og uddannelse, har vi også for nylig introduceret nye funktioner i Teams, der hjælper dig med at holde forbindelsen til familie og venner i dit personlige liv. Læs mere her.

 

For yderligere information

Morten Skøtt, pressechef, Microsoft Danmark
E-mail: [email protected]
Tlf.: 2922 9760

Måske også noget for dig