Kom i praktik hos Microsoft i uge 5

Fra den 1.-5. februar (uge 5) holder Microsoft Danmark praktikuge for 8. og 9. klasses elever.

Praktikugen er en kombination af at mødes fysisk (hos Microsoft og på et universitet) og online. Der vil være workshops og læring om teknologi via undervisningslektioner og et praktisk forløb. Du kommer til at møde medarbejdere fra Microsoft og studerende fra universitetet.

Du kan ansøge ved at udfylde denne formular. Hvis du får plads, hører du fra os før udgangen af 2020. Fristen for at ansøge er den 18. december 2020.

Praktikugen bliver naturligvis holdt med de nødvendige COVID-19 forbehold, og vi mødes i mindre grupper.

Årets fokus er cybersikkerhed

Cybersikkerhed er meget mere end ‘bare’ at fange hackeren, når først angrebet sker. Det handler rigtig meget om mennesker, processer og teknologi – og at være velforberedt. Det forberedende arbejde begynder, når man udvikler nye løsninger. Derfor har vi valgt at bygge praktikugen op omkring cybersikkerhed og dykke ned i disse tre temaer i løbet af ugen:

  1. MENNESKER: Man taler rigtig om ‘The Human Factor’ indenfor cybersikkerhed. Det handler om, at man skal være bedre til at træne medarbejdere til at forstå hvad cybersikkerhed er for en størrelse og hvad man kan gøre for at undgå angreb. Det omfatter også dem, der er på gulvet, og som sjældent har noget med teknologi at gøre. Dette kan være med til at forhindre en række angreb – da mange af dem sker pga. uvidenhed.
  2. PROCESSER: Gode effektive processer er den bedste vej til at sikre ens miljø mod de konsekvenser et angreb kan have – også når angrebet først er sket. Så hvilken beredskabsplan er den bedste, så man sikrer at stå stærkt overfor et potentielt angreb? Hvem gør hvad, og hvad skal vi gøre når vi først er under pres?
  3. TEKNOLOGI: Des mere man ved om sine løsninger, og hvordan sikkerhedsforanstaltninger er tænkt ind, des bedre er man forberedt til et eventuelt angreb. Derfor er terminologien ‘security by design’ central når man udvikler nye teknologiske løsninger, altså at der tænkes sikkerhed ind fra begyndelsen af produktudvikling.

Hvordan melder man sig til?

Det gør man gennem denne formular.

Praktikugen kommer til med at være både på dansk og engelsk.

Hvis du har spørgsmål, kan du skrive til [email protected]

Måske også noget for dig