Det er nu muligt at ringe, chatte og lægge planer med familie og venner i Microsoft Teams

Af: Liat Ben-Zur, Corporate Vice President, Modern Life, Search, and Devices

I store dele af 2020 og 2021 har mange af os savnet vores venner og kære. Mens den fysiske afstand har holdt os adskilt, har vi genopdaget vigtigheden og behovet for at være sammen. 2020 mindede os om, at det er svært at fejre vores successer uden dem, der hjalp os. At ferier ikke er lige så mindeværdige, hvis de ikke kan tilbringes sammen med venner eller familie, og at de færreste ting er sjove, hvis de gøres alene. I Microsoft stræber vi efter at hjælpe alle med at genfinde glæden ved samvær. For livet er bedre, når det leves sammen.

Millioner af medarbejdere verden over ved, at Microsoft Teams er det førende værktøj til at kommunikere og samarbejde på arbejdspladsen. Men vi bruger også store dele af vores liv på at samarbejde ud over på arbejdet. Ved at lytte til vores kunder har vi lært, at mange familier har behov for et bedre værktøj til at kommunikere, planlægge, koordinere og dele ting sammen online.

Tilgængelig i dag: Personlige funktioner i Microsoft Teams

Nu introducerer vi nye personlige funktioner i Microsoft Teams. Fra onlineopkald, der får dig til at føle dig tilstede med dine nærmeste, til gruppechats, der gør koordinering af planer let som en leg. De nye personlige funktioner i Teams er designet til at bringe dig endnu tættere på dine nærmeste, så i nemt kan ringe, chatte, planlægge og koordinere store og små ting sammen.

Her er en række nye funktioner, der gør Teams til en fantastisk app, som du nu kan bruge sammen med venner og familie.

Videoopkald der får jer til at føle, at I er i samme rum

Jeg ved, at jeg ikke er alene om at savne lange familiemiddage eller hyggelige stunder med vennerne på en café. Selvom vi har gjort vores bedste for at genskabe disse øjeblikke over videoopkald, er de fleste af os ved at være trætte af de mange og daglige viodeopkald. Derfor har vi skabt Together Mode – en ny nøglefunktion i Teams, som du kan bruge i hverdagen. Med Together Mode kan du nu forvandle et videopkald til et fælles virtuel miljø, så det føles som om, at du er i samme rum som din familie og venner. Med den nye funktion reduceres trætheden ved videoopkald, fordi din hjerne ikke behøver at arbejde ligeså meget sammenlignet med ved almindelige videopkald. Du kan vælge mellem en række nye virtuelle miljøer, såsom en hyggelig stue, en café eller endda et ferieresort, for at gøre dine opkald mere engagerende og sjove og for at give en følelse af at være sammen, selv når I er hver for sig.

picture1

Når jeg er på arbejde elsker jeg personligt at bringe følelser og personlighed med ind i vores Teams møder ved at bruge live emoji-reaktioner og GIF’er. Jeg glæder mig til også at kunne bruge dem til at krydre opkaldene med mine venner og familier.

picture2

Det bedste er, at hvis du går glip af et opkald, kan du altid indhente det forsømte ved at læse chattråden og sende din egen yndlings GIF for at holde liv i samtalen. Chats i Teams forsvinder nemlig ikke, selvom dit opkald er slut!

picture3

Når du planlægger et videoopkald skal du ikke bekymre dig om, om alle har adgang til Teams eller om I skal bruge forskellige links til forskellige enheder. Linket til dit videoopkald i Teams kan deles med hvem som helst – også selvom de ikke bruger Teams. Dine venner eller familie kan deltage i et møde på hvilken som helst enhed (PC, Mac, iOS- og Android telefoner eller via en internet browser). På den måde er det nemt at planlægge alt fra et lille møde med familien eller endda et virtuelt bryllup. Med mulighed for at invitere op til 300 personer i et Teams møde, skal der nok være plads til alle!

Bring dine planer til lives

Nogle gange kan noget så simpelt som at lave aftaler med venner og familie være besværligt. Det kræver koordinering på tværs af forskellige apps for at få adgang til alles kalendere og kunne dele dokumenter. Med Teams bliver alt dette nu lettere, fordi du kan administrere opgaver, store som små, uden at skulle forlade jeres chat.

At tilføje folk til en gruppechat kræver blot at du bruger deres e-mail eller telefonnummer. Selvom en person ikke bruger Teams, kan vedkommende stadig tilføjes, se og besvare alle gruppechats via SMS.

Når du først er en del af en gruppechat, kan du oprette en fælles opgaveliste og tildele opgaver til andre i gruppen. Alle i gruppen kan få vist og redigere opgavedetaljer eller krydse af, når opgaven er fuldført.

picture5

Desuden er jeg vild med, at jeg nemt kan konvertere en besked fra en gruppechat til en opgave. Hvis min kone minder mig om, at jeg skal huske at købe brød, kan jeg nemt tilføje det direkte til vores indkøbsliste i chatten. Uanset om det er et gøremål derhjemme eller en del af planlægningen til næste weekendtur, gør Teams det nemt at komme i mål med opgaverne med hjælp fra alle.

picture6

Men hvad så, når gruppen skal træffe en besltuning? Også her kunne vi bruge vores erfaringer fra Teams på arbejdspladserne. Med meningsmålinger er det nemt og hurtigt at træffe beslutninger, hvor alle bliver hørt. Så er det nemt at finde ud af, hvor næste middag skal afholdes eller hvilken dag der passer alle bedst.

picture8

Det der gør Teams unikt, er, at når afstemningen er fuldført, kan alle i gruppen udføre handlinger baseret på resultatet – uanset om det er at oprette en gruppebegivenhed eller tilddele opgaver til andre. Normalt kræver det mange flere apps, men nu kan du gøre det hele i Teams! Meningsmålinger kommer snart, og jeg glæder mig til, at min familie nu hurtigt kan beslutte, hvad vi skal bestille til aftensmad.

picture8.

Teams har også en dashboardvisning, som organiserer din gruppes delte indhold pænt – alt fra jeres delte billeder, filer, links til opgaver og kommende gruppebegivenheder. Det er en funktion, der har sparet mig meget tid, fordi jeg hurtigt kan skifte mellem mine gruppechats og nemt få adgang til vores delte oplysninger. I chatten med min familie kan jeg nemt se mine børns lokaliteter på kortet og dobbelttjekke, hvilke opgaver min kone bad mig om at udføre. Derefter kan jeg nemt skifte til chatten med mine venner, hvor jeg kan se vores delte billeder og hjælpe dem med at udfylde oversigten over vores yndlingsrestauranter.

picture9

Balance i hjemmet og på arbejdet, samlet i en app

I løbet af det seneste år er linjerne mellem arbejde, hjem og læring blevet udhvisket for mange af os. Mange skifter konstant mellem at have fokus på opgaver på arbejdet til at fokusere på mere personlige opgaver. Det er forskelligt for os alle, hvad der er den rette balance i det ”nye normale”. Jeg elsker, at Teams giver mig mulighed for at kunne styre det meste af mit liv, men jeg vil også gerne kunne holde mine verdener adskilt, når det er nødvendigt. Teams sørger for at adskille dit arbejde og dine personlige konti, så alle filer, kontakter, chats og andre oplysninger holdes adskilt. Samtidig kan du ved et enkelt klik på din profil nemt skifte mellem de to konti.

Personligt elsker jeg, hvordan Teams nu kan være centrum for kommunikation og samarbejde i hele min hverdag – hvordan jeg kan være opdateret, men stadig opretholde en vigtig adskillelse, så jeg kan sikre den rette balance i min hverdag.

Picture 10

Tilgengælighed

De nye personlige funktioner i Team er tilgængelige over hele verden fra i dag, helt gratis. Hvis du bruger Teams på dit arbejde, skal du blot klikke på din profil for at tilføje en personlig konto. Hvis du er ny i Teams, kan du downloade iOS-, Android, eller desktopappen for at komme i gang. Du kan også bruge Teams i enhver webbrowser, herunder min personlige favorit, Microsoft Edge. Læs mere om personlige funktioner i Teams her.

Vi er utrolig glade for, at Microsoft Teams nu kan hjælpe folk med at kommunikere med deres familie og venner. Vi glæder os til at høre din feedback og til at præsentere endnu flere funktioner i fremtiden.

  1. Chat via SMS er tilgængeligt i begrænsede lande og vil løbende blive tilgængeligt andre steder. Klik her for flere detaljer.
  2. Lokalitetsdeling skal være aktiveret.
  3. Du kan tale gratis op til 24 timer i et 1:1 opkald. I et gruppeopkald med mere end to personer, kan I mødes op til 100 personer og tale gratis i 60 minutter. På grund af Covid-19 har vi givet afkald på denne begrænsning, og du kan nu mødes med op til 300 deltagere og tale gratid i op til 24 timer indtil nærmere angivet.

Måske også noget for dig