Nye innovationer i Microsoft Teams, Microsoft Viva og Fluid Components skal effektivisere og lette fremtidens hybridarbejde – for alle!

Fremtidens arbejde er samarbejde uden kompromisser – hvor som helst, når som helst. På hjemmekontoret, i konferencesalen, på farten. Nu introducerer Microsoft en lang række nye innovationer, der skal lette og effektivisere hybridarbejde og, vigtigst af alt, gøre mennesker i stand til at tage del i og administrere det.

Af Jared Spataro, Corporate Vice President for Microsoft 365


Hybrid 2
Front row – et nyt mødelayout i Microsoft Teams Rooms, der gør interaktion mere naturlig og giver de fysisk
tilstedeværende en stærkere følelse af forbindelse til de eksterne deltagere. 

Se originalbloggen på engelsk her: New hybrid work innovations in Microsoft Teams Rooms, Fluid, and Microsoft Viva | Microsoft 365 Blog

I takt med at arbejdspladser åbner op i store dele af verden, hører vi hver dag kunder sige, at de glæder sig til at vende tilbage til det fysiske samarbejde. Vi har det personligt helt på samme måde, men endnu mere glæder vi os til at finde på nye metoder til at hjælpe mennesker med at interagere og samarbejde – på tværs af lokationer og tidszoner. Hos Microsoft tror vi på, at hybridarbejde er fremtidens arbejde, og at ledere i erhvervslivet bliver nødt til at gentænke deres organisation for både mennesker, processer og arbejdsrum. Det er altafgørende, hvis medarbejderne skal få succes med hybridarbejde. Desuden er vi dedikerede til at bygge oplevelser, der sikrer, at alle er lige godt stillet – uanset om man befinder sig i et konferencerum i Atlanta, arbejder hjemmefra eller først ser mødeoptagelsen, når arbejdsdagen starter i Sydney.

Microsoft Teams er afgørende for visionen om en mere fleksibel arbejdsverden. Teams er unikt, fordi det samler møder, chat, opkald, samarbejde og automatisering af forretningsprocesesser i én app. Siden COVID-19 fik medarbejdere i hele verden til at rykke på hjemmekontoret, har vi videreudviklet Teams til at kunne tilbyde mere naturlige og engagerende mødeoplevelser, flere muligheder for at gøre onlinepræsentationer virkningsfulde og gennemslagskraftige samt gøre det muligt at skabe forbindelser med andre både inden for og uden for organisationen. I den nye hybride virkelighed er vi stærkt fokuserede på at bygge Teams-oplevelser designet til at sikre, at alle uanset tid og sted bliver hørt – inklusive dem, der ikke befinder sig i lokalet.

Men COVID-19 har også lært os, at mødetræthed og digital overbelastning er en realitet, og hjemmearbejdet har udfordret vores velvære. Som en hjælp har Microsoft bygget Microsoft Viva – vores integrerede Employee Experience Platform – ind i Teams, så medarbejdere har flere muligheder for at beskytte både deres tid og velvære i arbejdsflowet.

I dag annoncerer vi nye innovationer i Teams, Microsoft Teams Rooms og Viva – alle designet til at ruste medarbejdere til hybridarbejde.

SAMARBEJDE I ARBEJSFLOWET

For at arbejde effektivt i hybride arbejdsmodeller har vi brug for et udgangspunkt, der sikrer sammenhæng både før, under og efter et møde. ”Fluid-komponenter” er fleksible produktivitetsenheder, der hjælper den enkelte til at få arbejdet gjort – om det er i forbindelse med chat, e-mails, møder eller noget fjerde. For nylig annoncerede vi nye Fluid-komponenter i chat for at skabe live samarbejdsoplevelser, der kan redigeres her og nu og deles på tværs af Teams- og Office-apps. Og i dag annoncerer vi udvidelsen af Fluid-komponenter til Teams-møder, OneNote, Outlook og Whiteboard, der gør det lettere at samarbejde på tværs af Teams- og Office-apps. Vi annoncerer også nye chatfunktioner, der understøtter forskudt samarbejde, så arbejdet ikke behøver at gå i stå mellem møder. Fastgør en besked giver chatmedlemmer hurtig adgang til vigtigt indhold når som helst, og svar på en specifik besked sikrer, at man opretholder konteksten i den igangværende samtale.

Hybrid 3Fluid-komponenter skaber live, forbundne oplevelser, der kan redigeres af alle og deles på tværs af Teams-og Office-apps.

Antallet af møder er steget markant i løbet af det seneste år – det samme er ustruktureret kommunikation. Tal fra vores Work Trend Index viser, at den gennemsnitlige Teams-bruger sender 45% flere chatbeskeder per person per uge end for bare et år siden. Og ad hoc- og ustrukturerede møder er også i fremgang. For at afhjælpe denne digitale overbelastning gør nye Fluid-komponenter i Teams-møder det nemt at tilgå vigtigt indhold, udforme en fælles agenda, tage noter og fordele opgaver undervejs i mødet. Og agendaen, noter og opgaver fra mødet bliver automatisk placeret i den nye fane for mødenoter. Dermed kan man, under selve mødet, tage diskussionen skridtet videre til idégenerering og brainstorming ved at skabe og redigere live Fluid-komponenter i Whiteboard. Fluid-komponenter kan også overføres til Outlook – e-mail eller kalender – for at gøre det nemmere at administrere både tid, agenda, noter og opgaver på tværs af apps.

Hybrid 4Arbejd sammen ved at anvende Fluid-komponenter for at forblive iarbejdsflowet.

DELTAG PÅ LIGE FOD – HJEMMEFRA, FRA KONTORET ELLER PÅ FARTEN

Bedre hybride mødeoplevelser for alle kræver, at man først og fremmest designer med udgangspunkt i de mennesker, der ikke befinder sig i rummet – så alle føler, at de har en plads ved bordet, uanset om de er fysisk til stede, på hjemmekontoret eller på farten. I dag annoncerer vi forbedringer til Teams-møder og Microsoft Teams Rooms, der er bygget til at skabe engagerende oplevelser for enhver deltager.

I løbet af i år udruller vi front row i Teams Rooms – et layout, der gør interaktion mere naturlig, og som giver de fysisk tilstedeværende en stærkere forbindelse til de eksterne deltagere. Vi har flyttet videogalleriet til bunden af skærmen, så eksterne deltagere er ansigt-til-ansigt med dem, der befinder sig i rummet. Og for at sikre, at alle forbliver engagerede undervejs, er der langs kanten af skærmen placeret møderelevante elementer såsom agenda, opgaver og noter. Mødechatten er desuden synlig for dem, der befinder sig i rummet, så de kan se og svare på de kommentarer, der kommer ind via chatten.

Hybrid 6
Front row – et nyt mødelayout i Microsoft Teams Rooms, der gør interaktion mere naturlig og giver de fysisk tilstedeværende en stærkere følelse af forbindelse til de eksterne deltagere.  

For at maksimere inddragelsen og hjælpe eksterne deltagere til at etablere deres tilstedeværelse i rummet vil Teams Rooms gøre brug af nye videolayouts, der fordeler videogalleriet ud på flere displays, når der ikke bliver delt indhold. Det betyder, at eksterne deltagere vil fremtone større og dermed mere virkelighedstro. Denne sommer kommer vi også med flere skrivebordsfunktioner til Teams Rooms for at skabe mere opmærksomhed på de eksterne mødedeltagere. Disse funktioner inkluderer live-reaktioner, spotlight og muligheden for at fastgøre flere video-streams (kommer til efteråret) og chatbobler, når man anvender det klassiske videogrid-layout.

Hybrid 7Nye video-layoutsdesignet til at øge opmærksomheden på dem, der ikke befinder sig i rummet, ved at maksimere skærmen og fordele videogalleriet ud på alle tilgængelige displays.

Eksterne deltagere skal også kunne se, hvad der foregår, og hvem der befinder sig i mødelokalet. Jabra, Logitech, Poly og vores nyeste Teams device-partner Neat anvender avanceret AI-drevne kamerateknologier for at levere nye videovisninger optimeret til hybridmøder – så alle kan ses klart og tydeligt.

Vi sørger også for, at alle, der taler under møder, går klart igennem. Teams intelligent speakers, der nu er tilgængelige via EPOS og Yealink, er designet til Teams Rooms og bruger Microsofts stemmegenkendelsesteknologi i Teams til at identificere den, der taler, og tilføje vedkommendes navn til mødeudskriften. Med en sådan udskrift kan deltagerne fokusere på at bidrage til samtalen i stedet for at tage noter – og de, der gik glip af mødet, kan læse en skriftlig kortlægning af samtalen efterfølgende.

Vi er også glade for at annoncere den nye Teams Rooms on Surface Hub-oplevelse. Surface Hub er skabt til det formål at gøre det muligt for teams at mødes og samarbejde, uanset hvor de befinder sig – og den næste generation af Surface Hub bringer flere af de bedste mødefunktioner fra skrivebordet og ind i mødet, herunder et moderniseret mødemiljø, Together Mode-miljøer og PowerPoint Live. Den nye Microsoft Whiteboard-oplevelse, der kommer til efteråret, bliver også tilgængelig på Surface Hub, så alle kan tegne på det samme digitale kanvas.

For at sætte eksterne deltagere i stand til at opstarte og facilitere whiteboard-sessioner har vi skabt en helt ny, hybridfokuseret Whiteboard-oplevelse, hvor deltagere kan samarbejde visuelt på det samme digitale kanvas. De nye funktioner, der bliver tilgængelige til sommer, vil gøre det muligt for enhver at bringe eksisterende indhold til og samarbejde om whiteboardet– og nye skabeloner skal bl.a. hjælpe grupper til at idégenerere hurtigere og forbedre mulighederne for løbende at følge med i de forskellige bidrag.

Hybrid 8Den nye Whiteboard-oplevelse gør det muligt at samarbejde, uanset hvorfra man arbejder.

Effektive hybridmøder forudsætter, at alle deltagere kan præsentere – og overvære præsentationer – på en engagerende og inkluderende måde. Nye PowerPoint Live-funktioner hjælper til at skabe et fælles rum med mulighed for samarbejde og bidrag fra alle mødedeltagere. Slide translate gør det f.eks. muligt for deltagere at se præsentationen på deres valgte sprog, og med vores nye inking-oplevelse kan man kommentere i PowerPointen, mens man præsenterer – eller man kan bruge en laserpointer til at henlede opmærksomheden på vigtige punkter.

Hybrid 9Ny inking-og laserpointer-oplevelse i PowerPointLive.

Og hold også gerne udkig efter disse funktioner i Teams’ mobil-app, hvor det nu er muligt at tilgå PowerPoint Live og Dynamic view på mobile enheder. Brugerdefineret baggrund er nu også tilgængelig på iOS og kommer snart til Android.

BESKYT TIDEN OG PRIORITÉR VELVÆRE

Den ugentlige mødetid for Teams-brugere er mere end fordoblet siden begyndelsen af COVID-19-pandemien. Tætpakkede mødedage øger stress og gør det vanskeligere at forblive engageret og fokuseret. På bare et par minutter om dagen med meditation og mindfulness kan Headspace hjælpe den enkelte til at reducere stress og forbedre evnen til at fokusere. Senere i denne måned bringer vi et sæt af guidede meditationer og mindfulness-øvelser fra Headspace ind i Viva Insights-appen i Teams – for at hjælpe mennesker til at få en god start på dagen, rense hovedet forud for en stor præsentation eller at koble fra om aftenen.

Hybrid 10Bliv genopladet med en kort mental pause og hop ind i Headspaces guidede meditationer i Viva Insights-appen i Teams.

Hybrid 12Snart introduceres en ny fokustilstand i Viva Insights-appen med Headspace-musik og timere.

Hjemmearbejde har elimineret de fysiske grænser mellem arbejde og ’liv’ – hvilket har medført en stigning i chatten efter arbejde og en følelse af altid at være ’på’. Vi ønsker at hjælpe mennesker til at finde en balance og beskytte personlig tid. Senere i år vil Viva Insights byde på muligheden for at implementere quiet time, der slukker for notifikationer fra Outlook og Teams uden for arbejdstiden og genererer personlige indsigter vedrørende den enkeltes evne til at koble fra. Quiet time-indstillinger vil også være tilgængelige for brugere af Teams og Outlook på mobil og ledsages af IT-administratorkontrol i Microsoft Endpoint Manager for at understøtte mange organisationers retningslinjer om at slukke for notifikationer uden for arbejdstiden.

Måske også noget for dig