Ny rapport: COVID-19 har accelereret danske virksomheders arbejde med digitalisering – men kun hver tredje har en plan

De mest digitale virksomheder har klaret sig bedst igennem COVID-19-krisen, og hver anden danske virksomhed prioriterer arbejdet med digitalisering højere i dag end før COVID-19. Alligevel har kun en ud af tre en strategi for indsatsen. Det viser en ny undersøgelse fra MicrosoftDansk Erhverv glæder sig over, at flere udnytter de digitale muligheder – men opfordrer virksomhederne til at definere et fokus for indsatserne. 

Digitale platforme til kundeservice og intern kommunikation, nye økonomisystemer og løsninger til at automatisere og fjernstyre produktionen. Listen med digitale løsninger, de danske virksomheder har arbejdet med under COVID-19, er lang, og siden nedlukningen af landet sidste år er digitaliseringstempoet blevet sat op. Det viser Microsofts DIGI Index 2021 – en ny undersøgelse, der afdækker dansk erhvervslivs arbejde med digitalisering. 

”Hver anden danske virksomhed prioriterer digitale løsninger højere i dag, end de gjorde, før landet lukkede ned. Og det gælder ikke kun de store virksomheder. Selv i virksomheder med 10-20 ansatte prioriteres digitaliseringen nu højere, og det vidner om de tydelige gevinster, som digitaliseringen har medført under nedlukningen,” siger Nana Bule, der er administrerende direktør for Microsoft Danmark. 

Den tolkning deler man hos Dansk Erhverv: 

”COVID-19 har været enormt udfordrende for dansk erhvervsliv og har kostet mange virksomheder livet. For mange har krisen dog også givet anledning til en gentænkning af forretningen og givet mulighed for at prøve nye løsninger af.  Det afspejles i den øgede appetit på digitalisering,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv. 

Størstedelen af virksomhederne mangler en plan for digitaliseringen
Selvom mange danske virksomheder har rykket nye digitale løsninger op på prioriteringslisten, så afslører Microsofts undersøgelse også opmærksomhedspunkter for erhvervslivet. For selvom virksomhederne prioriterer digitaliseringen højere på vej ud af COVID-19-krisen, så er det kun hver tredje virksomhed, der har en plan for digitaliseringen. 

”Det er godt at se, at hver tredje virksomhed har en klar strategi for arbejdet med digitaliseringen. Men for de resterende to tredjedele bør det seneste års udvikling og erfaringer, give appetit på yderligere digitalisering. Mange virksomheder – især de mindre – tænker måske, at en strategi for digitaliseringen er at overgøre det, og det vigtige her er også at komme i gang. En plan kan dog bidrage til at prioritere indsatsen og sætte de nødvendige ressourcer af for at opnå værdi gennem digitalisering; hvad enten det handler om at når ud til nye kunder, optimere og automatisere processer eller udvikle nye digitale løsninger indenfor deres branche,” siger Nana Bule. 

”Alle virksomheder skal ud på en digitale rejse. Den kan se forskellig ud og føre dem forskellige steder hen, men det handler grundlæggende om at sikre konkurrencekraften,” siger Brian Mikkelsen og fortsætter:  

”Det digitale område kan på afstand virke abstrakt og meget teknisk, og i Dansk Erhverv lægger vi derfor en stor indsats i at gøre digitaliseringen konkret og forretningsnær. Dels i vores arbejde i regeringens SMV:Digital, som uddeler penge og hjælper virksomhederne i gang med den digitale rejse; dels med vores egen TorsdagsTech, som handler om virksomhedsnær digitalisering. Og Interessen har været stor under Covid-19. Fx havde vi 500 deltagere til et seminar om e-fakturering. Det viser, at mange virksomheder har appetit på det digitale, men stadig er i tvivl om, hvordan de kommer i gang,” siger Brian Mikkelsen. 

Nærenergi håndterede COVID-19-krisen med Augmented Reality
En af de virksomheder, der har været nødt til at prøve kræfter med nye teknologiske løsninger under COVID-19, er energivirksomheden Nærenergi. Her installerer man bio- og naturgasløsninger for transportvirksomheder, og Nærenergi har hidtil været afhængig af support fra teknikere fra Norditalien og Sydkorea for at montere gasanlæggene. Med COVID-19-krisens rejserestriktioner blev man imidlertid tvunget til at forsøge sig med Augmented Reality (AR) for at holde forretningen kørende. 

”Da vi ikke kunne få vores teknikere fra udlandet til Danmark og hjælpe med installationen, blev vi nødt til at tænke nyt. Løsningen blev en AR-løsning, hvor vores danske montører ved hjælp af en Hololens-brille kan modtage vejledning fra vores eksperter i Italien og Sydkorea via Teams. På den måde kunne vi fortsætte installationen af vores løsninger med virtuel rådgivning trods nedlukningen af landet,” siger Jacob Himmelstrup, der er administrerende direktør for Nærenergi. 

Han slår fast, at den virtuelle installationsløsning har rykket barren for, hvordan Nærenergi tænker ny teknologi ind i forretningen. 

”I Nærenergi går vi efter at tredoble vores omsætning, og det kræver, at vi benytter os af innovative teknologiske løsninger. Med AR-modellen, vi nu har implementeret, kan vi se, at vi sparer en masse arbejdsgange og bureaukrati, fordi vores montører kan rådføre sig med vores udenlandske eksperter i realtid uden at hænge i bremsen på grund af logistik. Så vi kommer helt sikkert til at se på, hvordan vi ellers kan tænke ny teknologi ind i vores forretning, så vi får optimeret der, hvor det også kan mærkes på bundlinjen,” siger Jacob Himmelstrup. 

Fakta fra Microsofts DIGI Index 2021 

DigiIndex1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

prøve

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Microsofts DIGI Index 2021
Microsofts DIGI Index 2021 (Digital Innovation & Growth Impact Index) bygger på kvantitativ og kvalitativ dataindsamling fra et bredt udsnit af dansk erhvervsliv.  

Den kvantitative analyse baserer sig på 400 telefoninterviews af ledere med medbestemmelse inden for digitalisering i danske virksomheder med 10 eller flere ansatte. Data er indsamlet i perioden 22.-31. marts 2021. Stikprøven matcher fordelingen af private danske virksomheder i forhold til størrelse og branche med undtagelse af følgende brancher: Hoteller og restauranter, undervisning, kultur og fritid. Disse brancher er dog vægtet i de overordnede resultater. 

Den kvalitative analyse baserer sig på 10 interviews med IT-ansvarlige fra store danske virksomheder med flere end 1.000 ansatte, der benytter sig af Microsofts produkter. 

Læs mere ved at downloade Microsofts DIGI Index 2021 rapport her: Digi index rapport (microsoft.com)

Kontaktinformation
Morten Skøtt, Pressechef i Microsoft Danmark
+45 2922 9760
[email protected] 

Måske også noget for dig