Windows 11 bliver tilgængelig d. 5 oktober

Af: Aron Woodman 

Nedenstående er et oversat uddrag af denne blog.

Vi er glade for at kunne offentliggøre, at Windows 11 bliver tilgængelig fra den 5. oktober 2021. 
Opgraderingen til Windows 11 vil blive tilgængelig på kompatible Windows 10 pc’er, mens det bliver muligt at købe en række nye pc’er med Windows 11.  

pi

I takt med at pc’en spiller en mere central rolle i vores liv end nogensinde før, er Windows 11 klar til at styrke din produktivitet og inspirere din kreativitet. 

Her er 11 højdepunkter for Windows 11 

 1. Det nye design og de nye lyde er moderne, friske, rene og giver en følelse af ro og lethed. 
 2. Startmenuen sætter dig og dit indhold i centrum. Start udnytter skyens og Microsoft 365’s kraft til at vise dig dine seneste filer, uanset hvilken enhed du ser dem fra.
 3. Snap Layouts, Snap Groups og Desktops optimerer din skærmbrug samt måden, hvorpå du kan multitaske.
 4. Med Microsoft Teams integreret i proceslinjen kan du hurtigere end nogensinde oprette forbindelse til de mennesker, du holder af. 
 5. Widgets, et nyt tilpasset AI feed, giver dig hurtig adgang til alle de oplysninger, du har brug for, og med Microsoft Edges ydeevne, hastighed og produktionsfunktioner, kan du udrette endnu mere online. 
 6. Windows 11 er den bedste version nogensinde til spil og udnytter det fulde potentiale i dit hardware med teknologi som DirectX12 Ultimate, DirectorStorage og Auto HDR. Med Xbox Game Pass til PC eller Ultimate får du adgang til over 100 spil af høj kvalitet på Windows 11 til en lav månedlig pris. (Xbox Game Pass sælges separat).

 7. En ny Microsoft Store gør det lettere at udforske dine foretrukne apps, spil og film ét sted, som du har tillid til. Vi ser frem til at fortsætte vores rejse mod at tilføje Android apps til Windows 11 og Microsoft Store via vores samarbejde med Amazon og Intel; dette starter med en forhåndsvisning til Windows Insiders i løbet af de kommende måneder. 
 8. Windows 11 er den mest inkluderende version af Windows med nye forbedringer, der er bygget til og af mennesker med handicap. 
 9. Windows 11 skaber nye muligheder for udviklere. Vi gør det muligt for flere udviklere og uafhængige softwareleverandører (ISV’er) at tilføje deres apps til butikken, forbedre udviklingen af “native” applikationer og webapps med nye værktøjer.
 10. Windows 11 er optimeret på hastighed, effektivitet og oplevelsen med touch, digital pen og stemmeinput. 
 11. Windows 11 er systemet til hybridarbejde, der leverer nye oplevelser, har et sikkert design samt er let og velkendt for IT-afdelingen at implementere og administrere. Allerede fra i dag kan virksomheder teste Windows 11 i forhåndsvisning i Azure Virtual Desktop eller ved at opleve Windows 11 i det nye Windows 365. 

Tak til Windows Insider Community 

Windows Insider Community har været et uvurderligt fællesskab til at hjælpe os i mål. Siden den første Insider Preview Build blev udgivet i juni har engagementet og feedbacken været uden fortilfælde. Teamet har nydt at dele flere historier bag kulisserne om udviklingen af ​​Windows 11 i en ny serie, som vi lancerede i løbet af sommeren – Inside Windows 11. 
 

Windows 11 bliver gradvis mere tilgængelig

Den gratis opgradering til Windows 11 starter den 5. oktober og har fokus på kvalitet. Med erfaringer fra Windows 10 ønsker vi at sikre den bedst mulige oplevelse. Det betyder, at nye kompatible enheder vil blive tilbudt opgraderingen først. 

Opgraderingen tilbydes derefter over tid til “in-market-enheder” baseret på faktorer, der påvirker opgraderingsoplevelsen. Vi forventer, at alle kompatible enheder er blevet tilbudt opgraderingen i midten af ​​2022. Hvis du har en Windows 10 pc, der er berettiget til opgraderingen, giver Windows Update dig besked, når den er tilgængelig. Du kan også kontrollere, om Windows 11 er klar til din enhed, ved at gå til Indstillinger> Windows Update og vælge “Søg efter opdateringer”* 

Der har aldrig været et bedre tidspunkt for en ny pc

D. 5. oktober er lige rundt om hjørnet – og der er et par ting, du kan gøre for at blive klar til Windows 11.Hvis du har brug for en ny pc, såvent ikke. Du kan få al kraft og ydeevne fra en ny Windows 10 pc og opgradere til Windows 11 gratis efter udrulningen begynder den 5. oktober **. 

Her er et par stykker, du kan tjekke ud: 

Vi relancerer snart PC Health Check appen, så du kan kontrollere, om din nuværende pc er kvalificeret til opgraderingen. I mellemtiden kan du lære mere om minimumskravene til Windows 11 her. 

Hvis du forbereder dig til opgraderingen, og du ikke allerede bruger OneDrive, bør du undersøge det. Det er en enkel måde at hjælpe med at holde dine filer sikre, og det gør det samtidig lettere at opgradere til Windows 11 eller overgå til en ny enhed. 

For organisationer der administreres af IT, annoncerede vi i dag nye muligheder i Microsoft Endpoint Manager til at hjælpe dig med at vurdere, om du er parat til Windows 11 og hybridarbejde i stor skala. Du kan lære mere på bloggen Microsoft Endpoint Manager Tech Community. 

For kunder, der ikke er klar til at skifte til en ny enhed, men som bruger en pc, der ikke kan opgradere til Windows 11, er Windows 10 det rigtige valg. Vi vil støtte Windows 10 til og med den 14. oktober 2025. For nylig annoncerede vi, at den næste funktionsopdatering til Windows 10 kommer senere på året. Uanset hvad du beslutter dig, forpligter vi os til at støtte dig. 

Den første version af en ny æra af Windows

Som Panos delte i juni, er Windows mere end et operativsystem; det er her, vi forbinder med mennesker, det er her, vi lærer, arbejder og leger. Vi kan ikke vente med at se, hvad Windows 11 giver dig mulighed for at lave og skabe. 

*Bemærk, visse funktioner kræver specifik hardware; se vores Windows 11 specifikationsside for mere information.
** Windows 11 opgraderingen leveres til kvalificerede enheder sidst i 2021 til 2022. Timingen varierer efter enhed. Visse funktioner kræver yderligere hardware (se aka.ms/windows11-spec).

Måske også noget for dig