Her er vinderen af det allerførste danmarksmesterskab i Microsoft Power BI

Efter mange inspirerende bidrag, en kvalificeringsrunde og en top-10-afstemning dystede de tre tilbageværende finalehold i forgårs, den 28/9, om titlen som danmarksmester i Microsoft Power BI. Mesterskabet blev afholdt i Microsofts hovedkontor i Lyngby, hvor Team NextAgenda løb med sejren.

Fra venstre: Anne Marie Kindberg, Michelle Bellaiche, Tanya Helene Christensen, Team Skjoldherrerne, Team NextAgenda og Team YaJo

I forgårs var Microsoft Danmark vært for finalen i det allerførste danmarksmesterskab i – en finale, hvor tilskuere var inviteret til at se Danmarks ”datahelte” arbejde med deres fantasi, færdigheder og Power BI-dygtighed. Tanya Helene Christensen, Divisionschef for Modern Work i Microsoft Danmark, skød festen i gang: ”Vi er her for at finde frem til de mennesker, der kan forvandle data til fortællinger.”

Finalen fulgte efter en kvalificeringsrunde og en offentlig top-10-afstemning. I finalen stod Team NextAgenda med projektet Are You Moving?, Team Skjoldherrerne med projektet Danish Municipality Benchmark Tool og Team YaJo med deres World Population Predictions Project.

I dommerpanalet sad CMO & COO i Microsoft Danmark Anne Marie Kindberg samt Marco Russo, Consultant and Mentor i SQLBI fra Italien, Adam Saxton, Principal Program Manager i Microsoft i Houston, Texas og Patrick LeBlanc, Principal Program Manager i Microsoft i Atlanta, Georgia, der er kendt fra Guy in A Cube. Dommerpanelet udpegede i fællesskab vinderen blandt de tre finalister.

Tre forskellige Power BI-finaleprojekter

Vinderholdet, Team NextAgenda, var de første til at gå på scenen efter en introduktion givet af aftenens vært, journalist og tv-vært Michelle Bellaiche. NextAgendas projekt Are You Moving? viste, hvordan man forvandler offentligt tilgængelige kommune- og boligmarkedsdata til et kraftfuldt beslutningsværktøj for boligkøbere. Via et konkret eksempel i Allerød Kommune fremførte de, hvordan man som tilflytter kan få et værdifuldt indblik i et områdes politiske ståsted, aktuelle trends i kommunen, forskellige skoletilbud mm.

Andenpladsen gik til Team Skjoldherrerne med projektet Danish Municipality Benchmark Tool, der noget lig Team NextAgenda tog udgangspunkt i offentligt tilgængelige data. Skjoldherrerne fremviste en måde, hvorpå politikere, tilflyttere – og enhver, der interesserer sig for sit lokalområde – kan modtage og optage værdifuld information på en overskuelig måde. Tredjepladsen gik således til Team YaJo, der med deres World Population Predictions Project leverede værdifuld indsigt i, hvordan verden vil se ud i år 2100 – og dét gennem letforståelige diagrammer og grafer.

Ingen tvivl om vinderen

Dommerpanelet var generelt imponeret over feltets samlede niveau, som de tre finalister alligevel formåede at hæve yderligere på selve finaleaftenen. Da en vinder skulle kåres, var der dog ingen tvivl om, hvem førstepladsen skulle gå til:

“Fremragende brug af data og en dyb forståelse af, hvordan mennesker fordøjer information. Vi var aldrig i tvivl,” sagde Anne Marie Kindberg om Team NextAgenda på vegne af dommerpanelet ved udpegelsen af vinderholdet.

Besøg siden her for mere information om Microsoft Power BI.

—–

For yderligere spørgsmål, kontakt kommunikationsdirektør i Microsoft Danmark, Ditte Namer, [email protected], tlf. 24 37 52 45.

 

 

 

 

 

 

Måske også noget for dig