Microsoft Cloud til Ignite 2021: Metaverser, AI og den hybride, hyperforbundne verden

Ignite 2021 er skudt i gang – et Ignite, der byder på spændende oplæg og introduktion af mere end 90 nye tjenester og opdateringer, som alle udspringer af en forpligtelse til at adressere vor tids største tendenser. Hovedtemaerne for de mange nyheder tæller metaverset, AI-gennembrud og hyperforbundne organisationer.

Nedenstående er et dansk uddrag af denne blog.

Af Frank X. Shaw, Corporate Vice President, Microsoft Communications

De sidste 18 måneder har medført omvæltninger, ingen kunne have forudset. Vi er nu på vej ind i en tidsalder, hvor vi forventer at kunne tilgå vores digitale data når som helst, hvor som helst og fra hvilken som helst enhed. Det betyder, at digital teknologi er vigtigere end nogensinde – for enhver organisation i enhver sektor.

Microsoft og Microsoft Cloud er på forkant med at hjælpe organisationer samt deres medarbejdere og kunder med at navigere i denne nye tids helt store tendenser. Microsoft Cloud bruges af både store og små organisationer – fra nye startups til Fortune 500. Clouden driver organisationens digitale kapacitet og leverer de sikkerhedsforanstaltninger, der skal til for at holde data fortrolige og sikre.

Microsoft Ignite giver os mulighed for at fremvise resultaterne af vores indsatser på tværs af produkter og nøgletrends:

Til Ignite introducerer vi mere end 90 nye tjenester og opdateringer. I kernen af alle annonceringerne er en forpligtelse til at tale ind i de nye trends og udforske banebrydende måder at forbinde mennesker, organisationer og ideer på. Der er tre overordnede temaer for de nyheder, vi fremhæver under Ignite:

 

Muliggørelse af metaverset

Et metavers er en vedvarende, virtuel verden, der er forbundet med mange aspekter af den fysiske verden, herunder mennesker, steder og objekter. Metaverset muliggør delte oplevelser på tværs af både fysiske og digitale verdener. Efterhånden som virksomheder øger hastigheden af deres digitale transformation, kan metaverset hjælpe mennesker til at mødes i et digitalt miljø, gøre mødeoplevelser mere komfortable ved brug af avatars samt lette kreativt samarbejde på tværs af landegrænser.

Microsoft Cloud tilbyder et omfattende sæt ressourcer designet til at understøtte metaverser – ja, der vil være mere end ét! – IoT-funktioner, der gør det muligt for kunder at skabe “digitale tvillinger” af fysiske objekter i clouden; brug af Microsoft Mesh til at opbygge en fælles følelse af tilstedeværelse på enheder; og brug af AI-drevne ressourcer til at skabe naturlige interaktioner gennem machine learning-modeller.

Når vi taler om metaverset, er det både som nyt medie og som ny app-type – præcis som man talte om internettet og hjemmesider for længe, ​​længe siden (nærmere bestemt 1990’erne). Til Ignite kommer vi med to vigtige annonceringer, der viderefører evolutionen ​​af metaverset:

  • Dynamics 365 Connected Spaces giver et helt nyt perspektiv, på måden hvorpå mennesker bevæger sig og interagerer med næsten ethvert rum – fra butikken til fabriksgulvet – samt hvordan disse mennesker håndterer sundhed og sikkerhed i et hybridt arbejdsmiljø. Nu i preview.
  • Mesh til Microsoft Teams er en sammenlægning af kommunikationsmetoder, der sætter menneskelig tilstedeværelse i centrum. Ved hjælp af personlige avatarer og fordybende rum, der kan tilgås fra enhver enhed uden brug af særligt udstyr, kan alle være til stede ved et møde – uden at være fysisk til stede.

 

Omsætning af AI-gennembrud for kunder

Omfattende AI-modeller bliver nu til platforme, der skaber ambient intelligence – digitale miljøer, der kan reagere og er opmærksomme på en brugers behov. Disse gennembrud inden for kunstig intelligens kan anvendes af organisationer på flere måder – lige fra implementering af intelligente agenter til assistance i kundeservice til udtrækning af information fra store mængder ustrukturerede data.

Microsoft udbygger fortsat mulighederne for, hvad denne teknologi kan. For bare fem år siden annoncerede vi den første hyperscale AI-computer. Nu har vi den mest kraftfulde AI-supercomputer i verden, hvis infrastruktur kunder anvender i håndteringen af alvorlige udfordringer. AMD (Advanced Micro Devices) brugte den for eksempel til at designe den næste generation af processorer – og forskere i Holland brugte supercomputeren til at simulere, hvordan COVID-19 kan spredes via aerosolpartikler i tætbefolkede områder.

Med Azure har vi lagt grundstenen til at kunne skabe og træne store AI-modeller. Vores partner OpenAI har brugt supercomputeren til at træne GPT-3-modeller – et gennembrud inden for forståelse og generering af naturligt sprog.

Til Ignite annoncerer vi Azure OpenAI Service, der i første omgang kun vil være tilgængelig via invitation. Dette vil give kunder adgang til OpenAIs kraftfulde modeller – foruden sikkerhed, pålidelighed, compliance, databeskyttelse samt andre funktioner, der er indbygget i Microsoft Azure.

Microsoft tilbyder også Azure OpenAI Service-kunder værktøjer til at sikre, at de output, modellerne leverer, passer til forretningen. Vi monitorerer desuden, hvordan teknologien bliver anvendt – for at sikre, at den bruges korrekt.

Lær mere om AI-gennembrud og Azure-produkter her.


Opbygning af tillid

Mens vi fortsat udforsker hybridarbejde, hyperforbundet forretning, multi-cloud/multi-edge computing og zero trust-sikkerhed, er der ét nøgleelement, der forbinder dem alle: Muligheden for at have et digitalt økosystem, hvor tillid mellem de forskellige parter kan etableres i realtid.

Til Ignite er vi glade for at kunne introducere to opdateringer til Teams Connect, der hjælper med at fjerne endnu flere barrierer og skaber et økosystem uden grænser:

  • Teams Shared Channels gør det muligt at invitere et eksternt team ind i en kanal, planlægge et delt kanalmøde og samarbejde om filer.
  • Chat with Teams gør det muligt at chatte problemfrit med personer uden for eget arbejdsnetværk. Teams-brugere på arbejdspladsen kan således chatte med enhver Teams-bruger med en personlig Microsoft-e-mailadresse eller et telefonnummer og samtidig overholde organisationens sikkerheds- og compliance-protokoller.

Dette betyder, at medarbejdere på tværs af virksomheder kan samarbejde som ét udvidet team, mens de kun tildeles den adgang, der er nødvendig for at udføre arbejdet bedst muligt.

 

Fortsættelse følger

De overordnede fokusområder, vi lige har været igennem, er kun toppen af ​​isbjerget i forhold til de mange nye produkter og opdateringer, vi afslører til Ignite. Andre vigtige nyheder inkluderer:

  • Microsoft Loop – en ny app, der bevæger sig frit på tværs af applikationer og gør det muligt for teams at tænke, planlægge og skabe sammen. Du kan organisere alt, hvad dit projekt kræver – filer, links og data fra andre apps – i ét arbejdsområde. Det er nemt at bruge bærbare komponenter til at færdiggøre arbejde i chatten, dokumenter eller til møder – velvidende at indholdet forbliver synkroniseret.
  • Microsoft Customer Experience Platform – en marketingløsning, der giver organisationer kontrol over deres kundedata for at personalisere, automatisere og organisere kunderejser.
  • Context IQ – et sæt funktioner, der integrerer samarbejde, deling og kommunikation i arbejdsflowet endnu dybere på tværs af Dynamics 365, Office 365 og Teams.
  • Flere større opdateringer på tværs af Azure – herunder hvordan vi hjælper kunder med at administrere data og applikationer på tværs af hybrid- og multi-cloud-miljøer med Azure Arc.
  • Nye, ”bedst i klassen”-sikkerhedsløsninger til små virksomheder med Defender for Business.

Der er meget at absorbere – men vi glæder os til at dele det hele med dig. Du kan se Satya Nadellas Ignite-keynote on demand, tjekke alle nyheder og annonceringer ud på Book of News-siden samt udforske produktspecifikke blogs og læse adskillige kundehistorier på vores nyhedsside for at lære mere om teknologien i aktion.

 

Relateret:

 

 

Måske også noget for dig