Microsoft lancerer ny rapport og teknologi for at styrke millioner af frontlinjemedarbejdere

energy frontline worker

Under pandemien har Microsoft set en månedlig vækst på 400% i brugen af Microsoft Teams blandt frontlinjemedarbejdere. Derfor lancerer Microsoft nu nye produktfunktioner, der yderligere kan understøtte denne gruppe af medarbejdere.

For nylig offentliggjorde Microsoft Work Trend Index Special Rapport og annoncerede samtidig flere nye funktioner i Microsoft Teams og Microsoft Viva. De nye funktioner er designet til at betjene og hjælpe millioner af frontlinjearbejdere verden over.

På verdensplan er der 2 milliarder frontlinjemedarbejdere. De repræsenterer 80 % af den globale arbejdsstyrke, og 88 procent af alle virksomheder beskæftiger folk i frontlinjeroller. Derfor investerer virksomheder også i stigende grad i digitale værktøjer til netop frontlinjemedarbejdere. Værktøjer som skal bidrage til at modernisere arbejdsgange, højne effektiviteten og forbedre kultur og kommunikation på arbejdspladserne.

Teknologi skaber optimisme

Den netop annoncerede Work Trend Index-rapport afslører nøgleindsigter, der påvirker næsten alle dele af arbejdsstyrken:

 • En omsorgsfuld kultur er afgørende: 76 % af frontlinjearbejderne føler sig forbundet med hinanden, men over 60 % mener, at ledelsen i deres virksomhed bør være bedre til at prioritere kultur og kommunikation. Derudover føler 51 % af medarbejderne, som ikke er i lederstillinger, sig ikke værdsat som medarbejdere.
 • Frontlinjemedarbejdere har nået et vendepunkt: Midt i “The Great Reshuffle”, betragter frontlinjemedarbejdere bedre løn, balance mellem arbejds- og privatliv, samt fleksibilitet som grunde til at overveje et jobskifte.
 • Optimisme omkring teknologien: 63 % af frontlinjemedarbejderne er begejstrede for de muligheder, som teknologien skaber. Teknologi indtager en tredjeplads på listen over faktorer, som medarbejderne mener, kan hjælpe med at reducere stress på arbejdspladsen.
 • Potentiale i at slå bro mellem teknologi og uddannelse: 46 % af frontlinjemedarbejderne føler sig samtidig presset til at tilpasse sig ny teknologi eller frygter at miste deres job – mens 55 % siger, at de har været nødt til at bruge ny teknologi uden formel uddannelse eller træning.

Nye digitale muligheder klar til brug

Microsoft introducerer i samarbejde med en række industripartnere nye tilbud samt produktfunktioner, der er designet til at støtte frontlinjemedarbejdere i Microsoft Teams og Viva:

 • Microsoft styrker sit strategiske forhold til Zebra Technologies Corp., som er førende inden for bl.a. robuste Android-mobilcomputere til frontlinjearbejdsstyrken. De to virksomheder leverer Teams Walkie Talkie-appen på en bred vifte af Zebra-mobilcomputere, inklusiv en dedikeret push-to-talk-knap (PTT) som giver adgang til Teams Walkie Talkie-funktionaliteten på Zebra-enheder. Derudover er Teams Walkie Talkie digital PTT nu tilgængelig på alle iOS-mobilenheder og Android.
 • Microsoft forbedrer Teams’ integration med Zebra ReflexisTM, som forbinder Reflexis Workforce Management-løsninger med Shifts-applikationen i Teams. Denne nye integration strømliner vagtplanlægning og afspadseringsanmodninger i Teams, hvilket gør det nemmere for ledere at godkende disse.
 • Planlagte køer til virtuelle aftaler er nu tilgængelig i Teams, hvilket samler realtidsopdateringer om ventetider, udeblevne aftaler og personaleforsinkelser for at skabe en gennemsigtig og stressfri oplevelse for kunder og patienter i sundhedssektoren.
 • Viva Connections-appen i Microsoft Teams forbinder frontlinjemedarbejdere til virksomhedens kultur, værktøjer, nyheder og interne personalegrupper.
 • Integrationen med strategiske partnere såsom Workday og Espressive gør det nemmere at få adgang til vigtige ressourcer og samle for eksempel løn- og HR-ressourcer på ét sted.
 • Viva Learning-appen giver frontlinjemedarbejdere mulighed for at opdage og dele læringsindhold direkte fra Microsoft Teams – hvilket gør det nemmere for hele virksomhedens arbejdsstyrke at holde sig opdateret om både påkrævet og anbefalet træning. Nye opdateringer gør det nemmere at tildele læring fra partnerløsninger som SAP SuccessFactors, Cornerstone OnDemand og Saba Cloud. Og partnerskaber med læringsudbydere som EdCast og OpenSesame muliggør et omfattende indholdsbibliotek, der kan hjælpe frontlinjemedarbejdere med opkvalificering og træning
 • For IT hjælper forbedret enhedsadministration med at sikre, at mistede delte enheder nemt kan sikres og lokaliseres.

“At styrke frontlinjemedarbejderne er fortsat afgørende for den digitale transformation. Sammen med vores partnere udstyrer vi derfor frontlinjemedarbejderne med værktøjer, der giver dem mulighed for at være forbundet med deres team- og ledelse, mens de koncentrerer sig om en klient eller opgave. Hvis det bliver gjort rigtigt, tror vi på, at teknologi kan modernisere arbejdsgange og forbedre præstationer, kultur og kommunikation på arbejdspladsen,” siger Emma Williams, Corporate Vice President i Microsoft.

Microsoft cloud tilgængelig for detailhandlen

Microsoft Cloud for Retail bliver tilgængelig fra 1. februar. Teknologien indleder med at samle datakilder på tværs af hele kunderejsen, hvilket giver detailhandlerne mulighed for at maksimere værdien af ​​deres data og giver et holistisk syn på forbrugeren. Når datakilderne er forbundet, hjælper AI detailhandlere med bedre at forstå og forbedre forbrugernes indkøbsoplevelse. Ved at give flere relevante og strømlinede oplevelser igennem hele værdikæden kan detailhandlere opbygge en bæredygtig forsyningskæde i realtid. Løsningen inkluderer også de Teams- og Viva-funktioner, der netop er blevet annonceret.

Besøg den officielle Microsoft Blog, Microsoft 365 Blog og den nye Work Trend Index-rapport for at læse mere.

 

For yderligere information
Morten Skøtt, Pressechef, Microsoft Danmark
Tlf: 2922 9760
E-mail: [email protected]

Måske også noget for dig