Microsoft Ability Summit: Nyt Tech Lab og smarte features skal sikre inklusion

Adaptive accessories

Teknologi skal være inkluderende og tilgængelig. Derfor lancerer Microsoft en række nye softwarefunktioner, tilgængelige accessories og et udvidet Inclusive Tech Lab til gavn for alle brugere med specifikke behov.

Af: Dave Dame, Director of Devices Accessibility

Microsoft har en klar mission om at hjælpe både mennesker og organisationer med at opnå endnu mere. Derfor lancerer Microsoft en række produkter og funktioner, der skal sikre, at vores teknologi bliver mere inkluderende og tilgængelig.  I anledningen af det årlige Microsoft Ability Summit, som i 2022 afholdes for 12. gang, fejrer vi både et nyt og udvidet Inclusive Tech Lab, en række nye softwarefunktioner og løfter samtidig sløret for nye tilgængelige accessories, der er designet til at sikre mennesker med funktionsnedsættelser bedre adgang til teknologi. Lanceringen er et udtryk for Microsofts tiltagende forpligtelse til at skabe inkluderende design. Udviklingen er en fortsættelse af vores initiativ fra 2018, hvor vi introducerede ​​Xbox Adaptive Controller. The Adaptive Controller er en hub for enheder, der er designet til at imødekomme behov hos gamere med nedsat mobilitet og give dem mulighed for at skabe en controller-opsætning, der opfylder individuelle behov – og dermed gør gaming mere tilgængeligt.

Tilpas dine enheder med Surface Adaptive Kit

Sidste efterår introducerede vi Surface Adaptive Kit – en samling hjælpeværktøjer som blandt andet klistermærker med hævede teksturer og åbningsstøtter til Surface-enheder. Hjælpeværktøjerne giver blinde, synshæmmede og personer med nedsat mobilitet bedre mulighed for at tilpasse Surface-enhederne efter behov.

Samarbejdet med medarbejdere med handicap og handicapmiljøet har været afgørende for udviklingen af de nye produkter. Og mens vi fortsætter vores videreudvikling af inkluderende og tilgængelige produkter, er vi hos Microsoft samtidig glade for at kunne åbne et nyt og forbedret Inclusive Tech Lab.

Nyt Inclusive Tech Lab skaber innovative rammer

Det nye Inclusive Tech Lab viderefører vores fokus på læring og udvikling med det formål specifikt at støtte personer med forskellige former for handicap. Med hjælp fra inkluderende og tilgængelig teknologi kan vi påvirke måden mennesker lærer, arbejder, lever og leger, positivt. Det nye Inclusive Tech Lab har skabt forbedrede innovative rammer for vores produktteam, besøgende og partnere og er designet, så det er fleksibelt og inkluderende – og kan tilpasses forskellige projekter og personers specifikke behov. Et sted hvor Microsoft og personer med handicap sammen kan idéudvikle og evaluere på produkter, så vores designere bliver udfordret og lærer at forstå og anerkende, hvilke begrænsninger mennesker med handicap oplever i det daglige.

Flere Adaptive accessories på vej

Udviklingen af nye accessories skal også bidrage til en mere tilpasningsdygtig og brugervenlig opsætning og støtte til for eksempel personer, der har udfordringer med at bruge en almindelig mus eller tastatur. Derfor er vil det blive muligt at 3D-printe og tilpasse sin egen mus, komme med tastatur-input eller oprette nye genveje tilpasset den enkelte brugers specifikke behov.

Vi ser frem til at lancere Microsoft adaptive accessories til efteråret, og vi kan ikke vente med at byde velkommen til handicapmiljøet – og alle andre – i det nye Inclusive Tech Lab, så vi sammen kan lære at udvikle teknologi, som gør endnu flere mennesker i stand til at arbejde, lege og skabe.

Ovenstående er et uddrag af denne blog

Måske også noget for dig