Microsoft introducerer nye Surface-enheder, der bringer Windows PC’en ind i den næste computer-æra

I dag deler Microsoft sin vision for den næste æra af Windows-PC’en. En æra hvor PC’en og skyen smelter sammen og udnytter innovativ AI-teknologi til at låse op for nye oplevelser, så alle kan deltage, udtrykke sig kreativt og blive set og hørt.  

Nedenstående er et dansk uddrag af denne blog.

Af Panos Panay, Chief Product Officer, Microsoft

I næsten 40 år har Windows-PC’en haft en særlig plads i vores liv. Den har bidraget til nye niveauer af produktivitet, forbundet os og åbnet op for kreativitet og potentiale gennem innovationer, som vi aldrig havde forestillet os, da vi startede vores rejse. Bare tænk på, hvor langt vi er kommet, ift. hvordan mennesker interagerer med PC’en: Fra det allerførste tekstbaserede keyboard-input til præcision med peg-og-klik med musen, til i dag hvor touch, tale, pen og fagter hjælper folk med at bruge Windows-PC’en mere naturligt og intuitivt. Helt fra begyndelsen har Surface været en katalysator for den udvikling.

I de sidste 10 år har Surface udfordret PC’ens konventioner gennem innovation, der har skubbet til, hvad industrien forventer af bærbare og stationære computere, tablets og andre mobile produktivitetsenheder. Ved at bringe det bedste fra Microsoft sammen på en enkelt enhed, har Surface givet brugeren mulighed for at forbinde, skabe, arbejde, lære og lege på nye måder.

Hos Microsoft fokuserer vi nu på fremtiden, og med Windows 11, nye Surface-produkter og nye apps som Microsoft Designer og Image Creator, er vi klar til at træde ind i den næste computer-æra.

Vores nye portefølje omfatter:

 • En spritny udgave af vores bærbare computer med Surface Laptop 5
 • En tilføjelse til vores 2-i-1-familie med Surface Pro 9
 • En opdatering af vores populære Surface Studio med Surface Studio 2+
 • En udvidelse af vores Microsoft 365-univers med de nye grafiske design-apps Microsoft Designer og Image Creator
 • Nye integrationer mellem iCloud og Fotos-appen i Windows 11, og mulighed for at downloade Apple TV- og Apple Music-appen direkte til din computer
 • Nyt tilbehør designet i samarbejde med handicapsamfundet for at hjælpe mennesker, der kan have svært ved at bruge en traditionel mus og tastatur med Microsoft Adaptive Accessories
 • Nye tilføjelser, som gør din hybride mødeoplevelse bedre i form af Microsoft Presenter+ og Microsoft Audio Dock

Surface Laptop 5

Da den blev præsenteret for syv år siden, blev Surface Laptop næsten øjeblikkeligt brugernes mest fortrukne Surface, og den nye Surface Laptop 5 bidrager kun til at bevare populariteten hos kunderne.

Fra det hurtige login med Windows Hello til berøringsskærmen, præcisionsberøringspladen og den behagelige skriveoplevelse tilbyder den nye Surface Laptop 5 håndværket, mulighederne og komforten, der skal til, for at brugeren kan producere bedst muligt.

 • Surface Laptop 5 er slank og elegant og har batterilevetid hele dagen[i]
 • Den tilbyder nu ThunderboltTM 4, og med den nyeste Intel® EvoTM-platform er Surface Laptop 5 over 50 % mere kraftfuld end sin forgænger
 • Surface Laptop 5’s signatur 3:2 PixelSense-skærm kommer i 13,5″ eller 15″-muligheder, hver med Dolby Vision IQ
 • Højttalerne tilbyder Dolby Atmos 3D spatial-processering[ii], og det frontvendte HD-kamera kan justere eksponeringen i ethvert lysmiljø. Sammen med studiemikrofonerne fanger det brugeren på en virkelighedstro måde
 • Surface Laptop 5 fås i nye aluminiumsfarver[iii]

[i] Batterilevetiden varierer betydeligt baseret på brug, netværks- og funktionskonfiguration, signalstyrke, indstillinger og andre faktorer. Se https://aka.ms/SurfaceBatteryPerformance for detaljer.

[ii] Kræver Dolby Atmos®-kodet indhold og lyd.

[iii] Farver er kun tilgængelige på udvalgte modeller. Tilgængelige farver, størrelser, finish og processorer kan variere efter butik, marked og konfiguration.

Surface Pro 9

Microsoft hæver igen barren for Surface Pro. Surface Pro 9 er udformet med et aluminiumsydre af høj kvalitet i et nyt sæt farveriii. På den ene side finder man det ikoniske indbyggede støtteben og på den anden side en lækker 13” PixelSense-skærm.

Surface Pro 9 har en utrolig overfladeskærm med en fantastisk kvalitet, ydeevne og alsidighed.

Under skærmen er et HD-kamera, Omnisonic-højttalere, retningsbestemte mikrofoner og vores brugerdefinerede G6-chip, der tager arbejdet med Surface Pen til nye højder med taktile signaler. Kombineret med det nye Ink Focus i Microsoft OneNote eller den nye GoodNotes-app til Windows 11, føles digitalt blæk på skærmen som at skrive med pen og papir.

Under det ikoniske ydre har Surface Pro altid handlet om ydeevne:

 • Surface Pro 9 tilbyder et valg mellem processorer – 12. generations Intel® Core-processor bygget på Intel® EvoTM-platformen4 med ThunderboltTM 4 eller Microsoft SQ®3 drevet af Qualcomm Snapdragon med 5G-forbindelse[i].
 • Intel®Core-processoren tilbyder utrolig kraft og ydeevne. Bygget på Intel® EvoTM-platformen[ii], er den klar til multitasking, fuld desktopproduktivitet og intense arbejdsbelastninger – med op til 50 % mere ydeevne end Surface Pro 8. ThunderboltTM 4 muliggør hurtig dataoverførsel, docking til flere 4K-skærme, eller understøttelse en eGPU-opsætning.
 • Microsoft SQ®3-processoren giver hurtig 5G-forbindelseiv og op til 19 timers batterilevetidi. Derudover låser den op for nye AI-funktioner, der er muliggjort af en helt ny Neural Processing Unit (NPU), der forandrer, hvordan du forbinder dig med menneskerne i dit liv. NPU’en i Surface Pro 9 er i stand til at udføre mere end 15 billioner beregninger i sekundet og driver nye oplevelser med Windows Studio-effekter.

[i] 5G er ikke tilgængelig i alle områder; kompatibilitet og ydeevne afhænger af mobilnetværk, plan og andre faktorer. Se udbyder for detaljer og priser.

[ii] Surface Pro 9 med 12. generations Intel® CoreTM-processorer og lager på 256 GB og derover er bygget på Intel® EvoTM-platformen.

Surface Studio 2+

I takt med at arbejdsmiljøer har udviklet sig, har der løbende været en stor efterspørgsel på den elegante, kraftfulde og alsidige Surface Studio.

Nu har Microsoft ombygget Surface Studio-serveren med en opdateret Intel Core H-35-processor, der har op til 50 % hurtigere CPU-ydeevne. NVIDIA Ge Force RTX 3060 er designet til at fordoble den grafiske ydeevne og opnå den mest realistiske grafik, når brugeren laver 3D-designs. Vi har forbedret og moderniseret skærmen, kameraerne, Studio Mics og porte – inklusive USB-C med Thunderbolt 4. Med Windows 11 opnår Surface Studio 2+ også Secured-core PC-standarder.

 

Microsoft Designer og Image Creator

 

Microsoft Designer er en ny grafisk design-app i Microsoft 365. Den er drevet af den bedste AI på markedet, inklusive DALL∙E 2, og den er udviklet til at bringe kreative visioner ud i livet. Det er et fantastisk eksempel på kraften ved cloud-baseret AI, og hvordan det kommer til udtryk gennem en applikation. Designer hjælper brugeren med at skabe på baggrund af deres eget indhold eller egne idéer, og gør det nemt og hurtigt at designe opslag på sociale medier, invitationer og meget mere.

Vi mener ikke, at teknologi af denne type bør begrænses til en enkelt app. Derfor kommer Microsoft Creator-værktøjer – inklusive DALL∙E 2-integration – ind i Bing og Edge med Image Creator.

Lær mere om Microsoft Designer og de andre nye AI-værktøjer i Microsoft 365 og Microsoft Edge og Bing, som annonceres i dag ved at læse denne blog fra Liat Ben-Zur.

Gør din hverdag nemmere med Windows 11

Det bliver nu nemmere end nogensinde før at få adgang til iPhone-fotos og -videoer samt underholdning fra Apple på Xbox- og Windows-enheder. Gennem en ny integration med iCloud og Fotos-appen i Windows 11 kan man nu få adgang til alle ens yndlingsbilleder- og videoer fra sin iPhone direkte i Fotos-appen – blot ved at installere iCloud til Windows-appen fra Microsoft Store.

Apple TV-appen er allerede på Xbox, og fra i dag vil Apple Music også være tilgængelig. Til næste år lanceres Apple Music og Apple TV-appen på Windows. Forhåndsvisninger af disse apps vil snart være tilgængelige i Microsoft Store.

Nyt tilbehør for at fuldende oplevelsen

Microsoft har gjort inklusion til en nøgleingrediens i tilgangen til produktfremstilling, og har som mål at løse udfordringer for de mere end 1 milliard mennesker i verden, der har et handicap. Tidligere i år annoncerede vi Microsoft Adaptive Accessories.

Hver del af det adaptive sæt er designet i samarbejde med handicapsamfundet for at hjælpe mennesker, der kan have svært ved at bruge en traditionel mus og tastatur. De adaptive tilbehør er udviklet for at imødegå barrierer, der kan forhindre folk i at få mest muligt ud af deres PC.

Microsoft Adaptive Accessories vil være tilgængeligt fra den 25. oktober på udvalgte markeder. Derudover vil erhvervs- og uddannelseskunder kunne 3D-printe adaptive greb fra Shapeways[i] til Microsoft Business Pen og Microsoft Classroom Pen 2. Besøg Microsoft.com for at lære mere.

Derudover annoncerer Microsoft to nye tilbehør til at forbedre den hybride mødeoplevelse: Microsoft Presenter+ og Microsoft Audio Dock.

 

 • Microsoft Presenter+

Denne Teams-aktiverede fjernbetjening er et effektivt præsentationsværktøj, der hjælper med ubesværet at gå gennem dine slides, slå lyden til/fra, rette dit publikums opmærksomhed med skærmmarkøren og hurtigt deltage i et møde, uanset om det er i lokalet, over Microsoft Teams eller andre mødeapps.

Microsoft Presenter+ er den første præsentationskontrol, der er certificeret til Microsoft Teams. Den er tilsluttet via Bluetooth og med brugerdefinerbare styringsværktøjer[ii]

[i] 3D-printtjenester er leveret og garanteret udelukkende af Shapeways, Inc. underlagt Shapeways salgsvilkår og -betingelser og garanti på: https://aka.ms/ShapewaysTermsConditions. Microsoft er ikke ansvarlig for deres ydeevne eller overholdelse af gældende lovgivning, sikkerhed eller andre krav.

[ii] Brugerdefinerbare styringsværktøjer er kun tilgængelige på Windows 10- og 11-enheder. Brug Microsoft Accessory Center til at tilpasse Microsoft Presenter+ og angive præferencer for haptisk feedback.

 

 • Microsoft Audio Dock

Med fire forskellige porte (HDMI, USB-C x2 og USB-A) og en pass-through PC-oplader kan Microsoft Audio Dock reducere rod på skrivebordet, mens brugeren opgraderer sin lyd til møder, musik og meget mere. Indbyggede Omnisonic-højttalere leverer førsteklasseslyd, og med to fremadrettede, støjreducerende mikrofoner og integreret mute-kontrol vil du høre og blive hørt tydeligere i dit næste onlinemøde.

Besøg Microsoft.com, Bestbuy.com eller vores Surface for Business-side for at lære mere om alle de nye produkter.

Måske også noget for dig