Microsofts partnerskaber sætter skub i innovation og vækst i Danmark

En ny undersøgelse foretaget af International Data Corporation (IDC) viser, hvordan Microsofts partnerskaber giver kunder større mulighed for at investere i teknologi og innovation med henblik på at øge effektiviteten og sikre langsigtet vækst. De vigtigste indsigter i undersøgelsen er:

  • Markedet indenfor Cloud-løsninger vil i Danmark blive mere end fordoblet fra år 2021 til 2026
  • De samlede årlige IT-udgifter vil i Danmark overstige 23 milliarder dollars i år 2026
  • For hver US-dollar tjent i relation til Microsofts løsninger, tjener softwareledede partnere i Europa op til 7.86 US-dollars
  • Partnere, der engagerer sig aktivt i at sælge sammen med Microsoft, vokser hurtigere

Europa befinder sig i en historisk periode med sociale, økonomiske og teknologiske forandringer. På trods af økonomisk modvind, viser undersøgelsen, som er foretaget i 15 europæiske lande, at der eksisterer et hav af vækstmuligheder for Microsoft-Partnere i Danmark. Hvis Partnere tilpasser deres portefølje til det voksende marked for cloud-services, kan de se frem til en øget vækst. De skal ved hjælp af cloud-løsninger hjælpe kunder med at drage fordel af digitale investeringer, som samtidig bidrager til at fremme den digitale transformation i samfundet.

Mange Partnere i Danmark transformerer deres forretningsmodeller for at opbygge software og services i Microsoft Cloud. Det skaber nye muligheder, der rækker ud over videresalg, som skaber grobund for hurtigere vækst og højere rentabilitet. Ifølge IDC’s undersøgelse, forventes investeringer i software i Danmark at få et gennemsnitligt årligt afkast på 11 procent mellem år 2021 og 2026. Samtidig vil de samlede årlige IT-udgifter i år 2026 overstige 23 milliarder dollars. Det offentlige marked for cloud-services vil til sammenligning nærme sig 7 milliarder dollars om året i år 2026. 

Morten Thomsen, Global Partner Solution Lead for Danmark og Island, siger: 

“Kombinationen af den mest omfattende og betroede cloud og det stærkeste partnerøkosystem giver Microsoft og deres partnere en enestående mulighed for at skabe og øge forretningsværdien for kunderne gennem digital transformation.”

Indflydelse på den økonomiske værdi 

IDC’s undersøgelse viser, at de europæiske partnere med et større engagement i Microsoft opnår højere rentabilitet, og de har samtidig også højere forventninger til vækst. Microsoft-partnere kan opdeles i tre kategorier på baggrund af deres omsætningsmix: videresalg, service og software. Det er her vigtigt at notere, at aktiviteter, som partnere udfører, har forskellig økonomisk værdi i relationen til Microsoft. Og da partnere som regel har en kombination i omsætningen fra disse aktiviteter, vil hver partner ofte få forskellige økonomiske resultater. Microsoft-partnere med større fokus på immateriel ejendom skaber ofte større avancer. Service- og softwarebaserede partnere i Europa er mere rentable. De har en bruttoavance på henholdsvis 26 procent og 32 procent sammenlignet med 18 procent for videresalgsbaserede partnere. Europæiske softwarebaserede partnere forventede også at øge deres forretning med 43 procent i 2022 sammenlignet med 16 procent for servicebaserede partnere og 15 procent for videresalgsbaserede partnere.

Dybere engagement, bedre resultater 

Partnere, der investerer mest i relationen til Microsoft, opnår større økonomiske fordele. Med højere engagement kan virksomheder skabe deres egne løsninger og drage fordel af mulighederne for at sælge og innovere sammen med Microsoft i udviklingen af cloud-baseret software og tjenester.

Selvom der findes mange forskellige partnerforretningsmodeller og tilgange til samarbejdet med Microsoft, oplever partnere, med højt engagement i samarbejdet, overlegne økonomiske resultater. Det drejer sig specifikt om partnere, der får mindst 75 procent af deres indtægter fra Microsoft-relaterede aktiviteter. De oplever den højeste rentabilitet med en gennemsnitlig bruttomargin på 30 procent. Omvendt oplever partnere med lavere omsætningsandel fra deres Microsoft-relaterede aktiviteter (1 procent – 25 procent) en gennemsnitlig bruttomargin på 14 procent i deres Microsoft-forretning.

Microsoft Cloud Partner Program

Microsoft lancerede for nyligt ’Microsoft Cloud Partner program’. Programmet har til formål at hjælpe partnere med at udvikle på Microsoft Cloud og holde dem i spidsen for innovation af cloud-løsninger. Et eksempel herpå er verdens første AI-skabte whiskyløsning udviklet af Microsoft-partner Fourkind – en finsk teknologikonsulent – til Mackmyra. Microsofts Cloud Partner Program hjælper således partnere med hurtigt at udvikle og sælge de bedste løsninger, tjenester og banebrydende enheder til kunder over hele verden.

Læs hele IDC’s undersøgelse her

For yderligere informationer, kontakt venligst:
Morten Skøtt, Head of Communication, Microsoft Danmark
Tlf. 29 22 97 60
E-mail: [email protected]

Måske også noget for dig