Nyt partnerskab mellem Copenhagen FinTech og Microsoft giver teknologiindsprøjtning til dansk fintech

Et nyt samarbejde mellem Copenhagen FinTech og Microsoft skal sætte ekstra fart på teknologidrevet innovation inden for finansielle services. Ambitionsniveauet er højt, og Microsoft vil gennem partnerskabet blandt andet bidrage med rådgivning, mentorordning og ekspertise om banebrydende teknologier, herunder særligt AI, for at løfte og udvikle det danske fintech-økosystem og lægge kimen til de næste danske væksteventyr inden for fintech. 

Ifølge konsulenthuset McKinsey er Danmark blandt de førende fintech-økosystemer i Europa, og danske virksomheder har historisk været frontløbere inden for området. Nyt partnerskab mellem Copenhagen FinTech og Microsoft hæver barren yderligere og giver branchen endnu flere teknologiske muskler. Med den seneste teknologiudvikling inden for AI med eksempelvis ChatGPT er timingen for det nye partnerskab ideel for begge parter, da AI anses som en afgørende innovationsaccelerator.  

CEO hos Copenhagen FinTech, Thomas Krog Jensen ser store perspektiver i et formelt samarbejde med Microsoft: 

“Vi har visionen om at skabe et dansk væksteventyr inden for fintech ved at støtte den næste generation af teknologidrevne virksomheder og startups. Ifølge analysehuset IDC er finanssektoren den branche, som investerer mest i kunstig intelligens udover tech-sektoren. Det vidner om, at det potentiale vi kigger ind i, er enormt og derfor har vi store forventninger til et tættere samarbejde med Microsoft.”   

Hos Microsoft er vurderingen af potentialet tilsvarende stort: Teknologidrevet innovation rummer store muligheder for fremtiden finanssektor:  

“Det danske fintech-økosystem er blandt de førende i Europa, og branchen er en stor driver for vækst, innovation og jobskabelse. Både Microsoft og finanssektoren kan lære meget af fintech-virksomheder, som ofte er enormt dygtige til at nytænke en specifik del af værdikæden, og derigennem bidrage med noget af den innovation, som driver finanssektoren frem. Hos Microsoft kan vi udover vores teknologiske viden bidrage med at bygge bro mellem fremtidens fintech-virksomheder og de etablerede aktører i vores økosystem som både tæller partnere såvel som kunder,” siger Jacob Engsig, Financial Service Industry Lead hos Microsoft.  

Samarbejdet mellem Copenhagen FinTech og Microsoft er bygget op omkring tre grundpiller: 

  1. Videndeling og rådgivning

    Microsoft vil fungere som en vigtig ’Technology Partner’ for det danske og nordiske fintech-økosystem. Som en del af samarbejdet vil Microsoft bidrage med rådgivning, mentorordning og ekspertise om banebrydende teknologier, herunder AI, til Copenhagen FinTechs forskellige programmer for udvikling og acceleration af fintech startups. Microsoft vil også deltage i Copenhagen FinTechs ’Innovation Masterclasses’ målrettet partnere.
  2. Netværk og relationerCopenhagen FinTech og Microsoft vil samarbejde om at øge kendskabet til de muligheder og udfordringer, som teknologien skaber for den finansielle sektor. Gennem samarbejdet er der ligeledes et ønske om at udvide relationer til andre relevante aktører såsom universiteter, forskningsinstitutioner, myndigheder og investorer.
  3. Drive nye ideer til markedetCopenhagen FinTech og Microsoft vil understøtte de fintech startups, som er en del af Copenhagen fintech Lab, med at bringe deres innovative løsninger til markedet. Microsoft vil også facilitere samarbejde mellem startups og etablerede virksomheder i branchen og tilbyde en række teknologiske ressourcer til de fintech-startups, som er en del af samarbejdet.

Kontakt: 

Microsoft Danmark
Morten Skøtt, kommunikationschef
Tlf. 29229760, mail: [email protected]

Copenhagen Fintech
Thomas Krogh Jensen, CEO
Tlf. 20 60 1548, mail: [email protected]

Måske også noget for dig