Microsoft åbner ny AI-æra: Lancerer intelligente copilots

Microsoft tager et markant skridt fremad i demokratiseringen af AI-teknologien: Den kommende Windows-opdatering har over 150 nye AI-funktioner samt banebrydende intelligente AI-assistenter kaldet copilots, som kan løse komplekse opgaver på arbejdet, i skolen eller derhjemme.

Microsofts brugere får snart en virtuel intelligent personlig assistent. Assistenten kaldes en copilot og er drevet kunstig intelligens (AI). Den kan hjælpe med at løse en lang række komplekse opgaver såsom at skrive et dokument, lave en præsentation, opsummere et møde eller booke en rejse med familien.

Den første version af copilot vil blive udrullet gratis i den næste opdatering af Windows 11 – og på tværs af søgemaskinen Bing, internetbrowseren Edge og Microsoft 365 Copilot senere dette efterår.

Microsoft Copilot anvender informationer fra internettet, brugerens egne data og aktuelle PC-aktivitet til at gøre hverdagen og arbejdslivet smartere, lettere og mere produktiv for den enkelte – med fuld beskyttelse af brugernes privatliv og personlige data. Copiloten kan både bruges som en selvstændig app eller aktiveres inde i fx Bing eller Edge med et enkelt klik.

”AI kommer grundlæggende til at redefinere måden, vi arbejder på, interagerer med computere og udfolder vores ideer. Microsofts lancering af copilots markerer det næste store skridt i udviklingen af kunstig intelligens og demokratiseringen af de konkrete måder, teknologien kan styrke innovationen, produktiviteten og give velfærden og dansk erhvervsliv et løft,” siger Mette Kaagaard, CEO i Microsoft Danmark.

Ifølge ny undersøgelse fra Dansk Industri ser virksomhederne AI som en afgørende parameter for at bevare dansk konkurrencekraft, og Digitaliseringsstyrelsen vurderer ligeledes i ny rapport, at kunstig intelligens kan hjælpe med at tackle nogle af de store samfundsudfordringer. Fx ved at frigøre hænder til borgernær velfærd eller bidrage til grøn omstilling.

”Udviklingen indenfor AI går hurtigt, og vi mærker stor efterspørgsel fra vores kunder på tværs af sektorer i Danmark. Udbyttet fra teknologien er betydeligt, og det skal og kan opnås på en ansvarlig måde med fuld beskyttelse for data og privatliv,” siger Mette Kaagaard.

Microsoft 365: AI der forvandler dit arbejdsliv

Med lanceringen af copilots, introducerer Microsoft også senere på året Microsoft 365 Chat. Det er en intelligent, virtuel assistent, som både kan skanne e-mails, møde-resumeer, chatbeskeder, dokumenter, datatabeller og informationer fra internettet for at forstå den enkelte bruger, vedkommendes arbejdsmønstre, prioriteter og organisation. Assistenten kan hjælpe med at løse komplekse opgaver såsom at planlægge et projekt, udarbejde en rapport eller facilitere en workshop.

Microsoft 365 Chat er sat i verden for at hjælpe brugerne med at håndtere kompleksiteten på arbejdspladsen og spare tid. Netop tid er i stigende grad blevet en mangelvare de senere år, hvor arbejdsmængden er steget markant. På en almindelig arbejdsdag foretager Microsofts mest aktive brugere 18 internetsøgninger, modtager over 250 e-mails og sender eller læser næsten 150 teams-beskeder. Dertil deltager Teams-brugere i tre gange flere møder hver uge, end de gjorde i 2020.

Slip kreativiteten fri

Også visuelt bliver AI en game-changer. Designer, den seneste Microsoft 365 app, kan skabe imponerende visuelle elementer, indlæg til sociale medier, invitationer og meget mere ved hjælp af avanceret AI-teknologi. Designer har en række banebrydende funktioner såsom generativ redigering drevet af OpenAI’s Dall.E 3. Dette kan bruges til at udvide et billede ud over originalen, tilføje eller fjerne objekter eller baggrunde samt meget mere.

Microsoft integrerer også Designer i andre programmer såsom Word. Her kan Designer analysere konteksten og indholdet i en given tekst til at foreslå visuelle elementer, som understøtter. Inden for få øjeblikke kan et teksttungt dokument blive transformeret med brugerdefinerede grafikker.

Ved hjælp af kreative værktøjer som Designer, sammen med Bing Image Creator, Clipchamp og Paint, kan man nu få en visualiseret skitse af næsten hvad som helst – med nogle få enkle prompts.

Microsofts produkter får tilført AI:

  • Med over 150 nye funktioner er den næste opdatering til Windows 11 en af Microsofts mest ambitiøse hidtil. Den tilfører copilots og AI til apps som Paint, Photos, Clipchamp og meget mere.
  • Bing vil bruge den seneste DALL.E 3-model fra OpenAI og levere mere personlige svar baseret på brugerens søgehistorik. Bing vil også tilbyde en ny AI-drevet shoppingoplevelse, samt en forbedret visuel oplevelse.
  • Microsoft 365 Copilot vil være tilgængelig for virksomhedskunder den 1. november 2023 sammen med Microsoft 365 Chat.
  • Microsoft introducerer nye Surfaceprodukter, som understøtter AI-teknologien med kraftfulde nye komponenter.

Læs om alle nyhederne her: Announcing Microsoft Copilot, your everyday AI companion – The Official Microsoft Blog


Kontakt:

Morten Skøtt
Kommunikationschef
Telefon: (+45) 29 22 97 60
[email protected]

Måske også noget for dig