Microsoft Introducerer Copilot+ PC’er

Copilot plus PC main art

Find en on-demand optagelse af vores event fra d. 20. maj her.

I dag, ved en særlig begivenhed på vores nye Microsoft-campus, introducerede vi verden for en ny kategori af Windows-PC’er designet til kunstig intelligens, Copilot+PC’er.

Copilot+PC’er er de hurtigste og mest intelligente Windows-PC’er, der nogensinde er bygget. Med kraftfuldt nyt silicium, der er i stand til utrolige 40+ TOPS (billioner operationer pr. sekund), batterilevetid hele dagen og adgang til de mest avancerede AI-modeller, vil Copilot+ PC’er give dig mulighed for at gøre ting, du ikke kan på nogen anden PC. Du kan nemt finde og huske, hvad du har set på din PC med Recall, generere og forfine AI-billeder i næsten realtid direkte på enheden ved hjælp af Cocreator og bygge bro over sprogbarrierer med Live Captions, der oversætter lyd fra mere end 40 sprog til engelsk.

Disse oplevelser kommer til live på et sæt tynde, lette og smukke enheder fra Microsoft Surface og vores OEM-partnere Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo og Samsung, med forudbestilling fra i dag og tilgængelighed fra den 18. juni. Copilot+PC’erne starter ved 999 dollars og giver utrolig meget for pengene.

Denne første bølge af Copilot+ PC’er er kun begyndelsen. I løbet af det sidste år har vi set en utrolig innovation af AI i skyen med Copilot, der giver os mulighed for at gøre ting, som vi aldrig havde drømt om var mulige. Nu begynder vi et nyt kapitel med AI-innovation på enheden. Vi har fuldstændig gentænkt hele PC’en – fra silicium til operativsystem, applikationslaget til skyen – med AI i centrum, hvilket markerer den mest betydningsfulde ændring af Windowsplatformen i årtier.

 

De hurtigste og mest sikre Windows-PC’er, der nogensinde er bygget

Vi har introduceret en helt ny systemarkitektur, der samler kraften fra CPU’en, GPU’en og nu en ny højtydende Neural Processing Unit (NPU). Forbundet til og forbedret af de store sprogmodeller (LLM’er), der kører i vores Azure Cloud sammen med små sprogmodeller (SLM’er), kan Copilot+ PC’er nu opnå et ydelsesniveau, der aldrig er set før. De er op til 20 gange mere kraftfulde[1] og op til 100 gange så effektive[2] til at køre AI-arbejdsbelastninger og leverer brancheførende AI-acceleration. De overgår Apples MacBook Air 15” med op til 58 % i vedvarende multithreaded performance [3], samtidig med at de leverer batterilevetid hele dagen. Med en utrolig effektivitet kan Copilot+ PC’er levere op til 22 timers lokal videoafspilning eller 15 timers webbrowsing på en enkelt opladning. [4] Det er op til 20 % mere batteri ved lokal videoafspilning end MacBook Air 15”. [5]

Windows har nu den bedste implementering af apps på den hurtigste chip, startende med Qualcomm. Vi tilbyder nu flere native Arm64-oplevelser end nogensinde før, herunder vores hurtigste implementering af Microsoft 365-apps som Teams, PowerPoint, Outlook, Word, Excel, OneDrive og OneNote. Chrome, Spotify, Zoom, WhatsApp, Blender, Affinity Suite, DaVinci Resolve og mange flere kører nu indbygget på Arm for at give dig en fantastisk ydeevne med yderligere apps, som Slack, der udkommer senere på året. Faktisk er 87% af den samlede app minutter, som folk bruger på apps i dag, har native Arm-versioner. [6] Med en kraftfuld ny emulator, Prism, kører dine apps fantastisk, uanset om de er native eller emuleret.

Alle Copilot+PC’er er sikret ud af boksen. Microsoft Pluton Security-processoren er som standard aktiveret på alle Copilot+PC’er, og vi har indført en række nye funktioner, opdateringer og standardindstillinger i Windows 11, som gør det nemt for brugerne at holde sig sikre. Og vi har indbygget personlig privatlivskontrol for at hjælpe dig med at beskytte det, der er vigtigt for dig. Du kan læse mere om, hvordan vi gør Windows mere sikkert her.

Helt nye, kraftfulde AI-oplevelser

Copilot+ PC’er udnytter kraftfulde processorer og flere avancerede AI-modeller, herunder flere af Microsofts SLM’er i verdensklasse, til at frigøre et nyt sæt oplevelser, som du kan køre lokalt, direkte på enheden. Dette fjerner tidligere begrænsninger på ting som ventetid, omkostninger og endda privatlivets fred for at hjælpe dig med at være mere produktiv, kreativ og kommunikere mere effektivt.

Recall med det samme

Vi satte os for at løse et af de mest frustrerende problemer, vi støder på hver dag – at finde noget, vi ved, vi har set før på vores PC. I dag skal vi huske, hvilken filmappe det var gemt i, hvilken hjemmeside det var på, eller scrolle gennem hundredvis af e-mails for at finde det.

Med Recall kan du nu få adgang til stort set alt, hvad du har set eller gjort på din PC, på en måde, der føles som at have fotografisk hukommelse. Copilot+PC’er organiserer information, som vi gør – baseret på relationer og associationer, der er unikke for hver af vores individuelle oplevelser. Det hjælper dig med at huske ting, du måske har glemt, så du kan finde det, du leder efter, hurtigt og intuitivt ved blot at bruge de stikord, du husker. [7]

Du kan scrolle gennem tiden for at finde det indhold, du har brug for på din tidslinje, på tværs af alle programmer, hjemmesider, dokumenter og meget mere. Interager intuitivt ved hjælp af snapshots med screenray for at hjælpe dig med at tage det næste skridt ved hjælp af foreslåede handlinger baseret på objektgenkendelse. Og kom tilbage til der, hvor du var, uanset om det er til en bestemt e-mail i Outlook eller den rigtige chat i Teams.

Recall udnytter dit personlige semantiske indeks, som er opbygget og gemt udelukkende på din enhed. Dine snapshots er dine; de forbliver lokalt på din PC. Du kan slette individuelle snapshots, justere og slette tidsintervaller i Indstillinger eller sætte dem på pause når som helst direkte fra ikonet i systembakken på proceslinjen. Du kan også filtrere apps og websites, så de aldrig bliver gemt. Du har altid kontrollen med et privatliv, du kan stole på.

Cocreate med AI-drevet billedoprettelse og -redigering, indbygget i Windows

Siden lanceringen af Image Creator er der blevet genereret næsten 10 milliarder billeder, som hjælper flere mennesker med at bringe deres ideer til live ved at bruge naturligt sprog til at beskrive, hvad de vil skabe. Alligevel kan nutidens cloud-tilbud begrænse antallet af billeder, du kan skabe, lade dig vente, mens kunstværket behandles, eller endda give anledning til bekymringer om privatlivets fred. Ved at bruge Neural Processing Units (NPU’er) og kraftfulde lokale små sprogmodeller bringer vi innovative nye oplevelser til dine foretrukne kreative applikationer som Paint og Photos.

Kombiner dine blækstreger med tekstbeskeder for at generere nye billeder næsten i realtid med Cocreator. Når du itererer, gør kunstværket det også, så du lettere kan forfine, redigere og udvikle dine ideer. Kraftige diffusionsbaserede algoritmer optimerer til den højeste kvalitet over et minimum af trin, så det føles, som om du skaber sammen med AI. Brug kreativitetsskyderen til at vælge mellem en række kunstværker fra mere bogstavelige til mere udtryksfulde. Når du har valgt dit kunstværk, kan du fortsætte med at iterere oven på det, hvilket hjælper dig med at udtrykke dine ideer, uanset dine kreative evner.

Restyle app screenshot
Restyle app screenshot

Tag fotoredigering og billedskabelse til det næste niveau. Med Restyle Image kan du genopfinde dine personlige fotos med en ny stil, der kombinerer billedgenerering og fotoredigering i Fotos. Brug en forudindstillet stil som Cyberpunk eller Claymation til at ændre baggrunden, forgrunden eller hele billedet for at skabe et helt nyt billede. Eller sæt gang i dit næste kreative projekt og få visuel inspiration med Image Creator i Fotos. På Copilot+PC’er kan du generere endeløse billeder gratis, hurtigt og med mulighed for at finjustere billederne, så de passer til din smag, og gemme dine favoritter i samlinger.

Innovative AI-oplevelser fra de kreative apps, du elsker

Vi samarbejder også med nogle af de største og mest elskede applikationer på planeten for at udnytte kraften i NPU’en til at levere nye innovative AI-oplevelser.

Adobe

Sammen med Adobe er vi glade for at kunne annoncere, at Adobes flagskibsapps kommer til Copilot+ PC’er, herunder Photoshop, Lightroom og Express – tilgængelige i dag. Illustrator, Premiere Pro og meget mere kommer til sommer. Og vi fortsætter med at samarbejde om at optimere AI i disse apps til NPU’en. Adobe Creative Cloud-kunder vil få gavn af alle fordelene ved Copilot+PC’ernes ydeevne, så de kan udtrykke deres kreativitet hurtigere end nogensinde før.

Adobe Photoshop screenshot
Adobe Photoshop screenshot

DaVinci Resolve Studio

Anvend ubesværet visuelle effekter på objekter og personer ved hjælp af NPU-accelereret Magic Mask i DaVinci Resolve Studio.

DaVinci Resolve Studio
DaVinci Resolve Studio

CapCut

Fjern baggrunden fra et videoklip i en håndevending med Auto Cutout, der kører på NPU’en i CapCut.

CapCut
CapCut

Cephable

Bliv i dit flow med hurtigere, mere responsive adaptive inputkontroller, som hovedbevægelser eller ansigtsudtryk via den nye NPU-drevne kamerapipeline i Cephable.

Cephable
Cephable

LiquidText

Lav hurtigere og smartere kommentarer til dokumenter ved hjælp af AI-funktioner, der kører helt på enheden via NPU, så data forbliver private i LiquidText.

LiquidText screenshots
LiquidText

djay Pro

Hav det sjovt med at nedbryde og remixe ethvert musiknummer med en ny version af NeuralMix™ i højere kvalitet, som er eksklusiv for NPU i Algoriddims djay Pro.

djay NeuralMix screenshot
djay NeuralMix

Forbind og kommuniker ubesværet med live-tekster

I en stadig mere forbundet og global verden ønsker Windows at bringe folk tættere sammen. Uanset om du hører din yndlingspodcast fra et andet land, ser dit internationale yndlingssportshold eller samarbejder med venner og kolleger over hele verden, vil vi gerne gøre mere indhold tilgængeligt for flere mennesker.

Live Captions har nu live-oversættelser og forvandler al lyd, der passerer gennem din PC, til en enkelt, engelsksproget billedtekstoplevelse i realtid på din skærm på tværs af alle dine apps. Du kan oversætte enhver live eller forudindspillet lyd i enhver app eller videoplatform fra over 40 sprog til engelske undertekster med det samme, automatisk og selv når du er offline. Drevet af NPU’en og tilgængelig på alle Copilot+PC’er, kan du nu være sikker på, at dine ord bliver forstået efter hensigten.

Nye og forbedrede Windows Studio-effekter

Se ud og lyde bedst muligt automatisk med lettilgængelige kontroller lige ved hånden i Quick Settings. Portrætlys justerer automatisk billedet for at forbedre den opfattede belysning i mørke omgivelser eller gøre forgrundspixels lysere i omgivelser med svagt lys. Tre nye kreative filtre (illustreret, animeret eller akvarel) giver et kunstnerisk præg. Øjenkontakt-teleprompter hjælper dig med at holde øjenkontakt, mens du læser på skærmen. Nye forbedringer af stemmefokus og portrætsløring hjælper med at sikre, at du altid er i fokus.

Copilot, din daglige AI-ledsager

Copilot screenshot
Copilot

Hver Copilot+PC leveres med din personlige, kraftfulde AI-agent, som kun er et enkelt tryk væk på tastaturer med den nye Copilot-tast [8]. Copilot får nu den fulde programoplevelse, som kunderne har efterspurgt, i et strømlinet, enkelt, men kraftfuldt og personligt design. Copilot giver dig de mest avancerede AI-modeller lige ved hånden. I de kommende uger får du adgang til de nyeste modeller, herunder GPT-4o fra vores partnere hos OpenAI, så du kan have stemmesamtaler, der føles mere naturlige.

Udvikling af AI på en ansvarlig måde

Hos Microsoft har vi forpligtet os til at udvikle etisk og sikker AI i hele virksomheden. Vores principper for ansvarlig AI har været styrende for udviklingen af disse nye oplevelser, og alle AI-funktioner er i overensstemmelse med vores standarder. Læs mere her.

Nye Copilot+ PC’er fra Microsoft Surface og vores partnere

Vi har samarbejdet med alle de største OEM’er – Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo, Samsung – og selvfølgelig Surface, for at kunne tilbyde spændende nye Copilot+PC’er, som vil blive lanceret den 18. juni. Med en startpris på 999 dollars er disse enheder op til 200 dollars billigere end enheder med lignende specifikationer [9].

Surface spiller en vigtig rolle i Windows-økosystemet, da vi designer software og hardware sammen for at levere innovative designs og meningsfulde oplevelser til vores kunder og fans. Vi introducerer de allerførste Copilot+ PC’er fra Surface: Den helt nye Surface Pro og Surface Laptop.

Surface Pro and Surface Laptop
Surface Pro and Surface Laptop

Den nye Surface Laptop er et powerhouse i et opdateret, moderne laptop-design med knivskarpe rammer, en strålende touchscreen-skærm, AI-forbedret kamera, førsteklasses lyd og nu med en haptisk touchpad.

Vælg mellem en 13,8” og 15” skærm og fire fantastiske farver. Nyd op til 22 timers lokal videoafspilning på Surface Laptop 15” eller op til 20 timer på Surface Laptop13,8” oven på en utrolig ydeevne og helt nye AI-oplevelser.

Den nye Surface Pro er den mest fleksible 2-i-1-laptop, nu gentænkt med mere hastighed og batterilevetid til at drive helt nye AI-oplevelser. Den introducerer en ny, valgfri OLED-skærm med HDR og et kamera med ultrabredt synsfelt, der er perfekt til Windows Studio Effects. Det nye Surface Pro Flex Keyboard er det første 2-i-1-tastatur, der er designet til at blive brugt både fastgjort og løsrevet. Det giver forbedret stabilitet med Surface Slim Pen-opbevaring og -opladning integreret uden problemer samt en støjsvag, haptisk touchpad. Læs mere her.

Nye Copilot+ PC’er fra de største mærker er tilgængelige fra 18. juni:

  • Acer: Acers Swift 14 AI 2,5K-berøringsskærm gør det muligt at tegne og redigere dine billeder med større nøjagtighed og med farvenøjagtige billeder. Start og opdag AI-forbedrede funktioner, som Acer PurifiedVoice 2.0 og Purified View, med et tryk på den dedikerede AcerSense-knap.
  • ASUS: ASUS Vivobook S 15 er en kraftfuld enhed, der bringer AI-oplevelser til live med sin Snapdragon X Elite Platform og indbyggede Qualcomm® AI. Den har 40+ NPU TOPS, et kølesystem med to blæsere og op til 1 TB lagerplads. Næste generations AI-forbedringer omfatter Windows Studio-effekter v2 og ASUS AiSense-kamera med tilstedeværelsesdetektering til adaptiv dæmpning og låsning. Den er bygget til at være bærbar og har et ultraslankt og let design helt i metal, et batteri med høj kapacitet og førsteklasses styling med et RGB-baggrundsbelyst tastatur med en enkelt zone.
  • Dell: Dell lancerer fem nye Copilot+ PC’er, herunder XPS 13, Inspiron 14 Plus, Inspiron 14, Latitude 7455 og Latitude 5455, som tilbyder en række muligheder for forbrugere og virksomheder, der leverer banebrydende batterilevetid og unikke AI-oplevelser. XPS 13 drives af Snapdragon X Elite-processorer og har et førsteklasses, futuristisk design, mens Latitude 7455 kan prale af en fantastisk QHD+-skærm og fire højttalere med AI-støjreduktion. Inspiron14 og Inspiron 14 Plus har en Snapdragon X Plus 1 og er fremstillet af letvægtsaluminium med lavt kulstofindhold og er energieffektive med EPEAT Gold-klassificering.
  • HP: HP’s OmniBook X AI PC og HP EliteBook Ultra G1q AI PC med Snapdragon X Elite har et slankt og elegant design, der leverer avanceret ydeevne og mobilitet for en mere personlig computeroplevelse. Funktionerne omfatter lang batterilevetid og AI-drevne produktivitetsværktøjer, som f.eks. transskription i realtid og mødeoversigter. Et 5MP-kamera med automatisk indramning og øjenfokus understøttes af Poly Studios krystalklare lyd til forbedrede virtuelle interaktioner.
  • Lenovo: Lenovo lancerer to AI-PC’er: en bygget til forbrugere, Yoga Slim 7x, og en til erhvervslivet, ThinkPad T14s Gen 6. Yoga Slim 7x giver effektivitet til kreative med en 14,5« touchskærm med 3K Dolby Vision og optimeret kraft til 3D-rendering og videoredigering. T14s Gen 6 giver oplevelser på virksomhedsniveau og AI-ydeevne til dine arbejdsopgaver med funktioner, der omfatter en webcam-lukker, Wi-Fi 7-forbindelse og op til 64 GB RAM.
  • Samsung: Samsungs nye Galaxy Book4 Edge er ultratynd og let med en 2x AMOLED-skærm med 3K-opløsning og Wi-Fi 7-forbindelse. Den har et langtidsholdbart batteri, der giver op til 22 timers videoafspilning, hvilket gør den perfekt til arbejde eller underholdning på farten.

Få mere at vide om de nye Copilot+ PC’er, og forudbestil dem i dag på Microsoft.com og hos de største PC-producenter samt andre førende globale forhandlere.

Begynd at teste til kommerciel udrulning i dag

Copilot+PC’er tilbyder virksomheder de mest effektive Windows 11-enheder med unikke AI-funktioner til at frigøre produktivitet, forbedre samarbejde og øge effektiviteten. Som en Windows-PC kan virksomheder implementere og administrere en Copilot+PC med de samme værktøjer og processer, som de bruger i dag, herunder it-kontrol af nye funktioner og AppAssure-support. Vi anbefaler, at it-administratorer begynder at teste og gøre klar til udrulning for at give medarbejderne adgang til kraftfulde AI-funktioner på disse højtydende enheder. Du kan læse mere om vores kommercielle erfaringer her.

Neural Processing Units
Neural Processing Units (NPU)

AI-innovation på tværs af Windows-økosystemet

Som vi altid har gjort med Windows, har vi bygget en platform, som vores økosystempartnere kan bygge videre på.

De første Copilot+PC’er lanceres med både Snapdragon® X Elite- og Snapdragon® X Plus-processorer og har førende ydeevne pr. watt takket være den brugerdefinerede Qualcomm Oryon™ CPU, som leverer uovertruffen ydeevne og batterieffektivitet. Snapdragon X-serien leverer 45 NPU TOPS alt-i-et-system på en chip (SoC). Den førsteklasses integrerede Qualcomm® Adreno™ GPU leverer fantastisk grafik til fordybende underholdning. Vi ser frem til at udvide gennem dybe partnerskaber med Intel og AMD, startende med Lunar Lake og Strix. Vi kommer med nye Copilot+ PC-oplevelser på et senere tidspunkt. I fremtiden forventer vi at se enheder med dette silicium sammen med kraftfulde grafikkort som NVIDIA GeForce RTX og AMD Radeon, så Copilot+ PC-oplevelser kan nå ud til endnu bredere målgrupper som avancerede gamere og skabere.

Vi står ved et vendepunkt, hvor PC’en vil accelerere AI-innovation. Vi tror på, at de bedste AI-oplevelser kun vil være mulige, når skyen og enheden arbejder sammen. Sammen med vores partnere sætter vi rammerne for det næste årti med Windows-innovation.

__

[1] Baseret på et øjebliksbillede af aggregerede data om brug af ikke-gaming-apps fra april 2024 for iGPU-baserede bærbare computere og 2-i-1-enheder, der kører Windows 10 og Windows 11 i USA, UK, CA, FR, AU, DE, JP.

[2] Testet i april 2024 ved hjælp af Phi SLM-arbejdsbelastning, der kører 512-token prompt-behandling i et loop med standardindstillinger, der sammenligner pre-release Copilot+ PC-builds med Snapdragon Elite X 12 Core- og Snapdragon X Plus 10 core-konfigurationer (QNN-build) med Windows 11 PC med NVIDIA 4080 GPU-konfiguration (CUDA-build).

[3] Testet i maj 2024 med Cinebench 2024 Multi-Core-benchmark, der sammenligner Copilot+PC’er med Snapdragon X Elite 12-kerne- og Snapdragon X Plus 10-kerne-konfigurationer med MacBook Air 15” med M3 8-kerne-CPU / 10-kerne-GPU-konfiguration. Ydeevnen vil variere betydeligt mellem enhedens konfiguration og brug.

[4] *Batterilevetiden varierer betydeligt fra enhed til enhed og med indstillinger, brug og andre faktorer. Se aka.ms/cpclaims*.

[5] *Batteriets levetid varierer betydeligt afhængigt af enhedens konfiguration, brug, netværks- og funktionskonfiguration, signalstyrke, indstillinger og andre faktorer. Test udført i maj 2024 ved hjælp af den foreløbige Windows ADK-vurdering af lokal videoafspilning på fuld skærm under standardtestforhold, med enheden tilsluttet Wi-Fi og skærmens lysstyrke indstillet til 150 nits, hvor Copilot+ PC’er med Snapdragon X Elite 12 core- og Snapdragon X Plus 10 core-konfigurationer, der kører Windows version 26097.5003 (24H2), blev sammenlignet med MacBook Air 15” M3 8-Core CPU/ 10 Core GPU, der kører macOS 14.4 med lignende enhedskonfigurationer og testscenarier.

[6] Baseret på et øjebliksbillede af aggregerede, ikke-gaming app-brugsdata fra april 2024 for iGPU-baserede bærbare computere og 2-i-1-enheder, der kører Windows 10 og Windows 11 i USA, UK, CA, FR, AU, DE, JP.

[7] Recall er optimeret til udvalgte sprog (engelsk, kinesisk (forenklet), fransk, tysk, japansk og spansk). Indholdsbaserede begrænsninger og lagerbegrænsninger gælder. Læs mere her.

[8] Copilot-tasternes funktionalitet kan variere. Se aka.ms/keysupport

[9] Baseret på MSRP’er; faktiske besparelser kan variere

Måske også noget for dig