Microsoft Build fortsætter udviklingen og udvidelsen af AI-værktøjer til udviklere

Frank X. Shaw, Chief Communications Officer, Microsoft

Banebrydende fremskridt inden for AI har stor effekt på Microsoft og de udviklere, der bruger vores teknologi til at øge effektivitet, forbedre kundeoplevelser og skabe nye innovative gennembrud.

I løbet af det seneste år har vi bygget Microsoft Copilot og lanceret mere end 150 opdateringer til værktøjet. Vi har udviklet Copilot stack, som samler alt, hvad vi har lært indtil videre, hvilket giver udviklere mulighed for at bygge deres egne copilots.

Desuden er GitHub Copilot i løbet af de sidste to år blevet det mest udbredte AI-udviklerværktøj med 1,8 millioner betalende abonnenter.

Og for bare en dag siden introducerede vi en ny kategori af Copilot+ PC’er, de hurtigste og mest AI-klare PC’er, der nogensinde er bygget.

Vi er førende inden for AI, og derfor er der ét spørgsmål på alles læber, når vi åbner Microsoft Build, der er det helt store event for udviklere: Hvad bliver det næste?

I mandags præsenterede vi verden for en ny klasse af Windows-PC’er, Copilot+PC’er. Disse enheder er designet til at give udviklere mulighed for at levere differentierede AI-oplevelser på kanten, og sammen med de fantastiske funktioner, som vi annoncerer på Build, gør de Windows til den mest åbne platform for AI og det bedste sted for udviklere.

På Microsoft Build offentliggør vi også flere tiltag og initiativer inden for denne teknologiske revolution, herunder:

  • Hvordan Microsoft Fabric hjælper udviklere og kunder med at udnytte data i bevægelse, eller digital information, der transporteres inden for eller mellem computersystemer, til at bygge intelligente apps.
  • Nye grænsemodeller, der giver udviklere mulighed for at udforske multimodal AI, der understøtter tekst, billeder, video og andre typer data i deres AI-applikationer, hvilket løfter sig op over tekstprompter.
  • Partnerskaber, der viser, hvordan AI kan påvirke fremtiden for en lang række af industrier fx uddannelse.
  • Og hvordan en åben og fleksibel cloud-baseret platform bygget på et fundament af sikker og ansvarlig AI, kan hjælpe udviklere med at innovere.

Microsoft Build er altid en spændende tid for os. Omkring 200.000 mennesker har registreret sig for at deltage i de tre dage med teknisk læring og fællesskabsforbindelse, hvoraf 4.000 møder personligt op i Seattle. Deltagerne kan vælge mellem mere end 300 sessioner, demoer og ekspert- og instruktørledede laboratorier fra Microsoft og vores partnere. For dem, der ikke kan deltage i livebegivenheden, vil det meste indhold være tilgængeligt on-demand. I alt annoncerer vi omkring 60 nye produkter og løsninger under eventet.

Tag beslutninger her og nu med Real-Time Intelligence

Med de mest effektive AI-apps skal virksomheder være i stand til at kvalificere, analysere og organisere data ved med det samme. Dette har vist sig at være en kompleks process. Den nye Real-Time Intelligence inden for Microsoft Fabric tilbyder en end-to-end Software as a Service (SaaS) løsning, der giver kunderne mulighed for at behandle store mængder, tidsfølsomme og meget detaljerede data for at træffe hurtigere og mere informerede forretningsbeslutninger.

Real-Time Intelligence, som nu er i preview, kan være nyttig for analytikere med lav eller ingen kodeerfaring, og det kan også være nyttigt for professionelle udviklere med kode-tunge brugergrænseflader. For eksempel har Dener Motorsport brugt Microsoft Fabric til at udføre realtidsanalyse, lagring og rapportering, hvilket gør dem i stand til at opretholde optimal ydeevne og holde bilerne i god stand, og øge sikkerheden for kørerne. Dener planlægger at bruge Real-Time Intelligence som en del af deres vindende strategi til at få indsigter med det samme under løb.

Udvikling af applikationer kræver en vis fleksibilitet, tilpasning og effektivitet for for udviklere. Det nye Microsoft Fabric Workload Development Kit gør dette muligt ved at give uafhængige softwareleverandører (ISV’er) og udviklere mulighed for at udvide applikationer inden for Fabric og skabe en ensartet brugeroplevelse.

GitHub Copilot-oplevelsen har flere udvidelsesmuligheder

GitHub introducerer det første sæt af GitHub Copilot-udvidelser, udviklet af Microsoft og tredjeparts partnere i privat preview. Disse tilføjelser giver udviklere og organisationer mulighed for at tilpasse deres GitHub Copilot-oplevelse med deres foretrukne tjenester som Azure, Docker, Sentry og inden for GitHub Copilot Chat.

GitHub Copilot for Azure, en af Microsofts udvidelser, viser, hvordan udvikling i naturligt sprog med et bredere udvalg af kapaciteter kan fremrykke udviklingshastigheden. Ved at bruge udvidelsen gennem Copilot Chat kan udviklere udforske og administrere Azure-ressourcer, samtidig med at de også fejlretter problemer og finder relevante logs og kode.

Nye grænsemodeller og multimodale kapaciteter i Azure AI

GPT-4o, OpenAI’s nyeste flagskibsmodel, er nu tilgængelig i Azure AI Studio og som en API. Denne banebrydende multimodale model integrerer tekst-, billede- og lydbehandling og  sætter en ny standard for generative og conversationel AI.

Vi annoncerede også, at Phi-3-vision, en ny multimodal model i Phi-3-familien af små sproglige AI-modeller (SLM’er) udviklet af Microsoft, nu er tilgængelig i Azure. Phi-3-modellerne er kraftfulde, omkostningseffektive og optimeret til personlige enheder. Phi-3-vision tilbyder muligheden for at indtaste billeder og tekst og modtage tekstsvar. For eksempel kan brugere stille spørgsmål om et diagram eller stille et åbent spørgsmål om specifikke billeder.

Udviklere kan eksperimentere med disse avancerede grænsemodeller i Azure AI Playground, og de kan begynde at bygge med og tilpasse modellerne i Azure AI Studio.

Microsoft og Khan Academy bruger AI til at styrke undervisere

Microsoft og Khan Academy annoncerer et multifacetteret partnerskab for at omsætte AI’s transformative potentiale til virkelighed.

Til at begynde med gør Microsoft det muligt for Khan Academy at tilbyde alle K-12 undervisere i USA gratis adgang til Khanmigo for Teachers, en AI-drevet undervisningsassistent, der frigør lærernes tid, så de kan fokusere på det, der betyder mest – at engagere sig med og støtte deres elever. Microsoft donerer adgang til Azure AI-optimeret infrastruktur for at øge tilgængeligheden af Khanmigo for Teachers, som nu vil blive drevet af Azure OpenAI Service.

Khan Academy samarbejder med Microsoft med henblik på at udforske muligheder for at forbedre matematikundervisning på en overkommelig, skalerbar og tilpasningsdygtig måde med en ny version af Phi-3, en familie af SLM’er udviklet af Microsoft. De planlægger også at bringe mere Khan Academy-indhold ind i Copilot og Teams for Education, hvilket udvider AI-ressourcerne for elever.

Nyt partnerskab med Cognition AI

Microsoft og Cognition vil bringe Cognitions autonome AI-softwareagent, Devin, ud til kunderne for at hjælpe dem med komplekse opgaver som f.eks. kodemigration og moderniseringsprojekter. Som en del af aftalen vil Devin blive drevet af Azure. Cognition AI er et anvendt AI-laboratorium, der bygger end-to-end-softwareagenter for at hjælpe udviklere med at opnå mere.

Kraftfulde nye virtuelle maskiner hjælper med at fremme AI-adoption

Microsoft har en unik systemtilgang til AI-infrastruktur, som inkluderer hardware og software fra Microsoft og vores partnere – alt optimeret til at køre AI-arbejdsbelastninger i stor skala og finjusteret til kundernes behov. Vi er den første cloud-udbyder, der tilbyder AMD’s førende MI300X AI-acceleratorchip til at løfte kundernes AI-trænings- og inferensbehov, med den generelle tilgængelighed af Azure ND MI300X v5 virtuelle maskinserie optimeret til krævende AI og højt ydende databehandlings (HPC) arbejdsbelastninger som Azure OpenAI Service.

Efter lanceringen af Azure Cobalt 100, Microsofts første specialdesignede beregningsprocessor, annoncerer virksomheden en forhåndsvisning af nye Cobalt 100 Arm-baserede virtuelle maskiner (VM’er), baseret på virksomhedens specialbyggede siliciummotorserie annonceret i november 2023. Cobalt 100 Arm-baserede VM’er er den første generation af VM’er, der har Microsofts nye Cobalt-processor, specialbygget på en Arm-arkitektur og optimeret til effektivitet og performance ved kørsel af generelle og cloud-native arbejdsbelastninger. Kunder kan forvente op til 40 % forbedret ydeevne sammenlignet med sammenlignelige Azure VM’er.

Udviklingen af Copilot

Copilot har været en game-changer for mange mennesker siden værktøjet først blev frigivet. Ved hjælp af moderne AI og store sproglige modeller (LLM’er) som Open AI’s GPT-4 har copilots på tværs af Microsoft-produkter assisteret mennesker med komplekse opgaver og fungerer som en personlig AI-assistent.

Microsoft Copilot Studio introducerer nye agentkapaciteter, der giver udviklere mulighed for at bygge copilots, der proaktivt kan reagere på data og begivenheder, skræddersyet til specifikke opgaver og funktioner. Copilots bygget med denne nye kategori af kapaciteter kan nu selvstændigt administrere komplekse forretningsprocesser ved at udnytte hukommelse og viden til kontekst, resonere over handlinger og input, lære baseret på brugerfeedback og bede om hjælp, når de støder på situationer, de ikke ved, hvordan de skal håndtere. Brugere kan nu sætte Copilot i arbejde for dem – fra IT-enhedsindkøb til kundeconcierge for salg og service.

Copilot-udvidelser, herunder plugins og connectorer, giver kunderne mulighed for at forbedre Microsoft Copilot ved at forbinde det til nye datakilder og applikationer og udvide dets funktionalitet.

Vi er begejstrede for disse nyheder og alle de andre opdateringer og funktioner, der afsløres ved Build. For mere information kan du i dag se keynotes fra Microsofts bestyrelsesformand og CEO Satya Nadella, Excecutive Vice President of Experiences and Devices, Rajesh Jha og Chief Technology Officer Kevin Scott.

På onsdag kan du se keynotes fra Executive Vice President of Cloud and AI Scott Guthrie og venner. Desuden kan du udforske alle nyheder og meddelelser i Book of News.

Måske også noget for dig