Как училищата могат да развият програмите за дистанционно обучение бързо с Microsoft Teams

girl-at-desk

COVID-19 засегна живота на хората по света. Както споделиха вчера Джаред и Лили Женг, ежедневието на милиони, включително преподаватели и учащи, беше повлияно. А екипът на Microsoft за образователни инициативи е отдаден да помага на учители и ученици да остават свързани и ангажирани. 

Докато някои училища се стремят да продължат обучението от разстояниезаради безопасността на техните ученици и преподаватели, платформата Microsoft Teams for Education осигурява онлайн класна стая, така че учащите и учителите да намерят нови начини, чрез които да се фокусират върху ученето. Безплатна за училища и университети, онлайн класната стая на Teams предоставя възможност за организирането на виртуални срещи, домашни работи, файлове и разговори, достъпни на мобилно устройство, таблет, персонален компютър (PC) или през браузър. 

Чували сме невероятни истории за това как преподаватели са помагали на учащи. Питали са ни  също как ученици и учители могат да поддържат контакти, използвайки технологиите. Искаме да използваме този момент, за да споделим някои от начините, чрез които можете да продължите да бъдете свързани със съучениците или състудентите си, както и с преподавателите. 

За да научите повече за платформата Microsoft Teams и как да започнете да я използвате, може да се присъедините към уебинарите, излъчвани на живо на 19 март между 8:00 – 9:30 ч. сутринта (Pacific Standard Time – PST). След това те ще бъдат налични при поискване. За да гледате всички уебинари, кликнете тук.

  • Онлайн срещи с групи от студенти или с всеки по имейл: Открийте как може да поддържате ангажираността на студентите чрез онлайн срещи за малки групи. Този уебинар е за преподаватели, които трябва да създават ad-hoc срещи с избрани групи студенти, и ще покрива виртуални работни часове, обучителни сесии и други групови срещи.

Microsoft Teams е част от Office 365 A1, който е безплатен за образователни институции. За ИТ ръководство как да инсталирате Office 365 и цялото ви училище да използва Teams, вижте тази страницаСлед като Teams заработи, учащи и преподаватели могат да започнат да я използват, като въведат учебните си имейл адреси на teams.microsoft.com. За всякакви въпроси или проблеми, подайте сигнал тук. За повече информация за обученията по Teams или други практически занимания (уъркшопи) за професионално развитие се свържете с вашия местен представител на Microsoft.

Научаваме толкова много от училища из целия свят, които предлагат дистанционно обучение по изобретателни начини. А вие можете да научите още за Microsoft Teams for Education тукБез значение кои решения използвате, желаем на вашите ученици, студенти, преподаватели, служители и семейства всичко най-добро. 

Source: How schools can ramp up remote learning programs quickly with Microsoft Teams

Tags:

Related Posts