Imagine Cup -teknologiakilpailu huipentuu Pietarin finaaliin

 |   Microsoft News Center

Imagine Cup -teknologiakilpailu huipentuu Pietarin finaaliin
08.07.2013

Send EMail

Maailman suurimman opiskelijoiden teknologiakilpailun Imagine Cupin finaali käynnistyi tänään Pietarissa. Historiassaan jo 11 kertaa järjestettävän vuotuisen teknologiakilpailun finaali kerää tänä vuonna yli 300 opiskelijaa liki 70 maasta kisaamaan kehittämillään sovelluksilla ja peleillä, joiden avulla pyritään ratkomaan maailman merkittävimpiä yhteiskunnallisia ongelmia.

Pietarissa käytävässä nelipäiväisessä  finaalissa nähdään 87 eri projektia. Opiskelijatiimit kilpailevat kolmessa kategoriassa, joita ovat maailman kansalaisuus, pelit ja innovaatiot. Lisäksi kilpailussa ratkotaan erillisiä online-haasteita, jotka keskittyvät Windows 8, Windows Azure ja Windows Phone -teknologioihin ja alustoihin.

Kilpailun voittajat julkistetaan 11. heinäkuuta järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa. Tänä vuonna Imagine Cup -voittajatiimeille on luvassa erityisen huikeita palkintoja, sillä Microsoft kumppaneineen jakaa palkintoja miljoonan dollarin arvosta. Kaikki finaaliin yltäneet voivat lisäksi hakea myös Microsoftin Imagine Cup -apurahaa, jolla tuetaan sovellusten vientiä markkinoille.

AppCampus palkitsee lupaavia Windows Phone -sovelluksia

Imagine Cupin kumppanit palkitsevat finalisteja useissa kategorioissa. Suomalaisittain merkittävimmän palkinnon jakaa Aalto-yliopiston, Nokian ja Microsoftin yhteinen mobiilisovellusten kiihdyttämö AppCampus, joka myöntää 50 000 euron rahoituksen ainutlaatuiselle ja innovatiiviselle huippuluokan Windows Phone -sovellukselle. Lisäksi voittajatiimi saa palkinnoksi opintomatkan Suomeen, joka sisältää muun muassa mobiiliteknologian opintoja. Neljä viikkoa kestävässä koulutuksessa voittajia opastetaan alusta loppuun sovelluksensa yhtiöittämisessä ja markkinoille viimeistelyssä. AppCampuksen palkintokategoriaan voivat osallistua kaikki Windows Phone -projekteilla kilpailevat Imagine Cup -finalistit.

Lisätietoja Imagine Cupista ja AppCampus-ohjelmasta

Seuraa Imagine Cup -finaalin 11.7. palkitsemistilaisuutta reaaliajassa imaginecup.com -sivuilla

Tuoreet lehdistötiedotteet löydät Microsoft News Centeristä (englanniksi)

Viimeisimmät uutiset Imagine Cup -finaalista löydät myös Twitteristä #ImagineCup

Tags: , , ,