XP:n tuki loppuu jo ensi viikolla – luovu vanhasta möykystä hyvän sään aikana!

 |   Microsoft News Center

Tietokoneiden vaihtoviikot käyvät nyt kuumina, sillä Windows XP -käyttöjärjestelmän tekninen tuki loppuu jo 8.4. Tämän jälkeen vanhan tietokoneen käyttö on selvä tietoturvariski, ja esimerkiksi pankkiasioiden hoitamista XP-koneella ei enää suositella. Kävimme Gigantissa tutustumassa uusiin laitteisiin.

”Nyt on oikea hetki päivittää tekniikkaa, sillä uudet laitteet eroavat vanhoista pelkästään hyvällä tavalla. Niistä löytyvät kaikki tutut Office-ohjelmat, mutta uusiin laitteisiin saadaan myös sovelluksia, joissa on paljon uusia, käyttöä helpottavia ominaisuuksia”, kertoo Suomenojan Gigantin osastopäällikkö Sanna Ratilainen.

Monen käyttäjän kannalta näkyvin muutos on aloitusnäyttö, johon voi valita itseä eniten kiinnostavat sovellukset ja sisällöt. Toisaalta uusiakin Windows-koneita voi käyttää vanhalla tutulla työpöytänäkymällä. Vaihto tapahtuu näppärästi Windows-painikkeen kautta.

”Uusien laitteiden käytettävyys on huippuluokkaa. Yksinkertaisista sovelluksista on iloa, ja vanhalla työpöytänäkymälläkin uusi laite tehokkaampi ja turvallinen. Sillä voi surffata huoletta ja nopeasti niin töissä kuin vapaa-ajalla”, sanoo Sanna.

Gigantin laitevalikoimasta löytyy sopiva kone kaikille käyttäjille. Laitteen valinnassa kannattaa pohtia etenkin käyttötarkoitusta ja liikuteltavuutta. Perusvaihtoehtoja ovat näyttävä All-in-One-pöytäkone kodin viihdekäyttöön, kannettava PC työ- ja vapaa-ajan käyttöön sekä asiakastyöhön soveltuva tabletti, johon saa myös näppäimistön. Näitä 2-in-1-laitteita voi käyttää perinteisesti hiirellä ja näppäimistöllä tai kosketusnäyttöä ja esimerkiksi kynää hyödyntäen.

”Meiltä Gigantista löytyy osaava henkilökunta, joka auttaa laitteen valinnassa. Meiltä löytyy myös knowhow-huolenpitopalvelu, joka tukee uuden laitteen käyttöönotossa ja esimerkiksi tarvittaessa siirtää valokuvat vanhalta koneelta uudelle. Nyt mars tänne!”, suosittelee Sanna.

Tags: , , ,