Hill Climb Racing on Vuoden Sovellus 2014

 |   Microsoft News Center

Microsoftin, Nokian ja
AppCampuksen

App

Awards
2014 -sovelluskehityskilpailu huipentui perjantai-iltana, kun Suomen
parhaat Windows
8- ja Windows Phone -sovellukset palkittiin
App

Awards
-gaalassa Helsingissä. Vuoden sovellus 2014 -tittelin ja tuhdin pääpalkinnon voitti lähes 200 hakijan joukosta peliyhtiö
Fingersoftin
mäkiautopeli Hill Climb Racing. Muiden voittajien joukosta löytyivät muun muassa lasten matematiikkapeli
SmartKid

Maths
ja pikaviestintäpalvelu
Jongla
.

Microsoftin, Nokian ja AppCampuksen suomalaisille sovelluskehittäjille suunnattu App Awards -kilpailu on ratkennut. Suomen parhaat Windows 8- ja Windows Phone -sovellukset valittiin nimekkään raadin toimesta yhteensä seitsemässä kategoriassa. Vuoden Sovelluksen lisäksi valittiin voittajat Pelit ja viihde-, Business-, Uutiset ja media-, Koulutus- ja Muut-kategorioissa. Myös Yleisön Suosikkisovellus palkittiin lataus- ja äänimäärien perusteella.

”Suomen sovelluskehitysalalla on paljon potentiaalia, ja yksi App Awardsin päätavoitteista on alusta asti ollut saada suomalaisia kehittäjiä suuren kansan tietoisuuteen ja auttaa heitä menestymään maailmalla”, Nokia Suomen kehittäjä- ja kumppanisuhteista vastaava ja App Awards 2014 -tuomaristoon kuuluva Mikael Stendahl kertoo. ”App Awards on hieno esimerkki yhteistyöstä ja siitä, miten voimme tukea ja kannustaa suomalaista sovelluskehitystä ja kehittäjiä eteenpäin.”

Lokakuussa 2013 käynnistyneeseen kilpailuun osallistui yhteensä lähes 200 suomalaisten kehittäjien tekemää sovellusta. Eniten ehdokkaita sateli Pelit ja viihde- sekä Muut-kategorioihin.

Voittajan valttikortit: yksinkertainen logiikka ja tasaista tahtia vaikeutuvat tasot

Vuoden Sovellus 2014 -tittelin vei oululaisen peliyhtiö Fingersoftin mäkiautopeli Hill Climb Racing. Voitto oli vähintäänkin oikeutettu – peli on saanut arvosteluissa vakuuttavan 4.6 tähden keskiarvon tuhansilta suomalaisilta kuluttajilta.

Tuomariston mukaan Hill Climb Racingin vahvuuksia ovat simppeli idea, yksinkertainen logiikka ja helppo sisäistettävyys. Tämä yhdistettynä tasaiseen vaativuustason nousuun ovat omiaan tekemään pelistä todella koukuttavan.

”Hill Climb Racingin valtaisa menestys on ollut yllätys myös meille itsellemme ja olemme todella otettuja, että pelaajat ovat ottaneet sen omakseen. Yhteistyö muiden pelitalojen ja kehittäjien kanssa on kuitenkin tärkeää pelin jatkokehittämisen kannalta. App Awards -voitto avaakin meille lukuisia uusia ovia näitä silmällä pitäen”, Fingersoftin liiketoimintajohtaja Jarkko Paalanen sanoo. ”Myös Windows 8- ja Windows Phone -alustojen design-mahdollisuudet ja niiden vaivaton hyödyntäminen tarjoavat uusia ulottuvuuksia ja vaihtoehtoja sovelluksen suunnitteluun.”

Hill Climb Racing voitti suurimpien lataus- ja äänestysmääriensä ansiosta myös Yleisön Suosikkisovellus 2014 -palkinnon. Muiden kategorioiden voittajat olivat oppimispeleihin erikoistuneen SkillPixelsin matematiikkapeli SmartKid Maths, pikaviestintäpalvelu Jongla, 10tonsin logiikkapeli Joining Hands 2, Conmion kehittämä Kauppalehti-sovellus sekä Eatechin Eatech Portable Sales.

Voittajalle medianäkyvyyttä, sparraustukea ja paikka valokeilassa

Hill Climb Racingin Vuoden Sovellus 2014 -saavutus palkitaan Microsoftin, Nokian, AppCampuksen ja viestintätoimisto Milttonin kattavalla markkinointi- ja PR-sopimuksella. Pakettiin kuuluu muun muassa medianäkyvyyttä sekä näkyvyys paikallisessa Windows Phone Spotlightissa ja kansainvälisessä Windows 8 Store Spotlightissa, joka tavoittaa kahdessa viikossa noin 100 miljoonaa Windows-käyttäjää. Lisäksi palkintopakettiin sisältyy monipuolinen kokonaisuus viestintä- ja PR-tukea, henkilökohtaista valmennusta ja sparraustukea.

Nokian Stendahlin lisäksi kilpailun voittajia oli valitsemassa Microsoftin teknologiaevankelista José Fernandes, AppCampuksen johtaja Mika Okkola, sovellusguru Aleksi Vähimaa, TaskuMuro.comin toimittaja Teemu Hynninen, Ohjelmistoyrittäjät ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha sekä pelitutkija ja -kehittäjä Sonja Ängeslevä. Lifestylenäkökulmaa sovelluksissa tarkasteli TV-kokki Meri-Tuuli Lindström.

App

Awards
2014 -voittajat:

Vuoden Sovellus 2014, Yleisön Suosikkisovellus 2014: Hill Climb Racing

”Pelissä yhdistyvät yksinkertainen logiikka, hauska ja helppotajuinen idea ja taidokas grafiikka. Peli vaikeutuu sopivassa tahdissa, mikä tekee siitä entistä koukuttavamman. Pitää koukussaan niin nuoret kuin varttuneet.”

Kehittäjä: Fingersoft
Alusta: Windows 8, Windows Phone
Lataa Windows 8 -sovellus: bit.ly/OvV2sR
Lataa Windows Phone -sovellus: bit.ly/1mVmm2C
www.fingersoft.net

Pelit ja viihde:
Joining

Hands
2

“Pelikategorian uniikki ehdokas, jonka grafiikka ja äänimaailma tukevat hienosti pelin tarinaa. Peli vaikeutuu sopivassa tahdissa, ja toistettavuus jatkuu läpi pelin.”

Kehittäjä: 10tons
Alusta: Windows 8, Windows Phone
Lataa Windows 8 -sovellus: bit.ly/1iom90T
Lataa Windows Phone -sovellus: bit.ly/1hWtfNO
www.10tons.com

Business:
Eatech

Portable

Sales


”Aidosti asiakaskäyttöön tehty B2B-sovellus, jonka monipuoliset ominaisuudet helpottavat myyntityön arkea. Myyjä saa sovelluksen kautta kompaktisti mukaansa tarvitsemansa materiaalit. Toimii myös offline-tilassa. Erinomainen tekninen toteutus ja toiminnallisuus.”

Kehittäjä: Eatech
Alusta: Windows 8
Lataa sovellus: bit.ly/1g0ADHk
www.eatechportable.fi

Koulutus:
SmartKid

Maths


”Virtuaalielämys, jonka taustalta löytyy kymmenien vuosien tieteellinen tutkimustyö ihmisen oppimisesta. Skaalautuu yli kielimuurien. Paljon potentiaalia uusien osaamisalueiden laajentamiseen.”

Kehittäjä: SkillPixels
Alusta: Windows Phone
Lataa sovellus: bit.ly/1irVCkJ
www.skillpixels.fi

Uutiset ja medi
a: Kauppalehti

”Sovellus täyttää oikealla tavalla uutisten nälän. Tärkeimmät uutisaiheet ja pörssikurssit sopivassa muodossa esitettynä. Sujuva ja miellyttävä käyttää.”

Kehittäjä: Conmio
Alusta: Windows Phone
Lataa sovellus: bit.ly/1ionvJ8
www.conmio.com

Muut:
Jongla


”Sovellus tuo kuumalle ja kilpaillulle alalle paljon uusia lisäominaisuuksia. Maksulliset erikoispalvelut tuovat käyttäjälle lisäarvoa ja iloa. Takuuvarma hitti maailmanvalloitukseen.”

Kehittäjä: Jongla
Alusta: Windows Phone
Lataa sovellus: bit.ly/1gGQgzF
www.jongla.com

Lisätietoja: José Fernandes, teknologiaevankelista, Microsoft Oy, [email protected], p. 050 368 6184 www.microsoft.com/finland/appawards

Microsoft

Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 99 000 työntekijää yhteensä yli 110 maassa. Heinäkuussa 2013 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 77,85 miljardia
US dollaria.


www.microsoft.comNokia


Nokia
on maailman johtava langattoman viestinnän yritys, jonka tuotteista on tullut olennainen osa ihmisten elämää ympäri maailmaa. Joka päivä yli 1,3 miljardia ihmistä käyttää Nokian laitteita tallentaakseen ja jakaakseen kokemuksia, hakeakseen tietoa, löytääkseen määränpäähänsä tai yksinkertaisesti puhuakseen toisilleen. Nokian edistyksellinen teknologia ja muotoilu ovat tehneet sen
brändistä
yhden maailman tunnetuimm
ista.


www.nokia.com/about-nokiaAppCampus


AppCampus
on Aalto-yliopiston johtama ja hallinnoima globaali
mobiilisovellusten
kehittymisohjelma. Microsoftin ja Nokian rahoittama ohjelma tukee innovatiivisten
mobiilisovellusten
kehittämistä Windows
Phone-ekosysteemiin
.
AppCampuksen
tavoitteena on saada sovellusehdotuksia opiskelijoilta,
start-upeilta
ja yrittäjiltä ympäri maailman.
AppCampus
ohjelman avulla
mobiiliyrittäjät
hyötyvät paitsi rahoituksesta myös kokonaisvaltaisesta valmennuksesta, tuesta ja koulutuksesta.


www.appcampus.fiHill Climb Racing
Hill Climb Racing

April 24, 2014
Hill Climb Racing
Downloads:
Web

Joining Hands 2
Joining Hands 2

April 24, 2014
Joining Hands 2
Downloads:
Web

Eatech Portable Sales
Eatech Portable Sales

April 24, 2014
Eatech Portable Sales
Downloads:
Web

SmartKid Maths
SmartKid Maths

April 24, 2014
SmartKid Maths
Downloads:
Web

Kauppalehti
Kauppalehti

April 24, 2014
Kauppalehti
Downloads:
Web

Jongla
Jongla

April 24, 2014
Jongla
Downloads:
Web

Tags: , ,