ICT 2014 innovaatioturnaus: Microsoft-haasteen voitto yhdisti kehittäjäkonkarit ja -kuopuksen

 |   Microsoft News Center

Tietoliikenteen ja -tekniikan keskusliiton, FiComin ICT 2014 innovaatioturnaus on uudenlainen ideakilpailu, jossa jäsenyritykset haastavat ICT-kehittäjät ja -käyttäjät mukaan luomaan tulevaisuuden sovelluksia. Microsoftin Virtasen perheen vapaa-ajan haasteessa etsittiin mobiiliteknologian, -laitteiden ja -sovellusten keinoin uusia tapoja viestiä. Haasteeseen oli mahdollista vastata yksin tai tiimissä. Kilpailun loppuvaiheen turnausviikolla yhdistettiin kokemusta ja näkemystä ryhmäksi, josta muodostui Microsoft-haasteen voittanut tiimi. Rovaniemi—Helsinki -akselilla toiminut työryhmä keksi FANFUN-sovellusidean, ja näin jo esiturnauksessakin erinomaisia näyttöjä antanut 17-vuotias Joonas Vanhatapiokin sai kutsun finaaliin ja juhlagaalaan. Vanhatapio oli myös koko kilpailun nuorin osallistuja.

FANFUN yhdistää joukkueet, kannattajat ja areenat
Microsoft-haasteen voittanut FANFUN-sovellusidea yhdistää joukkueet, kannattajat ja areenat. Keskiössä on urheileva perhe ja vapaa-ajan vuorovaikutus. FANFUN on käyttäjälleen elämyksellinen kokonaisuus, jonka avulla yhteydenpito helpottuu ja suosikkijoukkueen kannattaminen onnistuu. Tulevaisuuden visiona on, että liput ja fanituotteet hankitaan samalla sovelluksella, jolla pidetään yhteyttä tapahtumapaikkaan, -järjestäjiin ja palveluihin sekä muihin kannattajiin.

Haasteen esimerkkiperheenä olivat Virtaset ja sovellusehdotuksen lajina jääkiekko. Kuitenkin ehdotettu ratkaisu soveltui kulttuurista riippumatta monen harrastajaperheen alustaksi ja usean eri urheilulajin vauhdittajaksi – maailmanlaajuisesti. Voittajatiimi oli myös pohtinut sovelluksen liiketoiminta- ja ansaintamallia: se olisi kumppanilähtöinen ja kuluttajalle ilmainen. Mainostajille sovellusmedia antaisi mahdollisuuden säästää markkinointikuluissa ja lisätä myyntiä käyttäjien ollessa helposti tavoitettavissa ja heidän tarpeensa laajalti tiedossa. Voittajajoukkue teki perusteellista työtä yhdistäen ideoita innovoivaksi kokonaisuudeksi voittaen paitsi Microsoft-haasteen, myös koko turnausviikonlopun parhaalla pistesaldolla. Voitokkaaseen ryhmään kuuluivat:

  • Matias Impivaara, Partner, Quru
  • Jari Kunnari, projektipäällikkö, Rovaniemen Starttipaja
  • Joonas Vanhatapio, opiskelija
  • Antti Vihavainen, Business Development, Cozify

Nuoresta iästään huolimatta Joonas Vanhatapiolla on pitkä kokemus Windows-käyttöjärjestelmistä ja Microsoft-sovelluksista. Hän on opiskelija, joka suorittaa ammattikoulussa tieto- ja viestintäteknologian ammattitutkintoa käyden samaan aikaan lukiota. Kaksoistutkinto ei kuitenkaan riitä, vaan työn alla on vielä 20 opintopisteen kokonaisuus yrittäjyyteen.

”Seuraan aktiivisesti Microsoftin verkkosivuja, joilla myös huomasin tämän mielenkiintoisen haasteen”, kertoo koko kilpailun kuopus Joonas Vanhatapio.

Monivaiheiseen ICT 2014 innovaatioturnaukseen osallistui 380 luovaa ja toteuttamiskelpoisesta ideaa.

”Haluan kiittää kaikkia ICT 2014 innovaatioturnaukseen ja sen haasteisiin osallistuneita henkilöitä ja tiimejä, sanoo Microsoftin Markkinointi- ja liiketoimintajohtaja Anthony Gyursanszky.

”On hienoa huomata, että niin monet ovat olleet innolla etsimässä ratkaisuja haasteisiin. On myös ollut upeata todeta innovaatioturnauksen koko ICT-alaa yhdistävä vaikutus, hän päättää.

Lisätietoja: www.ict-innovaatioturnaus.fi

 

Joonas Vanhatapio täytti päivää ennen kilpailugaalaa 17-vuotta. Ahkera Joonas suorittaa kaksoistutkinnon lisäksi yrittäjyyskokonaisuutta. Mukana tukena Rovaniemen Starttipajan projektipäällikkö Jari Kunnari.

Joonas Vanhatapio täytti päivää ennen kilpailugaalaa 17-vuotta. Ahkera Joonas suorittaa kaksoistutkinnon lisäksi yrittäjyyskokonaisuutta. Mukana tukena Rovaniemen Starttipajan projektipäällikkö Jari Kunnari.

October 29, 2014Downloads:
Web

 

Microsoft

Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoft Oy:n palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Heinäkuussa 2014 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 86,83 miljardia US dollaria.

Tags: ,