Digitalisaation todellinen voittaja on ihminen

 |   Microsoft News Center

Suomalaisten yritysten digitalisaatioprojekteja seuratessani olen huomannut ihmisten keskittyvän säästöjen ja prosessien suoraviivaisuuden kehumiseen, vaikka todellinen voittaja on ihminen. Myyjät soittelevat nyt vähemmän, tekevät samat työt vähemmässä ajassa ja kantavat mukanaan kansiokasan sijasta pientä laitetta. Kaikki tarvittava tieto on ajantasaisesti saatavilla yhdellä laitteella ja yhdessä sovelluksessa.

Erilaisten sovellusten ja tabletin ansiosta ostajan kanssa voidaan käydä aitoa dialogia. Tuotteet ovat helposti nähtävillä tabletissa ja myyjillä on käytössään reaaliaikaiset varastosaldot, ostohistoria sekä muistiinpanot edellisistä tapaamisista. Aikaa säästyy valtavasti, kun laitetta tai sovellusta ei tarvitse vaihtaa eri toimintojen välillä. Myyntiprosessi helpottuu ja myyjille jää aikaa oikealle asiakaspalvelulle, jonka seurauksena asiakastyytyväisyys saadaan nousemaan.

Eläinharrastajille tuttu Prima Pet Premium on loistava esimerkki yrityksestä, joka on päättänyt kiriä etulinjaan uuden teknologian hyödyntämisessä. Prima Petin toiminta pohjautuu voimakkaaseen kasvustrategiaan, tehokkaaseen toimintaan ja nopeaan reagointiin asiakkaiden toiveisiin.

Prima Pet halusi palvella asiakkaitaan entistä paremmin ja samalla tehostaa myyntiä, asiakaspalvelua ja IT-järjestelmiään. Siispä he päättivät ottaa käyttöön Windows 8 -käyttöjärjestelmälle suunnitellun myyntisovelluksen ja varustivat myyntiedustajansa 2-in-1-tietokoneella, joka yhdistää kannettavan tietokoneen sekä tabletin parhaimmat puolet. Uusien työkalujen myötä myyjien työ on helpottunut ja tehostunut huomattavasti, ja asiakkaita pystytään palvelemaan paremmin. Aiemmin myyjät kuljettivat mukanaan sekä PDA-laitetta että kannettavaa tietokonetta. Nyt kaikki on yhdessä laitteessa.

Kuten Prima Petin esimerkki meille osoittaa, voidaan uusilla kosketusnäytöllisillä laitteilla ja sovelluksilla saavuttaa mitä moninaisimpia hyötyjä. Tabletilla tai 2-in-1-tietokoneella voidaan korvata kannettava tietokone ja ottaa kosketusnäyttö hyötykäyttöön. Sovellukseen voidaan yhdistää kaikki ydintoiminnot, minkä seurauksena työ suoraviivaistuu ja helpottuu. Tällä puolestaan on positiivisia vaikutuksia työtyytyväisyyteen.

Modernit sovellukset ovat usein myös käytöltään helpompia kuin perinteiset ratkaisut. Käyttöliittymät optimoidaan sormella käytettäviksi ja ovat hyvin visuaalisia käyttää. Myös Prima Petissä sovellus otettiin innostuneesti vastaan ja monet yllättyivät sen helppokäyttöisyydestä. Uusilla ratkaisuilla haetaan usein tuottavuuden parannusta ja prosessien tehostamista. On kuitenkin muistettava, että ratkaisut vaikuttavat ennen kaikkea päivittäiseen työntekoon.

Prima Petissäkin todellinen voittaja oli loppujen lopuksi ihminen.

Kiinnostuitko myynnin tuottavuudesta sekä asiakaspalvelun parantamisesta? Täytä linkin takaa löytyvä lomake niin me tai yhteistyökumppanimme ottaa teihin yhteyttä.

Tom Toivonen
Liiketoimintajohtaja, Windows
[email protected]
p. 050 342 9998

TomToivonen_Web

PrimaPet-img

Tags: , , ,