2015 on henkilökohtaisten ostokokemusten vuosi

 |   Microsoft News Center

Joulukuussa saimme muistutuksen vähittäiskaupan valtavasta murroksesta, kun Elinkeinoelämän keskusliiton luottamusindikaattorissa vähittäiskaupan luottamus vajosi historiansa alhaisimpiin lukemiin. Me Microsoftilla uskomme kuitenkin, että tänä vuonna nykyaikaiset ostoelämykset ottavat aimo harppauksen eteenpäin kaupan alalla. Alan toimijat tulevat tänä vuonna tarjoamaan asiakkailleen räätälöityjä, yksilöllisiä kokemuksia niin älypuhelimissa, verkossa kuin myymälöissä. Uskomme, että vuonna 2015 asiakkaat palaavat myymälöihin, sillä teknologia kiinnittää heidän mielenkiintonsa uusilla tavoilla, mikä saa heidät viihtymään kivijalassa, tekemään enemmän ostoksia ja palaamaan takaisin.

Suomessa viime syyskuussa Kauppa 2015 -messuilla suurta huomiota herätti muun muassa Avanaden, Accenturen ja Microsoftin älykäs sovituskoppi Connected Fitting Room. Kannelmäen Prismassa Helsingissä on vuorostaan koeajettu paikkatietoista ostoskärryä.

Tällä viikolla New Yorkin National Retail Federation Annual Convention -tapahtuman yhteydessä Microsoft julkisti useita hankkeita asiakaskokemuksen nykyaikaistamiseksi yhdessä asiakkaidensa ja kumppaneidensa kanssa: GameStop, Hardee’s, TGI Fridays, Panasonic, HP, FreedomPay ja NEC.

Microsoft julkisti myös useita täysin uusia vähittäiskaupan innovaatioita, kuten älykkään hyllyn ja tablettikäyttöisen ostoskorin. Kerroimme myös, miten vähittäiskauppiaat voivat kerätä myymäläanalytiikkaa entistä paremmin.

YouTube Video

Menestyäkseen kauppiaan on tavoitettava asiakkaansa siellä, missä he ovat. Tätä tukeakseen Microsoft julkisti Microsoft Dynamics -pohjaisen Sitecore Commerce -ratkaisun, joka yhdistääSitecore Experience -alustan ja Microsoft Dynamics AX for Retail -tuotteen. Tuloksena on ratkaisu, jonka avulla yritykset voivat kaventaa myymäläkokemuksen ja digitaalisen ostokokemuksen välistä kuilua.

Esittelimme myös yhdessä Toshiban kanssa kehittämämme Microsoft Dynamics -pohjaiset Toshiba Global Commerce Solutions -ratkaisut. Julkistetuilla tuotteilla autamme vähittäiskauppiaita tuottamaan ainutlaatuisia kokemuksia asiakkaille useissa rinnakkaisissa kanavissa.

Saata ihmiset haluamiensa tuotteiden ääreen

Vähittäiskauppiaat ovat mullistamassa alan perinteisiä käytäntöjä internetiin kytketyillä myymälöillä, asiakkaan digitaalisella sitouttamisella ja älykkäillä toimintaympäristöillä. Keräämällä ja tutkimalla tietoja lukemattomista tietolähteistä, kauppiaat saavat kokonaisvaltaisen käsityksen kustakin asiakkaasta, myymäläninventaariosta sekä valmiuksistaan saattaa ihmisiä haluamiinsa tuotteiden ja palveluiden ääreen.

Lopputuloksena on ratkaisuja, jotka kasvattavat myyntiä ja tulosta, lisäävät asiakastyytyväisyyttä sekä -uskollisuutta, ja tuovat tuotteita markkinoille entistä nopeammin ja tehokkaammin.

Lue lisää julkistukistamme Business Matters -blogista.

Menestyksekästä uutta vuotta toivottaen,

Belinda Gerdt
Business Group Lead
Microsoft Business Solutions
[email protected]
p. 050 350 3864

Belinda Gerdt