Windows 10: uusi Windows-sukupolvi

 |   Microsoft News Center

Windows-logo_Web

Microsoft kertoi eilen illalla webcast-lähetyksessä, että Windows 10 tekee eri laitteiden käytöstä aiempaa henkilökohtaisempaa. Windows 10 on jatkuvasti kehittyvä palvelu, joka pitää käyttökokemuksen ajan tasalla niin kauan kuin laitteen tuki on voimassa. Windows 10 tulee saataville ilmaisena päivityksenä kaikille Windows 7-, Windows 8.1- ja Windows Phone 8.1 -asiakkaille, jotka päivittävät käyttöjärjestelmänsä ensimmäisen vuoden aikana.

Löydät kaikki tänään kerrotut yksityiskohdat Microsoftin käyttöjärjestelmistä vastaavan johtajan Terry Myersonin Windows Blog -kirjoituksesta. Lisäaineistoja, kuvia ja videoita on saatavilla verkkosivulla, joka päivittyy lisää illan ja yön mittaan.

Lisäksi Windows 10 tulee tarjoamaan muun muassa seuraavia ominaisuuksia:

  • Uudet universaalit Windows 10 -sovellukset Valokuvat, Video, Musiikki, Kartat, Ihmiset, Viestit, Sähköposti ja Kalenteri tarjoavat saman käyttökokemuksen kaikilla laitteilla. Sisältö tallentuu ja synkronoituu OneDrive-palveluun, jolloin käyttäjä voi aloittaa yhdellä laitteella ja jatkaa toisella.

  • Uusi verkkoselain. “Project Spartan” on seuraavan sukupolven verkkoselain. Käyttäjät voivat tehdä selaimella omia huomioita verkkosivuihin ja jakaa niitä ystävien kanssa. Verkkoselain mahdollistaa myös mukautetun lukutavan sekä integraation digitaalisen henkilökohtaisen assistentin Cortanan kanssa.

  • Xbox Windows 10:llä. Striimaa pelejä kotona suoraan Xbox Onelta Windows 10:lle, pelaa moninpelejä ystävien kanssa eri alustojen välillä ja koe uskomattomat grafiikat, jotka on rakennettu DirectX12:lla.

  • Uudet Windows 10:n mukana tulevat, universaalit kosketusnäytöille tarkoitetut Office-sovellukset tarjoavat yhtenäisen käyttäjäkokemuksen puhelimella, tabletilla ja PC:llä. Kerromme Office-tuoteperheestä lisää pian.

  • Maailman ensimmäinen holografinen tietojenkäsittelyalusta. Windows 10 tuo kehittäjille mahdollisuuden kehittää holografisia kokemuksia todelliseen maailmaan. Uusi Microsoft HoloLens on ensimmäinen holografinen tietokone, joka ei tarvitse kaapeleita, puhelinta tai yhteyttä tietokoneeseen.

  • Uusi Microsoft SurfaceHubtuo tehoa kokouksiin. SuurinäyttöinenSurface Hub hyödyntää Windows 10:n lisäksi Skype for Business- ja OneNote-sovelluksia, ja tuo osallistujat yhteen paikasta riippumatta. Microsoft Surface Hub helpottaa yhteistyötä monipistekosketuksen, digitaalisen musteen, kameroiden, mikrofonien ja sensoreiden avulla.

  • MicrosoftCortana, henkilökohtainen digitaalinen assistentti, saapuu ensi kertaa PC:lle ja tabletille Windows 10:n myötä. Cortana oppii käyttäjän mieltymykset tarjotakseen relevantteja suosituksia, nopean tiedonhaun ja tärkeitä muistutuksia. Vuorovaikutus Cortanan kanssa on luonnollista ja helppoa, joko puhumalla tai kirjoittamalla.

Yrityksille on tärkeää, että Windows 10:n avulla työntekijät voivat olla aiempaa tuottavampia. Windows 10 on paras ja turvallisin käyttöjärjestelmä organisaatioille ja yrityksille. Ne voivat valita päivitetäänkö tietokoneita automaattisesti Windows Updaten avulla vai tehdäänkö päivitykset poikkeuksellisen kriittisiin järjestelmiin harvemmin.

Tuomme Windows 10:n uusimman teknisen esikatseluversion PC:ille seuraavan viikon aikana sekä ensimmäistä kertaa myös puhelimille lähiaikoina. Voit kokeilla monia tänään esiteltyjä ominaisuuksia liittymällä Windows Insider -ohjelmaan osoitteessa http://preview.windows.com.

Innokkain terveisin,

Tom Toivonen
Liiketoimintajohtaja, Windows
Microsoft Oy

Tom Toivonen

Tags: , , , ,