Vantaa uudistaa koko viestintäjärjestelmänsä Elisan pilvipalveluilla

 |   Microsoft News Center

15_0434_Office365_png-200x0

Vantaasta tulee Suomen ensimmäinen suuri kaupunki, joka vaihtaa viestintäjärjestelmänsä täysin pilvipalveluihin. Vantaalla otetaan koko virkamieskunnan käyttöön Elisa Toimisto 365 -palvelu, joka tarjoaa ajantasaiset Microsoftin toimisto- ja viestintätyökalut sekä mahdollistaa vapaan paikka- ja laiteriippumattoman työnteon.

– Syksyllä 2014 uusimme koulujemme työtapoja vaihtamalla oppikirjoja tablet-tietokoneisiin. Nyt tuomme vastaavan loikan eteenpäin myös virkamiehille. Haluamme antaa työntekijöillemme vapauksia niin työvälineidensä kuin työskentelytapojensa valitsemiseen, mihin pilvipalveluihin siirtyminen antaa luontevan mahdollisuuden, kertoo Vantaan kaupungin tietohallintopäällikkö Hannu-Pekka Polttila.

Viestintäjärjestelmien vaihto Elisan ylläpitämään Microsoft Office 365 – pilvipalveluun tehdään osana Vantaan kaupungin laajempaa IT-kehityksen hanketta, jossa on huomioitu tietotekniikan kuluttajistuminen sekä käyttäjien kasvaneet vaatimukset käyttää palveluita mistä tahansa haluamillaan laitteilla.

– Julkishallinnon perinteinen malli on ollut kulkea tekniikan toisessa aallossa, eli omaksua uusia välineitä vasta niiden vakiinnuttua. Me haluamme edelläkävijänä murtautua irti tästä varovaisuuden toimintatavasta, sillä pelkkien säästöjen sijaan uskomme löytävämme uudenlaista tuottavuutta modernilla työnteon kulttuurilla. Samalla saamme taklattua perinteisten IT-lisenssien riskejä, sillä maksamme vain palveluiden käytöstä, jatkaa Polttila.

Virkamies palvelee missä vain

Vantaa hyödyntää pilvipalveluita nykyisin jo kaupungin asiakaspalvelutehtävissä, joissa asiakaskontaktien ohjaukseen, hoitamiseen ja johtamiseen käytetään Elisa OrangeContact -palvelua. Elisa Toimisto 365 lisää Vantaan kymmentuhatpäisen virkamieskunnan palettiin Microsoftin Office-sovellukset ja pilvipohjaisen sähköpostin, kalenterin, pikaviestin- ja videoneuvottelutyökalut sekä ryhmätyöalustan.

”Omalla esimerkillään Vantaa osoittaa, että digitalisaation mahdollisuuksien syleily ja käyttäjälähtöinen ajattelutapa eivät ole vain yritysten yksinoikeuksia. Viemme ilolla vantaalaiset pilveen ja haastamme myös muut kunnat miettimään mitä perinteisistä IT-järjestelmien hankintamalleista luopuminen ja ketterien työskentelytapojen omaksuminen mahdollistavat”, kertoo johtaja Anna-Mari Ylihurula Elisalta.

”Uusimpien Office 365 -työkalujen avulla on mahdollista rakentaa täysin uudenlaista yhteisöllistä työnteon kulttuuria”, kertoo Microsoftin uusi toimitusjohtaja Pekka Horo. ”Nykyaikaiset verkkoneuvottelut sekä dokumenttien jakaminen ja yhdessä työstäminen ovat tätä päivää jo monessa yrityksessä. Olemme iloisia, että Vantaa isona julkishallinnon organisaationa haluaa olla kehityksen kärjessä yhteisöllisten tuottavuustyökalujen käyttöönotossa.”

Elisa on markkinajohtaja suomalaisorganisaatioiden Office 365 -ratkaisutoimituksissa ja valittu Microsoftin vuoden 2014 kumppaniksi Suomessa. Elisa Appelsiini on voittanut KL-Kuntahankinnat Oy -yhteishankintaorganisaation kilpailutuksen Office 365-palveluiden osalta ja vienyt pilveen jo yli 130 000 käyttäjää.

Lisätiedot:

Elisa Toimisto 365 -palvelu: www.oma.elisa.fi/yrityksille/info/toimisto365

Vantaan kaupunki, tietohallintopäällikkö Hannu-Pekka Polttila, puh. 09 8392 8615, [email protected]

Elisa Oyj, johtaja Anna-Mari Ylihurula, Operations/Elisan Yritysasiakkaat, puh. 010 262 5133, [email protected]

Microsoft Oy, viestintäjohtaja Camilla Lindfors, puh. 040 838 6686, camilla.lindfors(at)microsoft.com

http://corporate.elisa.fi/elisa-oyj/tiedotteet/tiedote/?otsikko=vantaa-uudistaa-koko-viestintajarjestelmansa-elisan-pilvipalveluilla&id=40503964164516&tag=all


Elisa
on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoft Oy:n palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Heinäkuussa 2014 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 86,83 miljardia US dollaria. www.microsoft.fi/uutisia

Tags: , , , , , ,