Microsoft mahdollistaa Oriolalle lääkealan parhaan digitaalisen asiakaskokemuksen

 |   Microsoft News Center

Suomalainen lääketukkukauppa ja terveystuotteiden markkinoija Oriola Oy on uudistanut sähköisen asioinnin palvelualustansa. Yhteistyössä Microsoftin ja Innofactorin kanssa luodun alustan tavoitteena on tarjota lääkealan ammattilaisille toimialan paras digitaalinen asiakaskokemus. Oriolan asiakkaita ja yhteistyökumppaneita palvellaan kahdessa käyttäjälähtöisessä portaalissa, joiden ytimessä ovat Microsoft Dynamics CRM ja Microsoft SharePoint.

Oriola halusi luoda yhden digitaalisen palvelualustan, jotta se voi palvella asiakkaitaan entistä paremmin. Kumppaneiksi projektiin valikoituivat Microsoft ja Innofactor, joiden kanssa Oriola on tehnyt jo pidempään yhteistyötä. Yhteistyön tuloksena syntyi joustava teknologia-alusta, joka palvelee alan eri toimijoita – lääkeyrityksiä, apteekkeja, sairaala-apteekkeja ja eläinlääkäreitä – monipuolisesti ja monikielisesti.

”Meillä on nyt käytössä edistyksellinen teknologia-alusta, joka uudistuu jatkuvasti. Rakensimme alustalle kaksi asiakasportaalia, joista toinen on suunnattu lääkeyhtiöille ja toinen taas mm. apteekeille ja eläinlääkäreille. Kehitämme alustaa ja portaaleja jatkuvasti, asiakkaidemme tarpeita kuunnellen”, kertoo IM Director Marika Launonen Oriolan tietohallinnosta.

OriolaPro-asiakasportaali on suunnattu kaikille Suomen apteekeille, sairaala-apteekeille, lääkekeskuksille, eläinlääkäreille ja eläinlääkäriasemille. Asiakkaat käyttävät 24/7 auki olevaa portaalia tuotteiden tilaamiseen sekä tilausten ja laskujen hallinnointiin. OriolaPro tarjoaa myös käyttäjilleen kattavaa ja ajankohtaista tuotetietoa, ja portaalissa onkin panostettu erityisesti tuotehakuun.

”Tuottavuuden kasvattaminen edellyttää yhteisöllisiä työkaluja, jotka mukautuvat käyttäjien tarpeisiin ja toimivat mahdollisimman intuitiivisesti. Uusi teknologia-alusta palvelee niin Oriolaa kuin sen asiakkaita ympäri Suomen. Järjestelmän ylläpidosta ja käytöstä on pyritty tekemään mahdollisimman helppoa, jotta esimerkiksi apteekeissa voidaan keskittyä 100 % kuluttajien palveluun”, sanoo Business Group Lead Belinda Gerdt Microsoftilta.

IT-ratkaisutoimittaja Innofactor vastasi Microsoftin teknologiaan perustuvan kokonaisuuden suunnittelusta ja toteutuksesta. Asiakkaat voivat hyödyntää portaaleja myös suoraan oman liiketoimintansa kehittämisessä. Lääkeyritysten portaalissa löytyy esimerkiksi joukko tehokkaita raportointityökaluja, joilla käyttäjien on helppo seurata omien tuotteidensa myyntejä ja varastotapahtumia. Lääkeyritykset voivat myös hallinnoida portaalissa omia mainosmateriaalejaan, mikä palvelee ja tehostaa yritysten toimintaa eri kumppaneiden kanssa.

Lisätietoja:

Microsoft Oy Belinda Gertdt
Business Group Lead, Dynamics
Email: [email protected]
p. 050 350 3864

Oriola Oy Marika Launonen
IM Director Email: [email protected]
p. 046 876 5103

Innofactor Oyj Tommi Flemming
Vice President, Sales Email: [email protected]
p. 0400 826 786

Microsoft

Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 99 000 työntekijää yhteensä yli 110 maassa. Heinäkuussa 2013 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 77,85 miljardia US dollaria.

Oriola

Oriola Oy on suomalainen lääkkeiden tukkukauppa ja terveydenhuollon kuluttajatuotteiden markkinoija, jonka vahvuuksia ovat ammattitaitoinen henkilöstö, tehokas ja luotettava logistiikka, vahvat tuotemerkit, laadukkaat lisäarvopalvelut sekä pitkä kokemus toimialalta. Oriola Oy on osa Oriola-KD-konsernia, joka on johtava lääkkeiden vähittäis- ja tukkukaupan yhtiö Pohjois-Euroopassa. Oriola-KD:n liikevaihto vuonna 2013 oli 2,6 miljardia euroa ja henkilöstön määrä on 2 300 henkilöä. Oriola-KD Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:n päälistalla. Lisätietoja: www.oriola.fi ja www.oriola-kd.com.

Innofactor

Innofactor on Pohjoismaiden johtavia Microsoft-pohjaisten IT-ratkaisujen toimittajia. Innofactor toimittaa asiakkailleen liiketoimintakriittisiä ratkaisuja ja ylläpitopalveluja systeemi-integraattorina sekä kehittää omia ohjelmistotuotteita ja -palveluita. Oman tuotekehityksen painopistealueena ovat Microsoftin Windows Azure -pohjaiset pilviratkaisut. Innofactorin asiakkaina on yli 1 000 yritystä ja julkishallinnon organisaatiota Suomessa, Tanskassa, Ruotsissa ja muualla Euroopassa. Yhtiössä työskentelee noin 400 innostunutta ja osaavaa henkilöä useissa toimipisteissä Suomessa, Tanskassa ja Ruotsissa. Innofactorin liikevaihdon kasvu 2009–2013 on ollut keskimäärin 43 prosenttia vuosittain. Kauppalehti ja Balance Consulting valitsivat Innofactorin vuoden 2013 menestyneimmäksi pörssiyhtiöksi Suomessa. Innofactor Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:n päälistalla toimialalla teknologia

Tags: , , , , ,