Varmista yrityksesi olemassaolo – vapauta aikaa onnistumiselle

 |   Microsoft News Center

#VapausOnnistua
Tavattuani useita yrittäjiä ja yritysten päättäjiä viime aikoina, ovat tietyt aiheet usein toistuneet keskusteluissa. Voisin yhdistää nämä teemat yhteen tyyppihahmoon. Kutsukaamme tätä hahmoa vaikkapa Venni Vapaasieluksi.

Venni voivotteli viimeksi, että olisi niin haluja kasvattaa liiketoimintaansa, ja jopa palkata lisää työvoimaa. “Paine on kova, kun kilpailijatkin jo puhuvat prosessiensa ja myyntikanaviensa digitalisoimisesta.”

Venni pelkäsi, että hänen firmansa jää kehityksen jalkoihin. “Käytössä olevat vanhat järjestelmät eivät vaan taivu uusiin toimintatapoihin.” Taskussa piippaili tuttu tekstiviestiääni vanhassa peruspuhelimessa. Vennin nykyisestä tietotekniikasta puuttui joustavuus, ja tiedonjako tiimin, kumppaneiden ja asiakkaiden kanssa oli niin hidasta.

Vennin bisneksen suurin haaste oli kiteytettynä se, että yritykseltä puuttui kyky reagoida liiketoimintaympäristön muutoksiin nopeasti ja joustavasti. Vanhat joustamattomat IT-ratkaisut olivat merkittävin hitauden syy.

Venni Vapaasielu haikaili onnistumisia – tai oikeastaan vapautta onnistua.

Mitä Vennin kannattaisi tehdä?

Liiketoiminta on paljon muutakin kuin uusimpien teknologioiden ja laitteiden hyödyntämistä. Se on uusien mahdollisuuksien löytämistä ja niiden tuomista tiimin, kumppanien ja asiakkaiden saataville. Juuri tässä teknologia voi auttaa.

Tässä on muutama neuvo yrityksesi olemassaolon varmistamiseksi:

  1. Varmista ketteryys. Varaudu tulevaisuuden haasteisiin tekemällä tänään ratkaisuja, jotka mahdollistavat nopeat muutokset liiketoiminnassa. Jollet tee järjestelmiäsi joustaviksi, vaan sidot toimintatapasi jäykkiin järjestelmiin, puuttuu yritykseltäsi kyky vastata markkinoiden muutoksiin.
  2. Toimi kaikkialla. Saat enemmän aikaan missä tahansa. Yrityksesi fyysinen sijainti ei saa asettaa rajoja joustavuudelle. Modernin tiimipelaajan on pystyttävä yhteistyöhön ympäri maailmaa olevien kumppanien ja asiakkaiden kanssa.
  3. Tehosta kasvua. Työskentele tehokkaammin älykkäillä työkaluilla ja samoilla pelimerkeillä kuin suuryritykset.
  4. Tavoita asiakkaasi. Tunnista kohderyhmäsi, analysoi tietoja ja ole ketterä. Asiakkaasi arvostavat tänään eri asioita kuin eilen. Huomenna heidän tarpeensa ovat taas uudet. Mieti, miten digitalisaatio muuttaa yrityksesi toimintaa. Kokeile vaikka Kauppakamarin Digimittaria.
  5. Turvaa yritystoimintasi. Kunnon tietojen suojausjärjestelmä ei toimi onneksi lukkojen ja hälyttimien varassa, vaan saumattomasti ja huomaamatta.
  6. Hanki järjestelmät palveluina. Palvelumalli, investointien sijaan, on joustava hankintamuoto erityisesti liiketoiminnan käynnistysvaiheessa. Se palvelee myös vakiintuneempaa yritystä, joka haluaa pysyä ketteränä tulevia toimintaympäristön muutoksia ajatellen.
  7. Ota avuksi osaava kumppani. Sinun ei itse tarvitse osata ja ymmärtää kaikkea tietotekniikasta ja digitalisoitumisesta. Hyvä kumppani tunnistaa tarpeesi ja pitää järjestelmäsi ajan tasalla.

Onneksi Vennillä ja meillä kaikilla on vapaus valita. Voimme vapauttaa pääomaa ja aikaa onnistumiselle, menestykselle ja elämälle.

Onko sinun yrityksesi jo mukana modernin työn maailmassa? Lue lisää ja voita Surface Pro 3 -tabletti: www.microsoft.fi/vapausonnistua

#VapausOnnistua

Tervetuloa modernin työn maailmaan!

Markku Pulkkinen
johtaja, pienet ja keskisuuret yritykset, liiketoimintaratkaisut ja kumppanit
Microsoft Oy
puh. 040 511 6239

Markku Pulkkinen
Markku Pulkkinen

Tags: , , , ,