Suomalais- ja ruotsalaisnuoret rakentavat Pohjolan tulevaisuutta Ruotsin kuningasparin valtiovierailun aikana

 |   Microsoft News Center

Nuori Yrittäjyys ry ja Microsoft Oy
LEHDISTÖTIEDOTE
2.3.2015

16 suomalais- ja ruotsalaisnuorta yhdistävät voimansa Suomen ja Ruotsin elinkeinoelämän suhteiden vahvistamiseksi Nuori Yrittäjyys ry:n ja Microsoft Oy:n järjestämässä NY Challenge -innovaatiokilpailussa tänään ja huomenna 2.–3.3. Opiskelijat ideoivat 12 tunnin aikana viisi mobiilisovellusta edistämään naapurimaiden yhteistyötä. Kilpailu huipentuu sovellusten esittelyyn Ruotsin kuningatar Silvialle ja rouva Jenni Haukiolle tiistaina 3.3.

NY Challenge Microsoft Turku 18.-19.4.2013

Suomi tarvitsee uusia ajatuksia sekä yhteistyö- ja kokeilunhalua. Nuorilla on näitä kaikkia. Nuori Yrittäjyys ry (NY) innostaa nuoria toteuttamaan ideoitaan ja osallistumaan Suomen menestyksen rakentamiseen yrittäjyysohjelmilla, jotka perustuvat tekemällä oppimisen periaatteeseen. Yksi ohjelmista on NY Challenge -innovaatiokilpailu, joka järjestetään nyt ainutlaatuisella tavalla Helsingin Microsoft Storessa osana Ruotsin kuningasparin valtiovierailua.

Yhteistyöllä uusia sovellusideoita

NY Challenge #swefin2015 – yhteistyöllä tulevaisuuteen -kilpailussa kahdeksan suomalaista ja kahdeksan ruotsalaista opiskelijaa saavat haasteekseen kehittää muutaman hengen ryhmissä idean mobiilisovelluksesta, joka helpottaisi suomalaisen ja ruotsalaisen elinkeinoelämän yhteistyötä. Nuoret edustavat kuutta eri korkeakoulua: Aalto-yliopistoa, Hankenia, Helsingin yliopistoa, Haaga-Heliaa, Handelshögskolan i Stockholmia ja KTH:ta (Kungliga Tekniska Högskolan).

Kilpailu toteutetaan nuorilta nuorille: Idea kilpailun järjestämisestä osana valtiovierailua tuli nuorilta harjoittelijoilta Ruotsin ulkoministeriöstä ja Suomen Tukholman suurlähetystöstä. Aloitteellisten harjoittelijoiden ansiosta nuoret pääsevät nyt rakentamaan yhteistä tulevaisuutta ja verkostoitumaan yli Pohjanlahden.

– Uskomme nuorten rajattomaan potentiaaliin ja haluamme kannustaa heitä rakentamaan niin omaansa kuin kotimaansakin menestystä nyt. NY:n toiminnalle, jonka tavoitteena on madaltaa nuorten kynnystä yrittäjyyteen ja vahvistaa nuorten työelämätaitoja, on tämän päivän Suomessa kova kysyntä. Toivomme innostavamme koko Suomen kansaa nuorten antamalla esimerkillä, NY:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen sanoo.

– On todella inspiroivaa nähdä nuorten innostus rakentaa toimivia ratkaisuja naapurimaiden välisen liiketoiminnan kehittämiseen. Parasta näissä kilpailuissa on yllätyksellisyys – ideoinnin käynnistyessä tänä aamuna kukaan ei vielä tiedä, millaisia ratkaisuja tuloksena syntyy. Nuori Yrittäjyys ry:n ja Microsoftin välinen yhteistyö on antanut Suomessa viimeisen vuoden aikana yli 9 000 nuorelle parantuneita talouslukutaitoja, innovointikykyä ja ohjelmointitaitoja, Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Pekka Horo sanoo.

Kuningatar Silvia ja rouva Jenni Haukio käyvät kuulemassa nuorten sovellusesityksiä tiistaina 3.3. Vierailun jälkeen tuomarit valitsevat parhaan sovellusidean. Kilpailua tuomaroivat Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin toimitusjohtaja Kjell Skoglund, Handelsbanken Rahastoyhtiön johtaja Mari Berglund, Microsoftin tietoyhteiskuntasuhteiden johtaja Max Mickelsson ja NY:n Virpi Utriainen. Kuningatar Silvia palkitsee voittajat keskiviikkona 4.3. Hanasaaressa osana valtiovierailun virallista ohjelmaa.

Kilpailua voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #swefin2015, #NYChallenge ja #YouthSpark.

Lisätiedot

Virpi Utriainen, toiminnanjohtaja, Nuori Yrittäjyys ry
040 701 3038, virpi.utriainen(at)nuoriyrittajyys.fi

Camilla Lindfors, viestintäjohtaja, Microsoft Oy
040 838 6686, camilla.lindfors(at)microsoft.com 

Nuori Yrittäjyys ry
Nuori Yrittäjyys ry (NY) tarjoaa yrittäjyys- ja kuluttajakasvatusta tukevia opinto-ohjelmia 7–25-vuotiaille nuorille koulujen ja oppilaitosten kautta. NY Yrittäjyyskasvatuksen polku on opinto-ohjelmien kokonaisuus, joka tarjoaa käytännönläheisiä yhteistyömuotoja nuorten yrittäjyysasenteen, työelämävalmiuksien sekä oman talouden hallinnan vahvistamiseen. NY-ohjelmat tukevat opetusta eri kouluasteilla opetussuunnitelman tavoitteiden mukaisesti. Tekemällä oppimiseen perustuva toiminta vahvistaa myös konkreettisesti nuorten ja elinkeinoelämän yhteistyötä. NY on voittoa tavoittelematon yhdistys, ja se kuuluu kansainväliseen kattojärjestöön Junior Achievement Worldwideen. Suomessa toiminta alkoi vuonna 1995. www.nuoriyrittajyys.fi

NY Microsoft Challenge
NY Microsoft Challenge on 24 tunnin mittainen yrittäjyysleiri, jossa Microsoft antaa osallistujille haasteen. Challengessa nuoret perustavat kuvitteellisen yrityksen vuorokauden ajaksi ja kehittävät liikeidean annetun haasteen pohjalta. Challengen aikana tutustutaan tieto- ja viestintätekniikan (ICT) mahdollisuuksiin oman liikeidean tukena, kehitetään idea mobiilisovelluksesta ja saadaan käsitys siitä, miten ICT muuttaa työn tekemistä. Challenge on osa Nuori Yrittäjyys ry:n ja Microsoftin YouthSpark-yhteistyötä.

Microsoft Oy
Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoft Oy:n palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä lähes 2 000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Kesäkuussa 2014 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 86,83 miljardia US dollaria. www.microsoft.fi/uutisia

Tags: , , , ,