Suomalais-ruotsalainen BIZPartner kuninkaallisen mobiilisovelluskilpailun voittoon!

Annette Kemppi Helsingin yliopistosta, Johanna Lundgren HHS:stä (Handelshögskolan i Stockholm) ja Ludwig Händel KTH:sta (Kungliga Tekniska Högskolan) voittivat Nuori Yrittäjyys ry:n ja Microsoft Oy:n järjestämän NY Challenge -innovaatiokilpailun 3.3. Annetten, Johannan ja Ludwigin ideoima BIZPartner-mobiilisovellus yhdistää kasvuhaluiset suomalais- ja ruotsalaisyritykset.

NY Challenge; Photos © Paula Ojansuu
NY Microsoft Challenge; Photos © Paula Ojansuu

Suomi tarvitsee uusia ajatuksia sekä yhteistyö- ja kokeilunhalua. Nuorilla on näitä kaikkia. Nuori Yrittäjyys ry (NY) innostaa nuoria toteuttamaan ideoitaan ja osallistumaan Suomen menestyksen rakentamiseen yrittäjyysohjelmilla, jotka perustuvat tekemällä oppimisen periaatteeseen. Yksi ohjelmista on NY Challenge -innovaatiokilpailu, joka järjestettiin nyt ainutlaatuisella tavalla osana Ruotsin kuningasparin valtiovierailua.

Joukko suomalais- ja ruotsalaisnuoria kuudesta eri yliopistosta innovoivat NY Challenge #swefin2015 – yhteistyöllä tulevaisuuteen -kilpailussa 12 tunnin ajan mobiilisovelluksia, jotka edistäisivät suomalaisen ja ruotsalaisen elinkeinoelämän yhteistyötä. Nuoret pääsivät esittelemään ideansa kuningatar Silvialle ja rouva Jenni Haukiolle, jotka vierailivat kilpailussa heti Ruotsin kuningasparin valtiovierailun alussa.

– Kuningattaren tapaaminen oli hienoa. Hän oli erittäin kiinnostunut mobiilisovelluksista ja antoi jopa vinkkejä sovelluksemme kehittämiseen, Johanna Lundgren ja Ludwig Händel voittajajoukkueesta kertovat.

– Opin kilpailussa todellisia tiimityöskentelytaitoja. Joukkueestamme yksi opiskelee tekniikkaa, toinen taloustieteitä ja kolmas pedagogiikkaa, joten meillä oli varsin erilaisia näkökulmia sovelluksen kehittämiseen. Voitimme yhdistämällä vahvuutemme, Annette Kemppi iloitsee.

– Juuri tätä NY haluaa tarjota nuorille – vaikuttavia kokemuksia, konkreettista tekemistä ja oikeaa verkostoitumista yhdistettynä työelämätaitoihin ja yrittäjämäiseen tapaan tehdä asioita. Suomessa on tällä hetkellä hyvä tekemisen meininki ja uskomme, että toiminnallemme on entistä enemmän kysyntää tulevalla hallituskaudella, NY:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen arvioi.

Kuningatar Silvia palkitsi voittajat valtiovierailun toisena päivänä Hanasaaren ruotsalais-suomalaisessa kulttuurikeskuksessa salamavalojen räiskyessä. Kilpailun voittanut BIZPartner-mobiilisovellus auttaa kasvuhaluisia yrityksiä löytämään toisensa ja tekemään yhteistyötä yli Pohjanlahden.

Drazen Dodik, teknologia-evankelista Microsoftilla, iloitsi nähdessään, miten innokkaasti nuoret ryhtyivät töihin.

– Oli hienoa nähdä, miten eri kansallisuuksia ja aloja edustavat opiskelijat muodostivat ryhmiä, tarttuivat haasteeseen ja viimeistelivät ideansa – vain 12 tunnissa. Ideoiden korkea taso kertoo siitä, että nuoret ovat tottuneita teknologian käyttäjiä ja pystyvät myös hyödyntämään kokemuksiaan luodessaan uusia sovelluksia.

Lisätietoja voittajilta:

Annette Kemppi, Helsingin yliopisto (suomeksi ja ruotsiksi)
040 847 2662, annette.kemppi(at)helsinki.fi

Johanna Lundgren, Handelshögskolan i Stockholm (ruotsiksi)
+46 738 046 727, mail(at)johannalundgren.com  

Lisätietoja NY:n ja Microsoftin toiminnasta:

Virpi Utriainen, toiminnanjohtaja, Nuori Yrittäjyys ry
040 701 3038, virpi.utriainen(at)nuoriyrittajyys.fi

Camilla Lindfors, viestintäjohtaja, Microsoft Oy
040 838 6686, camilla.lindfors(at)microsoft.com 

Nuori Yrittäjyys ry

Nuori Yrittäjyys (NY) tarjoaa yrittäjyys- ja kuluttajakasvatusta tukevia opinto-ohjelmia 7–25-vuotiaille nuorille koulujen ja oppilaitosten kautta. NY Yrittäjyyskasvatuksen polku on opinto-ohjelmien kokonaisuus, joka tarjoaa käytännönläheisiä yhteistyömuotoja nuorten yrittäjyysasenteen, työelämävalmiuksien sekä oman talouden hallinnan vahvistamiseen. NY-ohjelmat tukevat opetusta eri kouluasteilla opetussuunnitelman tavoitteiden mukaisesti. Tekemällä oppimiseen perustuva toiminta vahvistaa myös konkreettisesti nuorten ja elinkeinoelämän yhteistyötä. NY on voittoa tavoittelematon yhdistys, ja se kuuluu kansainväliseen kattojärjestöön Junior Achievement Worldwideen. Suomessa toiminta alkoi vuonna 1995. www.nuoriyrittajyys.fi

NY Microsoft Challenge

NY Microsoft Challenge on 24 tunnin mittainen yrittäjyysleiri, jossa Microsoft antaa osallistujille haasteen. Challengessa nuoret perustavat kuvitteellisen yrityksen vuorokauden ajaksi ja kehittävät liikeidean annetun haasteen pohjalta. Challengen aikana tutustutaan tieto- ja viestintätekniikan (ICT) mahdollisuuksiin oman liikeidean tukena, kehitetään idea mobiilisovelluksesta ja saadaan käsitys siitä, miten ICT muuttaa työn tekemistä. Challenge on osa Nuori Yrittäjyys ry:n ja Microsoftin YouthSpark-yhteistyötä.

Microsoft

Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoft Oy:n palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on lähes 2 000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Kesäkuussa 2014 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 86,83 miljardia US dollaria. www.microsoft.fi/uutisia

Tags: ,