Nimityksiä Microsoft Oy:n johtoryhmässä

Lehdistötiedote 17.3.2015

Microsoft Oy:n johtoryhmän jäseniksi on nimitetty kaksi uutta henkilöä. Juha Ala-Laurila ottaa vastuulleen Consumer Channel Group -yksikön johtotehtävän ja Andreas Korczak siirtyy johtamaan Marketing and Operations -yksikköä. Ala-Laurila aloittaa tehtävässään huhtikuun aikana ja Korczak ottaa täyden vastuun uudesta tehtävästään heinäkuussa käynnistyvän tilivuoden alusta.

Juha Ala-Laurila
Juha Ala-Laurila

Juha Ala-Laurila siirtyy Microsoft Oy:lle johtamaan Consumer Channel Groupin toimintaa. Yksikkö vastaa Microsoftin Suomen kuluttajakanavaliiketoiminnoista Microsoftin kuluttajatuotteille: Windows, Surface, Office ja Xbox sekä yhteistyöstä kanavakumppaneiden ja OEM-toimittajien kanssa. Juha Ala-Laurilalla on pitkä kokemus erilaisista kansainvälisistä myynnin, liiketoimintajohdon ja tuotemarkkinoinnin tehtävistä Nokia Oyj:ssä. Hän on viime vuodet johtanut tuloksekkaasti Nokian ja myöhemmin Microsoftin puhelinliiketoimintaa Venäjällä sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella.

”Olen innoissani päästessäni kehittämään Microsoft Oy:n liiketoimintaa Suomessa yhdessä osaavan tiimin sekä vahvojen kumppaniemme kanssa. Uskon, että pystymme tarjoamaan suomalaiskuluttajille entistä upeampia ja innovatiivisempia käyttökokemuksia uusien Microsoft- ja Windows 10 -tuoteratkaisujen parissa.”

Andreas Korczak
Andreas Korczak

Andreas Korczak aloittaa M&O – Marketing & Operations -yksikön johdossa. Yksikkö vastaa tytäryhtiön liiketoiminnan suunnittelusta ja operatiivisista prosesseista, markkinoinnista, tuotemarkkinoinnista, lanseerauksista, viestinnästä ja asiakastyytyväisyydestä. Andreaksella on 15 vuoden kokemus kansainvälisistä strategia-, finanssi- ja liiketoimintajohdon tehtävistä. Hän aloitti uransa Boston Consulting Groupissa konsultoiden eri toimialojen asiakasyrityksiä strategian, myynnin ja operatiivisen liiketoiminnan kehittämisessä. Vuosina 2006 – 2014 Korczak työskenteli erilaisissa johtotehtävissä Nokialla eri puolilla maailmaa. Viime keväästä saakka hän on keskittynyt Microsoft Devices Groupin operatiiviseen ja strategiseen kehittämiseen. M&O-yksikköä tällä hetkellä johtava Anthony Gyursanszky jatkaa Microsoftilla kesäkuuhun asti ja siirtyy Innofactor Oyj:n palvelukseen arviolta elokuusta 2015 alkaen.

”Olen innoissani saadessani liittyä osaksi Suomen huippumenestyvää tiimiä. Haluan tuoda mukanani vahvan panokseni Microsoftin liiketoiminnan edistämiseen sekä uusien strategisten kasvualueiden tunnistamiseen yhdessä asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa Suomessa ja Euroopassa”, Andreas Korczak sanoo.

”Microsoftilla on ainutlaatuinen asema auttaa yrityksiä ja yhteisöjä parantamaan tuottavuuttaan ja kasvattamaan liiketoimintaansa pilvi- ja mobiilivetoiseksi muuttuvassa maailmassa. Sekä Juhan että Andreaksen tuoma kansainvälinen kokemus ja laaja toimialatuntemus ovat omiaan vahvistamaan liiketoimintaamme ja koko Microsoft-ekosysteemin kasvua Suomessa”, Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Pekka Horo toteaa. ”Suuri kiitos Anthonylle hänen 5 vuoden palveluksestaan Microsoftilla. Iloksemme hän jatkaa myös tulevaisuudessa Microsoft-ekosysteemin parissa siirtyessään kumppaniyhtiömme johtotehtäviin.”

Lisätietoja
Camilla Lindfors, viestintäjohtaja, Microsoft Oy, p. 040 838 6686, [email protected]


Microsoft
Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoft Oy:n palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on lähes 2 000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Kesäkuussa 2014 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 86,83 miljardia US dollaria. www.microsoft.fi/uutisia

Tags: , , , ,