Microsoft-teknologioiden osaajat työllistyvät – Kaakkois-Suomessa kysyntää

Microsoft Virtual Academy

Maaliskuussa 2015 IT-yritys CGI tiedotti, että Lappeenrantaan avataan CGI:n ja LähiTapiolan omistaman LTC-Otson uusi toimipiste. Uusien toimintojen myötä alueelle syntyy 50 uutta työpaikkaa.

Toimipisteeseen haetaan erityisesti Microsoft-teknologioiden osaajia. LTC-Otsoa kiinnostaa erityisesti seutukunnan oppilaitoksista kuten Mikkelin ammattikorkeakoulusta (Mamk) ja Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta valmistuvat opiskelijat, joilla on vähintään perusosaaminen .NET- ja C#-teknologioissa. Uuden LTC-Otso-toimipisteen osalta Microsoft ja CGI ovat ryhtyneet järjestämään opiskelijoille koulutus- ja rekrytointitapahtumia Kotkassa, Mikkelissä ja Lappeenrannassa.

Microsoft-teknologiaosaamisesta on jatkuvasti kysyntää työmarkkinoilla. Microsoft tukee säännöllisesti IT-ammattilaisten kouluttamista ja osaamista paikallisilla koulutuksilla eri puolella Suomea sekä verkossa. Online-koulutukset mahdollistavat opiskelun silloin kun itselle sopii, vaikka luento- tai työpäivän jälkeen. Microsoft Virtual Academy:ssä on kursseja uusimmista Microsoft- ja muista ohjelmointiteknologioista (esimerkiksi Node.JS, Unity ja Marmelade). Sivuilla www.microsoft.fi/kurssit löytyy uusimmat ja suosituimmat Virtual Academy -kurssit.

”Microsoft Virtual Academy -verkkokoulutuksissa opittuja taitoja olen hyödyntänyt omia sovelluksia kehittäessä. Hyödynnämme kursseja myös tulevalla CodeCampilla, joka järjestetään yhteistyössä LTC-Otson kanssa”, kertoo Lappeenrannan teknillisen yliopiston opiskelija Rasmus Halsas.

Lisätietoja:

Markus Widbom, johtaja, LTC-Otso, [email protected], p. 050 523 3869

Drazen Dodik, Sr. Technical Evangelist, Microsoft Oy, [email protected],  p. 040 1970 505

Tags: , ,