Windows 10 tulee saataville maksuttomana päivityksenä 29.7.2015

Lehdistötiedote 1.6.2015

Aloitusvalikon paluu ja innovatiiviset ominaisuudet tarjoavat henkilökohtaisemman, tuottavamman ja hauskemman Windows-kokemuksen.

Microsoft julkisti tänään, että Windows 10 tulee saataville 29.7.2015 190:ssä maassa. Windows 10 auttaa ihmisiä olemaan tuottavampia hauskemmalla tavalla, tarjoten henkilökohtaisemman ja luonnollisemman kokemuksen, joka toimii kaikissa laitteissa. Tuttu – joskin parempi kuin mikään aikaisempi – Windows 10 tarjoaa luonnollisesti nykyiset innovatiiviset ominaisuudet ja turvallisuuspäivitykset. Windows 10 tulee saataville päivityksenä Windows 7 ja Windows 8.1:n[1] käyttäjille, mahdollistaen päivityksen sadoille miljoonille käyttäjille ympäri maailmaa veloituksetta.

“Windows 10 on Windowsin uusi sukupolvi, joka on suunniteltu mahdollistamaan hienojen asioiden tekeminen”, sanoo Terry Myerson, Microsoftin käyttöjärjestelmistä vastaava johtaja. “Windows 10 välittää visiomme henkilökohtaisemmasta tietojenkäsittelystä, jonka määrittelee luottamus jolla suojelemme ja kunnioitamme käyttäjien henkilökohtaisia tietoja, mobiili käyttäjäkokemus eri laitteiden välillä, sekä luonnollinen vuorovaikutus käyttäjän ja Windows-laitteiden välillä, mukaan lukien puhe, kosketus, digitaalinen muste (inking) ja hologrammit”. Lisätietoja Blogging Windows -blogista.

Tuttu ja parempi kuin koskaan

Windows 10 tuo takaisin tutun ja pidetyn aloitusvalikon, ja auttaa käyttäjiä löytämään tiedostot, aloitusnäyttöön kiinnitetyt sovellukset ja suosikit helposti. Windows 10 käynnistyy nopeasti, jatkaa toimintaansa nopeasti ja mahdollistaa pidemmän akunkeston kuin koskaan aikaisemmin. Tarjotakseen turvallisimman alustan, Windows 10 sisältää myös Windows Hello:n, Microsoft Passportin sekä maksuttoman tietoturvaohjelman Windows Defenderin. Microsoft sitoutuu päivittämään käyttöjärjestelmän laitteen tuetun toiminta-ajan veloituksetta. Sekä näppäimistölle että kosketusnäytölle optimoitu Windows 10 -päivitys on suunniteltu yhteensopivaksi Windows-laitteiden ja -sovellusten kanssa.

Henkilökohtaisempi ja luonnollisempi kokemus

Windows 10 mukautuu ihmisten tarpeisiin tarjoten henkilökohtaisemman kokemuksen. Cortana, maailman ensimmäinen todella henkilökohtainen digitaalinen assistentti auttaa ihmisiä tekemään asioita tehokkaammin kaikissa laitteissaan.[2] Cortana oppii ihmisten yksilölliset mieltymykset pystyäkseen tarjoamaan oleelliset suositukset, nopean pääsyn tietoihin ja tärkeät muistutukset puheen tai kirjoituksen kautta. Windows Hello[3] tervehtii ihmisiä heidän omilla nimillään ja mahdollistaa kirjautumisen laitteeseen ilman salasanaa – tarjoten välittömän ja turvallisemman pääsyn Windows 10 -laitteelle biometrisen tunnistautumisen avulla. Windows 10 mahdollistaa käyttäjän ja laitteen välisen kanssakäymisen luonnollisesti myös perinteisen hiiren ja näppäimistön, tai inhimillisesti äänen, kynän tai eleiden avulla.

Ole tuottavampi

Windows 10:n avulla ihmiset saavat enemmän aikaiseksi vähemmällä vaivalla kuin koskaan aikaisemmin. Microsoft Edge, täysin uusi selain joka on suunniteltu saamaan asiat hoidettua verkossa täysin uusilla tavoilla, tarjoaa sisäänrakennetun digitaalisen musteen (inking), jakamisen ja lukunäkymän. Sisäänrakennetun Cortanan avulla, Microsoft Edge tarjoaa nopeat hakutulokset ja sisällön perustuen käyttäjän henkilökohtaisiin kiinnostuksen kohteisiin ja mieltymyksiin. Nopea, virtaviivainen ja henkilökohtainen Microsoft Edge helpottaa ihmisiä keskittymään vain siihen sisältöön joka on heille tärkeää ja toimimaan aktiivisessa vuorovaikutuksessa verkon kanssa.

Uuden Office 2016 työpöytäversion[4] lisäksi uudet Universaalit Windows-sovellukset Windows 10:lle tarjoavat johdonmukaisen, kosketuskäytön koko laitevalikoimalle uusimpien Word-, Excel-, PowerPoint-, OneNote- ja Outlook-versioiden kanssa. Alusta asti Windowsin kanssa toimimaan suunniteltu Office auttaa ihmisiä luomaan ja muokkaamaan Word-dokumentteja helposti, kommentoimaan PowerPoint-esityksiä reaaliajassa myös digitaalisella musteella (inking), tai luomaan ja päivittämään Excel-dokumentteja ilman näppäimistöä tai hiirtä kosketuskäytöllä.

Työskentele ja pelaa miten haluat eri laitteiden välillä

Windows 10 tarjoaa tutun ja johdonmukaisen kokemuksen eri laitteiden välillä. Continuum (jatkuvuus) auttaa laitteita mukautumaan, mahdollistaen siirtymisen tyylikkäästi tabletista PC:hen ja takaisin – sekä Windows-puhelimen muuttumaan PC:n omaiseksi.[5]

Xbox Windows 10:llä tuo kasvavan Xbox Live -pelaamisverkoston sekä Windows 10 -PC:ille että tableteille. Käyttäjät voivat kommunikoida ystäviensä kanssa Windows 10 PC:n ja Xbox One:n välillä samalla PC-peliä pelaten, ja jakaa sisältöä pelitallentimella. Käyttäjät voivat myös striimata pelejä suoraan Xbox One -konsoleiltaan Windows 10 -tableteille tai PC:ille. DirectX 12:lle Windows 10:ssä kehitetyt pelit saavat parannuksia nopeuteen, tehokkuuteen ja grafiikkaan.[6]

Päivityksen saatavuus

Windows 10 on 29.7.2015 saatavilla PC:ille ja tableteille maksuttomana päivityksenä, tai Windows 10 -laitteiden jälleenmyyjiltä. Uudet Windows 8.1 -laitteet on myös helppo päivittää Windows 10:een, ja monet jälleenmyyjät auttavat laitteiden päivityksessä. Käyttäjät voivat tästä päivästä lähtien varata maksuttoman päivityksen niin halutessaan. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.Windows.fi.

Windows 10 tulee saataville muille laitteille myöhemmin tämän vuoden aikana.

Lisätietoja:

Tom Toivonen, liiketoimintajohtaja, Microsoft, [email protected], p. 050 342 9998

Microsoft

Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoft Oy:n palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on lähes 2 000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Kesäkuussa 2014 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 86,83 miljardia US dollaria. www.microsoft.fi/uutisia

 

[1] Maksuton päivitys saatavilla määriteltyihin laitteisin. Lisätietoja http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows-10/about.

[2] Cortana saatavilla lanseeraushetkellä valikoiduilla markkinoilla (ei Suomessa).

[3] Windows Hello vaatii toimiakseen kasvojen tai iiriksen tunnistusta varten suunnitellun infrapunakameran, tai sormenjälien lukulaitteen, joka tukee Windows Biometric Framework:ia.

[4] Office saatavilla erikseen.

[5] Continuum puhelimille saatavilla lanseeraushetkellä valikoiduille malleille.

[6] Jotkut ominaisuudet edellyttävät laajakaistayhteyden (saattaa aiheuttaa kustannuksia). Xbox Live -ominaisuudet saatavilla vain tuettuihin peleihin maissa, joissa Xbox Live -tuki, lisätietoja www.xbox.com/fi-fi/live/countries. Striimaa yhteen laitteeseen kerrallaan: monipelaajasuoratoisto Xbox One:sta edellyttää nettiyhteyden kotona ja Xbox Live Gold -jäsenyyden (saatavilla erikseen). Gold-jäsenyys edellytetty myös multiplayer-pelaamiseen Xbox One:lla. DirectX 12 saatavilla vain tuetuille peleille ja grafiikkaprosessoreille. Pelitallennin saatavilla vain sitä tukevilla laitteilla.

Tags: , ,