Windows 10 jo yli 75 miljoonassa laitteessa – suomalaiset jälleenmyyjät kiihdyttävät kasvua

Heinäkuussa julkistettu Windows 10 kartuttaa käyttäjämääräänsä ripeään tahtiin. Maailmanlaajuisesti uusi Windows löytyy jo yli 75 miljoonasta laitteesta.

Suomen Microsoftin kuluttajakanavasta vastaavan johtajan Juha Ala-Laurilan mukaan myös suomalaiset ovat ottaneet uuden Windowsin innokkaasti vastaan.

”Windows 10 -päivitystä tarjoavat palvelimet ja asennuspalvelut ovat olleet vilkkaassa käytössä. Olemme kumppaneidemme kanssa panostaneet valtavasti siihen, että kansa saisi Windows 10:n mahdollisimman vaivattomasti käsiinsä. Olemme kouluttaneet satoja ketjumyyjiä, valmentaneet asennuspalvelujen väkeä ja kumppaneiden kanssa tarjonneet helpon käyttöönottoon myymälöiden asennuspalveluissa”, Ala-Laurila sanoo.

”Avainasia on, että saamme tarjota tuoreen ja luotettavan Windows 10 -käyttökokemuksen suomalaisille ilmaiseksi. Jokainen Windows 7- ja 8-käyttäjä voi tilata päivityksen omalle koneelleen ja nauttia huimasti kehittyneestä Windows 10 -käyttökokemuksesta.”

Tuttu, nopea ja turvallinen Windows 10

PC-kauppa on ollut alkusyksystä vilkasta ja kuluttajat ovat olleet innostuneita uudenlaisesta, mutta samalla nopeasta ja turvallisesta Windows 10 -kokemuksesta. Ala-Laurilan mukaan on tärkeää, että suomalaiset pääsevät kaupassa kokeilemaan tuliterää Windowsia ja saavat asiantuntevaa ohjausta laitevalinnoissaan.

Turun Messut
Kuluttajien palaute ollut kannustavaa. Kuva Turun Messuilta.

Turun Messut 2

”Windows 10 on yhtenäisesti esillä eri valmistajien laitteilla ja demoissa, minkä ansiosta tulemme syksyn aikana näkemään monia uusia, kiinnostavia Windows 10 -laitteita. Esimerkiksi kosketusnäytöllinen 2-in-1 on erittäin suosittu valinta, jota Windows 10 tukee saumattomasti. Kosketusnäytön avulla 2-in-1 -laitetta voidaan käyttää sekä PC:n että tabletin tavoin”, Ala-Laurila suosittelee. ”Myös kosketuskannettavaa kokeiltuaan monet ovat sanoneet, etteivät he enää edes harkitse muita vaihtoehtoja. Selailu ja näytön zoomaus ovat niissä niin helppoa. Tämä on mainio osoitus Windows 10:n ja laitteiden saumattomasta yhteen suunnittelusta.”

Kauppiaat ovat kertoneet Windows 10:n saaneen hyvin positiivisen vastaanoton. Gigantin myyntipäällikön Jani Hämäläisen mukaan kaupat ovat olleet viime viikkoina täynnä opiskelijoita, jotka etsivät laitetta alkaviin lukio- ja korkeakouluopintoihin.

”Usein etenkin lukiolaiset päätyvät valitsemaan Windowsin, koska se on helppokäyttöinen ja turvallinen valinta tulevia sähköisiä ylioppilaskirjoituksia varten. Uudistunut Windows 10 on myymälöistä tulleen palautteen mukaan miellyttänyt erityisesti tätä käyttäjäryhmää”, Hämäläinen kertoo.

Pelaajien valinta Windows 10 on suunniteltu myös pelialustaksi. Lisäksi Xboxille pian tulevan Windows 10 -päivityksen mahdollistama pelien suoratoisto tabletille tai PC:lle on otettu innolla vastaan pelaajien keskuudessa. Ala-Laurilan mukaan ominaisuutta on aktiivisesti esitelty erilaisilla alan messuilla.

Windows 10 on pelaajien valinta. Kuva Tubecon-tapahtumasta.
Windows 10 on pelaajien valinta. Kuva Tubecon-tapahtumasta.

”Windows on pelaajien ehdottomia suosikkivalintoja – onhan se paras pelialusta. Xbox-sovelluksen saa automaattisesti Windows 10 -päivityksen mukana, minkä ansiosta Xboxin palveluita voidaan hyödyntää myös tietokoneilla. Sovellus on erinomainen esimerkki siitä, miten tietokone ja pelimaailma integroituvat toimivaksi yhteisratkaisuksi. Olemme Microsoftilla ylpeitä, että voimme tarjota toimivia käyttökokemuksia suomalaisille pelaamisesta kiinnostuneille,” Ala-Laurila sanoo. ”Jatkamme tiiviistä yhteistyötä myymäläketjujen sekä laitevalmistajien kanssa, jotta saamme esiteltyä yhä useammalle suomalaiselle entistä paremman ja monipuolisemman Windowsin.”

Windows 10 ja pelaajat kohtasivat Assembly Summer 2015:ssa – Katso video!

https://www.youtube.com/watch?v=8v3gZ8V8riY

Lisätietoja
Juha Ala-Laurila, johtaja, Consumer Channel Group, Microsoft Oy, p. 050 553 4773, [email protected]

Juha Ala-Laurila

Tags: , ,