Microsoftin uuden sukupolven Surfacet ja Lumiat Windows 10 -laitteiden suunnannäyttäjiksi

Microsoft julkisti tänään uusia Surface, Lumia ja Microsoft Band –laitteita, jotka tarjoavat käyttäjille täysin uusia Windows 10 -elämyksiä.

Uusia ominaisuuksia ovat esimerkiksi nopea ja turvallinen kirjautuminen Windows Hello[1] –avustajalla, uusi Cortana[2], jolla Windows 10 -laite muuttuu henkilökohtaiseksi avustajaksi, Surfacen parannetut kosketus- ja kynätoiminallisuudet sekä Continuum, joka mahdollistaa uusien Lumia 950 ja 950 XL –älypuhelimien käyttämisen PC:n kaltaisesti. Microsoft esitteli myös Windows 10 -innovaatioiden pohjalta uusia pelielämyksiä Xboxille sekä uusia yksityiskohtia Microsoft HoloLensistä, ensimmäisestä täysin langattomasta holografisesta tietokoneesta.

Maailmanlaajuisesti uusi Windows 10 löytyy jo yli 110 miljoonasta laitteesta. Alku on ollut historian vauhdikkain – päivityksiä on samalla ajanjaksolla tehty kolme kertaa enemmän kuin Windows 7 -päivityksiä. Microsoft Windows-kaupan 1,25 miljardille kävijälle julkistettiin nyt myös uusia Windows 10 -sovelluksia, kuten esimerkiksi Box, Facebook, Instagram, Candy Crush Soda Saga, Flipagram ja Uber.

“Windows 10:llä ja uusilla Microsoft-laitteilla olet maagisten uusien kokemusten keskiössä,” kertoo Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella. ”Olemme siirtymässä Windowsin tarvitsemisesta sen rakastamiseen. Uudet laitteet toimivat entistä suuremman innostuksen polttoaineena ja mahdollisuutena koko Microsoftin ekosysteemille.”

Surface uudelleenmäärittelee kannettavan tietokoneen

Microsoft jatkaa pioneerityötään uusien laitekategorioiden määrittelyssä uudella Surface Bookilla, joka uudistaa kannettavien maailman huippuunsa viritetyllä tehollaan, upealla suunnittelullaan sekä tarkalla responsiivisella kynällään sekä kosketustuellaan. Ultraohuessa Surface Bookissa yhdistyvät kuudennen sukupolven Intel® Core™ i5 ja Core™ i7 –prosessorien teho jopa 12 tunnin akunkestoon. 13,5-tuumainen optisesti sidottu PixelSense-näyttö tarjoaa korkean kontrastin ja 267 dpin näyttö pienemmällä viiveellä ja parannetulla latenssilla sekä parallaksilla tekevät mahdolliseksi kauniin kuvantoiston sekä luonnollisen tuntuman kirjoittamiseen.

Irrotettavaa näyttöä voidaan käyttää myös erillisenä luonnostauluna tai muistikirjana sekä muiden Windows-ohjelmistojen, kuten Microsoft Edgen, käyttöön. Valinnainen erillinen grafiikkasuoritin valjastaa Surface Bookin koko graafisen laitetehon saumattomaan videoeditointiin, nopeaan renderöintiin tai mukaansatempaaviin pelielämyksiin.
Lisäksi Microsoft esitteli Surface Pro 4:n, ohuimman, kevyimmän ja tehokkaimman tabletin, jolla voi korvata kannettavan tietokoneen. Vain 8,4 mm ohut laite upealla 12,3 tuuman PixelSense-näytöllä ja kuudennen sukupolven Intel® Core ™ m, Core ™ i5 ja Core ™ i7 –prosessoreilla tarjoaa täyden suorituskyvyn kaikille opiskelijoista ammattilaisiin, ajasta ja paikasta riippumatta. Surface Pro 4 on 30 prosenttia edeltäjäänsä Surface Pro 3:sta tehokkaampi, hiljaisempi, viileämpi ja toimii yhdellä latauksella jopa yhdeksän tuntia.

Surface Pro 4:n uusittu Type Cover –suoja[3], jossa on mekaaninen näppäimistö, mahdollistaa optimaalisella näppäinleveydellään nopean ja sujuvan kirjoittamisen. 1024-tason paineherkkyydellä toimivalla uudistetulla kynällä voi kirjoittaa ja merkitä asiakirjoja aidon mustekynän tai kumin tarkkuudella.

Surface Book, Surface Pro 4 ja uudet lisävarusteet tulevat Pohjois-Amerikan markkinoille lokakuussa. Muiden markkinoiden saatavuudesta tiedotetaan erikseen. Katso tuotteiden tarkat tiedot täältä: Surface Book, Surface Pro 4 ja lisävarusteet.

Lumiat näyttävät Windows 10:n voiman

Microsoft vahvisti sitoutumisensa puhelimiin esittelemällä ensimmäiset Windows 10 Lumia -laitteet, ja Microsoftin uusimmat premium-luokan puhelimet, Lumia 950:n ja Lumia 950 XL:n. Kun yhä useammat ihmiset käyttävät useita laitteita päivän aikana, Windows 10 tarjoaa tutun ja vakaan kokemuksen, joka mahdollistaa saumattoman ja tehokkaan siirtymisen laitteesta toiseen – oli kyseessä sitten PC, tabletti tai nämä uudet puhelimet. Puhelimissa olevan Jatkuvuus eli, Continuum -toiminnon ja tänään esitellyn näyttötelakan avulla voit kytkeä puhelimen ulkopuoliseen näyttöön, ja muuttaa sen isommalla näytöllä näkyväksi viihdekeskukseksi. Voit myös ottaa mukaan näppäimistön ja hiiren, ja työskennellä kuin PC:llä käyttäen Windows 10 -sovelluksia, kuten Microsoft Officea, ja vastaanottaa samaan aikaan puheluita, tai tehdä muita asioita. Viimeisimmän sukupolven PureView-kamerat 20:n megapikselin sensoreilla, luonnollisilla kolmois-LED-salamoilla sekä 4K-videotallennuksella, Lumia 950 ja Lumia 950 XL mahdollistavat nopeamman tarkennuksen ja terävämmät kuvat ja videot myös haastavissa olosuhteissa. Lumia 950 ja Lumia 950 XL tulevat saataville valikoiduilla markkinoilla marraskuussa; paikallisesta hinnoittelusta ja saatavuudesta kerrotaan myöhemmin. Laitteiden tekniset tiedot löytyvät täältä: Lumia 950, Lumia 950 XL.

Microsoftin edullisin 4G LTE-älypuhelin, Lumia 550 liittyy myös Lumia-perheeseen[4]. Se on täydellinen ihmisille, jotka arvostavat edullisuutta, tinkimätöntä laatua sekä taattuja Microsoftin palveluita. Lumia 550:ssä yhdistyvät supernopea internet, viimeisin Qualcomm® Snapdragon-neliydinprosessori todella nopealla LTE-yhteydellä. Lumia 550 tulee saataville valikoiduilla Euroopan markkinoilla joulukuun aikana, ja siitä eteenpäin. Lumia 550:n tekniset tiedot löytyvät täältä.

Saavuta liikuntatavoitteesi Microsoft Band 2:lla

Microsoft julkaisi myös Pohjois-Amerikan markkinoille tulevan Microsoft Band 2:n, uusimman puettavan fitness-laitteen, joka auttaa sinua elämään terveellisemmin ja saavuttamaan enemmän. Uudessa Microsoft Band:issa on kaareva näyttö, jonka avulla se on entistäkin miellyttävämpi kädessä. Cortana[5] auttaa sinua vastaamaan tekstiviesteihin tai asettamaan muistutuksia yhdellä kosketuksella. Yhdessä optisen sydänmonitorin ja GPS:n kanssa älyranneke seuraa edelleen kaloreiden kulutusta, treeniä ja unen laatua – ja rekisteröi nyt myös kiivetyt kerrokset – jopa kahden päivän akunkestolla. Microsoft Health on saatavilla universaalina Windows-sovelluksena, iOS- ja Android -sovelluksena, sekä nettikäyttöliittymän kautta, mahdollistaen ihmisille harjoitustavoitteiden asettamisen, ja yksityiskohtaisen tiedon saamisen. Microsoft Band on saatavilla valikoiduilla markkinoilla lokakuun aikana. Saatavuudesta kerrotaan markkinakohtaisesti.

Microsoft HoloLens tulee sovelluskehittäjien saataville

Microsoft HoloLens on maailman ensimmäinen täysin langaton holografinen tietokone, joka toimii Windows 10:llä. HoloLens luo innovatiivisia kokemuksia, jotka ovat mahdottomia toteuttaa millään muulla laitteella – tai millään muulla alustalla, oli sitten kyseessä koulutus, design, terveydenhoito tai viihde. Otamme tästä päivästä lähtien vastaan sovelluksia Microsoft HoloLens Development Editioniin, lisätietoa sovelluskehittäjille osoitteessa http://hololens.com. Microsoft HoloLensin saatavuudesta kerrotaan markkinakohtaisesti.

Xbox tuo uusia elämyksiä pelaamiseen

Windows 10:n voimin pyörivä uusi Xbox One -kokemus lanseerataan marraskuussa. Tämä maksuton päivitys on täydellinen käyttöjärjestelmän uudistus, joka on rakennettu Windows 10:een perustuen, ja se tarjoaa kaikkien aikojen nopeimman ja sosiaalisimman Xbox-kokemuksen. Marraskuussa saataville tulee myös Xbox One taaksepäin yhteensopivuus[6] , joka mahdollistaa omistamiesi Xbox 360:n pelien pelaamisen Xbox Onella ilman lisämaksua, tarjoten 100 peliä heti lanseerauksessa, ja satoja pelejä lisää tulevien kuukausien aikana. Yhteensopivat Xbox 360 -pelit ovat pelattavissa myös Windows 10:llä Xbox Onen Windows 10 -suoratoiston kautta[7]. Hittipelit, kuten Halo 5: Guardians, Rise of the Tomb Raider, Forza Motorsport 6 ja Gears of War: Ultimate Edition takaavat kaikkien aikojen parhaan Xbox-pelitarjonnan tulevana joulusesonkina. Ja mikä parasta, Microsoft tarjoaa pelaajille verratonta lisäarvoa ja valinnanvaraa erilaisten Xbox One -konsolipakettien kautta alkaen hintaan 399€. Lisätietoja Xbox One –pelikonsolista ja uudesta Xbox One -kokemuksesta löytyy täältä.

Lisätietoja Windows 10:stä ja Microsoftin uusista laitteista löytyy täältä.

Osa tiedoista viittaa laitteisiin jotka eivät ole vielä saatavilla, ja joiden ominaisuudet voivat muuttua ennen myynnin alkua.

 

[1] Windows Hello vaatii biometriseen tunnistamiseen kykenevän laitteiston.

[2] Cortana saatavilla valikoiduilla markkinoilla.

[3] Myydään erikseen

[4] Verkko, palvelu ja 4G/LTE eivät ole saatavilla kaikkialla. Tarkista verkon kattavuus operaattoriltasi.

[5] Cortana saatavilla ainoastaan Windows 8.1-laitteilla ja sitä uudemmilla laitteilla; saatavilla vain englanniksi.

[6] Xbox Onen taaksepäin yhteensopivuus Xbox 360:n kanssa toimii valikoiduissa Xbox 360 -peleissä. Katso lisätietoja osoitteesta http://www.xbox.com/fi-FI/xbox-one/backward-compatability. Xbox 360 -lisälaitteet, Kinect ja näitä lisälaitteita tarvitsevat pelit eivät ole yhteensopivia Xbox One -konsoleiden kanssa. Xbox Live ja Internet-laajakaistayhteys tarvitaan pelin lataamiseen konsoliin.

[7] Suoratoisto on mahdollista yhteen laitteeseen kerrallaan; moninpelien suoratoistaminen Xbox Onesta vaatii Internet-yhteyden ja Xbox Live Gold -jäsenyyden (myydään erikseen).

Tags: , , , , , ,