Paavo Niskala teki GUINNESS WORLD RECORDS -maailmanennätyksen Halo-videopelin pelaamisessa

Halo 5: Guardians -pelin kunniaksi järjestetyssä ennätystapahtumassa pelattiin Haloja yli 50 tunnin ajan
Halo 5: Guardians -pelin kunniaksi järjestetyssä ennätystapahtumassa pelattiin Haloja yli 50 tunnin ajan

Halo 5: Guardians -pelin kunniaksi järjestetyssä ennätystapahtumassa pelattiin Haloja yli 50 tunnin ajan

HELSINKI, Suomi 28.10.2015 – Sunnuntaina 25.10. alkanut videopelimaraton päättyi eilen tiistaina 27.10. onnellisiin tunnelmiin, kun Paavo ”Paavi” Niskala teki uuden GUINNESS WORLD RECORDS -maailmanennätyksen pelaamalla Halo-pelejä Xbox One -konsolilla yhteensä 50 tuntia ja 4 minuuttia. Guinnessin ennätyksen vahvisti Englannista Suomeen saapunut virallinen GUINNESS WORLD RECORDS -tuomari Fortuna Burke.

Halo 5: Guardians -hittipelin lanseerauksen kunniaksi järjestetyssä ennätystempauksessa pelattiin läpi yhteensä viisi Halo-peliä (Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3, Halo 4 ja Halo 5: Guardians). Peliaikaa maailmanennätysmies Paavo Niskalalle kertyi yhteensä 43 tuntia ja 16 minuuttia ja taukoja hän piti Guinnessin sääntöjen mukaisesti yhteensä 6 tuntia ja 48 minuuttia. Lopulliseksi GUINNESS WORLD RECORD -ennätysajaksi merkittiin 50 tuntia 4 minuuttia.

”Olisin voinut jatkaa vielä pelaamista,” sanoi Paavo Niskala maailmanennätyksen tehtyään. ”Pallo on nyt haastajilla – ainakin seuraavan Halon julkaisuun asti.”

Paavon ei tarvinnut pelata yksin Kauppakeskus Forumissa järjestetyssä ainutlaatuisessa tapahtumassa, koska useat julkkisvieraat ja tähtitubettajat kävivät kannustamassa ja pelaamassa hänen kanssaan. Lisäksi paikan päälle Helsinkiin saapui kahden päivän aikana satoja ihmisiä kannustamaan Paavoa ja koko tapahtuma lähetettiin suoratoistona Internetiin, jossa tuhannet fanit seurasivat ja kannustivat häntä ennätysyrityksen ajan. Twitterissä ja Instagramissa ennätyksestä keskusteltiin aktiivisesti hashtagin #HaloWorldRecord voimin.

Kyseessä on virallinen GUINNESS WORLD RECORDS -ennätys, jota varten Englannista saapui paikalle sitoutumaton tuomari Fortuna Burke. Lisäksi koko maratonin ajan paikalla oli useita virallisia todistajia, jotka raportoivat kaikesta näkemästään. Paavo sai pitää 10 minuutin tauon jokaista 60 minuutin pelaamista kohti. Käytännössä ennätyskandidaattimme sai pelata siis vaikka 6 tuntia yhtäjaksoisesti, ja pitää sitten tunnin tauon.

Tieteisseikkailuista ja videopeleistä pitävä Paavo on ollut Halo-videopelisarjan fani jo yli kymmenen vuoden ajan. Hän on pelannut ”Haloja” useita satoja tunteja kaikkien näiden vuosien aikana. Idea huimasta maailmanennätysyrityksestä syntyi syksyllä 2015 uuden Halo 5: Guardians -pelin julkaisun lähestyessä. Microsoftin Xbox-tiimi innostui ja lähti auttamaan Paavoa pelimaratonin järjestelyissä. GUINNESS WORLD RECORDS:lta selvisi, että maailmanennätykseen vaadittiin vähintään 24 tunnin Halo-pelimaraton, mutta kunnianhimoiselle suomalaisellehan se ei riittänyt, joten ennätys on nyt asetettu huimaan 50 tuntiin ja 4 minuuttiin.

Paavo Niskala
Paavo Niskala

Halo 5: Guardians nyt saatavilla Xbox Onelle

Halo 5: Guardians on nyt saatavilla Xbox One -pelikonsolille maailmanlaajuisesti suositushintaan 69,90 euroa. Pelissä salaperäinen, pysäyttämätön voima uhkaa galaksia, Master Chief on kadoksissa ja hänen uskollisuutensa on kyseenalaistettu. Tähän mennessä dramaattisin Halo-tarina on koettavissa neljän pelaajan yhteispelieepoksessa, joka kattaa kolme maailmaa. Pelissä voi haastaa ystäviä ja kilpailijoita uusissa moninpelitiloissa. Warzone tarjoaa massiivisia 24 pelaajan taisteluita ja Arena edustaa puhdasta kilpailutaistelua, jossa kaksi nelihenkistä ryhmää kohtaa toisensa. Lisätietoja www.xbox.com/halo5

###

Halo-videopelimaratonia tukivat Kauppakeskus Forum, Gigantti, Hartwall ED, Scandic ja Pelaaja.

Lisätietoja, valokuvia ja Paavon haastattelupyynnöt, vain lehdistö:

Jarno Kallunki-Mättö, Microsoft, [email protected], p. 050-9195381

Halo-pelisarja

Halo on Microsoft Studiosin julkaisema ja 343 Industriesin kehittämä palkittu pelisarja, joka on ylittänyt genrerajat ja noussut maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Kaikki alkoi vuonna 2001 “Halo: Combat Evolved” -pelillä, josta on kasvanut kriitikoiden ylistämä ja ennätyksiä rikkonut pelisarja. Se on muuttanut ihmisten tapaa ajatella videopelejä, ja sarjalla on miljoonia faneja ympäri maailman. Pelisarja on toiminut inspiraationa useille New York Timesin bestseller-kirjoille, digitaalisille roolipeleille, sarjakuville, toimintahahmoille, vaatteille ja monille muille. Lisätietoja www.halowaypoint.com

Xbox

Xbox on Microsoftin ykkösluokan viihdebrändi TV:lle, puhelimelle, PC:lle ja tabletille. Xbox on koti parhaalle ja laajimmille pelivalikoimalle, sekä yksi maailman suurimmista elokuva-, TV-, musiikki- ja urheilukirjastoista – vietitpä aikaasi sitten olohuoneessa tai tien päällä. Kinect, Xbox SmartGlass ja Xbox Live sytyttävät lempipelit, TV:n ja viihteen eloon uusilla tavoilla. Lisätietoja Xboxista löydät osoitteesta www.xbox.com

Tags: