YIT rakentaa tulevaisuuttaan Microsoftin pilveen

 |   Jaakko Koivisto

YIT haluaa olla rakennusalan edelläkävijä, joka kehittää uusia digitaalisia palveluita ja hakee pilvestä tehoa liiketoimintaansa. Perustakseen YIT on valinnut Microsoftin pilvipalvelut, Microsoft Office 365:n ja Azuren.

160401_YIT_A63X7772_jpg

Kuva: YIT

Microsoft Office 365 -ympäristön käyttöönotto on jo osoittanut pilven voiman YIT:n liiketoiminnassa. Yhtiö sai nopeasti käyttöönsä kustannustehokkaat, turvalliset ja nykyaikaiset pilvipalvelut, jotka luovat pohjan uusille työtavoille. YIT:n tietohallintojohtaja Vesa Pirinen kertoo, että esimerkiksi yhteisöpalvelu Yammerista tuli hetkessä hitti työmailla. Microsoft Office 365:n käyttöönotto on tuonut työntekijöille myös muita merkittäviä hyötyjä, kuten paremmat edellytykset liikkuvaan työhön ja eri välineiden hyödyntämiseen. Koulutusta ja tukea onnistuneeseen Office 365 -käyttöönottoon tarjosi Sovelto.

Yritykselle pilven edut konkretisoituvat kustannustehokkuudessa: kiinteiden investointien sijaan YIT maksaa nyt palvelusta, joka on aina ajan tasalla. YIT:n liiketoiminta sitoo merkittäviä pääomia, ja pilvipalveluiden käyttö on ollut erinomainen keino siirtää osa investoinneista operatiivisiksi kuluiksi.

YIT:n on vakuuttanut myös pilven korkea tietoturva. Esimerkiksi luottamuksellisen tiedon suojaus on pilvessä helpompaa kuin perinteisessä palvelinympäristössä. YIT on ottanut käyttöönsä Microsoft Rights Management Services -palvelun, jolla yhtiö voi tehokkaasti hallita ja suojata luottamuksellista yritystietoa pilvessä. Microsoft Azure -pilvialustalla toimivassa palvelussa tietoturva on sidottu dataan, kuten yhtiön sisäiseksi dokumentiksi määriteltyyn tiedostoon tai luottamukselliseen sähköpostiin. Eri käyttäjäryhmille määritellään erilaiset oikeudet yhtiön tietopääomaan.

Seuraavaksi yhtiö lähtee digitalisoimaan työmaita. Kiitos Yammerin, maaperä on otollinen uusille työvälineille. Rakennusprojekteissa liikkuu edelleen valtava määrä tietoa mapeissa ja paperilla. Tiedonhallinnan kehittäminen säästäisi valtavasti aikaa ja tiloja. Pirinen visioi, että tulevaisuudessa kaikki olennainen rakennusprojektiin liittyvä tieto olisikin helposti kaikkien laitteiden ulottuvissa. Käytännössä OneDrive for Business ja SharePoint Online mahdollistavat työmaan arjen digitalisoinnin.

Monilta osin YIT:n muutos on vielä alussa. Yhtiö hakee myös aktiivisesti ideoita toiminnan kehittämiseen. Loistava esimerkki tästä on Garage-hanke, joka mahdollistaa uusien digitaalisten innovaatioiden kehittämisen talon sisällä. Microsoftin ratkaisut luovat perustan, jonka päälle voidaan nopeasti kokeilla ja rakentaa uutta.

Tags: , ,