Microsoft avaa startup-yhteisölle tilan Helsingin ydinkeskustaan – San Franciscossa lanseerattu konsepti saa ensimmäisen seuraajansa Suomesta

 |   Jaakko Koivisto

Microsoft kutsuu aloittelevat yritykset yhteen keskustelemaan, inspiroitumaan ja jakamaan uusia ideoita. Tänään Helsingissä avattu Microsoft Flux -yhteisötila on startupien ja sovelluskehittäjien avoin kohtaamispaikka, johon ovat tervetulleita kaikki startupeista ja teknologiasta kiinnostuneet. Microsoft Flux kumppaneineen tarjoaa helposti lähestyttävän tavan päästä sisään startup-yhteisön toimintaan, jossa viihtyisyys ja työnteko kulkevat käsi kädessä.

160419_microsoft_flux_038-Edit

Helsingin Korkeavuorenkadulla sijaitseva Microsoft Flux on suomalaisten startupien yhteinen leikkikenttä, jonne jokainen on tervetullut kehittämään liikeideaansa kannustavassa ilmapiirissä. Kävijät voivat vapaasti valita, miten hyödyntävät saatavilla olevia työkaluja, kuten valmennusta, mentorointia ja verkostoitumistapahtumia. Lisäksi yhteisötilassa on mahdollisuus käyttää laitteistoja ja palveluita ilmaiseksi.

Microsoft Flux -yhteisötila yhdistää uniikin Sonckin jugendlinnan historiallisen tyylin ja modernin suunnittelun. Tila ruokkii luovuutta ja yllättää kävijänsä. Päivittäisten vierailijoiden lisäksi tiloja hyödyntävät myös in-house -startupit.

”Haluamme tukea suomalaista startup- ja kehittäjäyhteisöä tarjoamalla kaikille avoimen tilan, jossa voi heitellä yhdessä ideoita ilmaan, työskennellä, verkostoitua ja saada apua liiketoimintansa kehittämiseen”, kertoo Drazen Dodik Microsoftilta.

Startup-yhteistyöllä kohti kansainvälistä menestystä

Microsoft Flux tuo startup-yhteistyön yhä useamman ulottuville ja luo jatkoa vuonna 2008 lanseeratulle Microsoft BizSpark* -ohjelmalle, joka on auttanut jo yli 1 400 suomalaista startup-yritystä kasvattamaan liiketoimintaansa. Tällä hetkellä ohjelmassa on mukana Suomessa yli 850 startupia.

160419_microsoft_flux_076-Edit

Microsoftin tukemana Suomesta maailmalle on ponnistanut muun muassa mobiilipeliyritys Next Games, jonka kehittämä The Walking Dead: No Man’s Land -peli on kerännyt jo miljoonayleisön.

”Saimme BizSpark-ohjelman myötä alusta lähtien käyttöömme ilmaiset Microsoft Azure -pilvipalvelut, joista oli luonteva valita pelinkehityksen kannalta olennaiset työkalut. Parasta yhteistyön aloittamisessa oli sen helppous sekä jatkuva tuki alkuvaiheesta tuotteen lanseeraukseen”, kertoo Next Gamesin teknologiajohtaja Kalle Hiitola.

Vastaavia menestystarinoita tavoitellaan myös Microsoft Fluxissa, jossa ensimmäisinä in-house -yrityksinä aloittavat urheiluteknologiaan erikoistunut Quiske ja raskaan teollisuuden IoT-ratkaisuja kehittävä Millisecond. Molemmat startupit hyödyntävät Microsot Fluxin tarjoamia työkaluja, palveluja ja työtiloja säännöllisesti.

Jatkossa Microsoft Fluxin in-house -yritykseksi voivat hakea kaikki alkuvaiheen yritykset, jotka kehittävät omaa teknologiaa tai muuta teknologiapohjaista palvelua.

Microsoft Flux -yhteisötila on avoinna päivittäin klo 09:00-20:00 osoitteessa Korkeavuorenkatu 35, 00130 Helsinki.

Seuraa Microsoft Fluxia Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa tunnuksella @msftflux ja hashtagilla #weareinflux. Lisätietoja: www.microsoft.com ja www.microsoft.com/bizspark.

Tiedustelut: Drazen Dodik, Yhteisömanageri, Microsoft, p. +358 40 1970 505, [email protected]

Microsoft

Microsoft tarjoaa mobiili- ja pilvivetoisen maailman parhaat teknologia-alustat ja tuottavuuden avaimet. Yhtiön missio on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Lisätietoa osoitteessa: www.microsoft.fi ja www.microsoft.fi/uutisia. Twitterissä @MicrosoftOy.

*Microsoft BizSpark

Microsoft BizSpark -ohjelma tarjoaa aloitteleville ohjelmistoyrityksille tai ohjelmistoon perustuville palveluyrityksille teknologioiden ja työkalujen lisäksi maailmanlaajuista verkottumista rahoittajiin, hautomoihin, järjestöihin ja muihin aloitteleviin yrityksiin. Suomessa BizSpark-ohjelma toteutetaan yhdessä muiden Microsoftin kumppaneiden kanssa. http://www.microsoft.com/bizspark#start-two.

Tags: , ,