Microsoft myy peruspuhelinliiketoimintansa FIH Mobile Ltd:lle ja HMD Global Oy:lle

 |   Jaakko Koivisto

Microsoft Corporation julkisti keskiviikkona päässeensä sopimukseen peruspuhelinten liiketoimintaan liittyvien liiketoimintojen myymisestä FIH Mobile Ltd.:lle, Hon Hai/Foxconn Technology Groupin tytäryhtiölle, sekä HMD Global Oy:lle 350 miljoonan Yhdysvaltain dollarin hintaan. Osana sopimusta FIH Mobile Ltd. ostaa myös Microsoftin Vietnamin Hanoissa toimivan tuotantoyksikön, Microsoft Mobile Vietnamin. Sopimuksen myötä noin 4500 työntekijää siirtyy tai heillä on mahdollisuus siirtyä FIH Mobile Ltd.:n tai HMD Global Oy:n palvelukseen paikallisten lakien mukaisesti.

Microsoft jatkaa Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmänsä kehittämistä ja Lumia-älypuhelinten kuten Lumia 650, Lumia 950, ja Lumia 950 XL sekä muiden valmistajien kuten Acer, Alcatel, HP, Trinity ja VAIO -älypuhelinten tukemista.

Osana kauppaa kaikki Microsoftin peruspuhelinliiketoiminnan omaisuuserät kuten siihen liittyvät brändit, ohjelmistot ja palvelut, huoltoverkosto, asiakassopimukset ja kriittiset jakelusopimukset siirtyvät uusille omistajille paikallisten lakien mukaisesti. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2016 jälkimmäisellä puoliskolla riippuen pakollisista viranomaishyväksynnöistä ja muista kaupan täyttymisehdoista.

Microsoft tarjoaa mobiili- ja pilvivetoisen maailman parhaat teknologia-alustat ja tuottavuuden avaimet. Yhtiön missio on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Lisätietoa osoitteessa: http://www.microsoft.fi ja www.microsoft.fi/uutisia. Twitterissä @MicrosoftOy.

Mediakyselyt:

Microsoft Mobile Oy viestintäpuhelin 07180 34900