Mitä sitten kävikään? Windows 10:llä kevyempi muuttokuorma

 |   Tomi Kuuppelomäki

Windows 10 on tällä hetkellä yksi IT-alan kuumimmista puheenaiheista niin käyttäjien kuin organisaatioiden keskuudessa. Organisaatioille haluamme kertoa esimerkin, miten siirtyminen Windows 10:een käytännössä tapahtuu, mitä tulee ottaa huomioon ja miten käyttöönotto etenee – ruusuineen ja risuineen.Tämä on viimeinen teksti kolmen blogijulkaisun sarjassa, jossa tarkastelemme suomalaisen yrityksen siirtymistä Windows 10:een. Edelliset tekstit ovat ilmestyneet aiemmin täällä Microsoftin Uutishuoneessa. Maaliskuun juttu löytyy täältä, toukokuussa julkaistu toinen osa täältä. Seuraathan keskustelua myös Twitterissä @MicrosoftOy.

**

Olemme kevään aikana kertoneet, kuinka suomalaisen metsätalousyritys Tornatorin Windows 10 -päivitysprosessi on edennyt aina it-ympäristön esikartoituksesta pilotointiin ja käyttöönottoon asti. Tiukan aikataulun puitteissa toteutetussa päivitysprosessissa ei ollut varaa virheisiin, sillä tuliterät työasemat käyttöjärjestelmineen oli saatava työntekijöiden käyttöön ennen kevään kiireisintä aikaa. Pilotoinnissa esiintyneistä haasteista huolimatta aikataulu piti ja koko Suomen Tornatorin henkilöstö työskentelee nyt Windows 10 -laitteilla.

TornatorPäivitysprosessin arvosanaksi vahva 9

Uudet työasemat ja Windows 10 on otettu Tornatorissa kevään aikana todelliseen testiin: kaikki kotimaan työntekijät ovat saaneet käyttöönsä uudet koneet ja yritys elää paraikaa vuoden kiireisintä aikaa. Tornatorissa päivitysprosessista päävastuussa ollut tietohallintopäällikkö Mika Rieppo on tyytyväinen projektin lopputulokseen, ja sama kuuluu myös työntekijöiden puheissa.

Kehuja ovat saaneet uusien työasemien nopeus sekä Windows 10:n nopea hakutoiminnallisuus ja aloitusvalikon selkeys.

“Päivitysprosessi sujui kaiken kaikkiaan varsin kivuttomasti. Pilotointivaiheen aikataulusäädöstä päästiin nopeasti eteenpäin ja varsinainen käyttöönotto sujui jokaisessa toimipisteessämme hyvin. Pientä jälkisäätöä on täytynyt tehdä, mutta nekin selviävät ajan kanssa. Kaiken kaikkiaan projekti on kouluarvosanalla vahva ysi”, Rieppo kiittelee.

Kympillä kevyempi muuttokuorma

Tornator on yksi ensimmäisistä suomalaisista yrityksistä, joka on ottanut laajasti käyttöönsä Windows 10 -käyttöjärjestelmän. Käyttöönottoon motivoivat elinkaarensa lopussa olevat työasemat sekä vahva tahto modernin työympäristön luomiseksi.

Yksi tuoreen päivityksen etuja on jatkuva päivittyvyys. Aiemmin noin kolmen vuoden välein jysähtäneet massapäivitykset ovat historiaa, sillä kympissä päivitykset tulevat jatkuvasti pieninä annoksina. Näin säästyy resursseja – ja hermoja – tulevaisuudessa.

“Jatkuva päivittyvyys tuo kustannus- ja aikasäästöjä, sillä se keventää huomattavasti päivitysten muuttokuormaa. Uskon, että testattavaa jää aina asiakkaan päähän, mutta enää ei tarvita niin valtavasti työtunteja palvelinpäässä ja infratoimittajan kanssa”, Rieppo kertoo.

Ihmiset, ei teknologia, edellä

Nopeuden ja selkeyden lisäksi uusi käyttöjärjestelmä on jo nyt muuttanut myös työnteon tapoja Tornatorissa. Yrityksen työntekijät ovat vahvasti siirtymässä OneDrive for Business -pilvialustaan pääasiallisena tiedostojen tallennuspaikkanaan.

“Päivityksiä ei tehdä vain päivityksen vuoksi, vaan niiden tarkoitus on luoda parhaat mahdolliset puitteet työnteolle. Meille Tornatorissa on tärkeää, että it-ympäristömme on ajan tasalla, ja mahdollistaa uudet toimintatavat ja liiketoiminnan kehittämisen. Työntekijämme ovat tottuneita teknologian käyttäjiä, minkä uskon olevan suuri syy valtavan päivitysurakan sujuvaan läpivientiin”, Rieppo kiittelee.

Muille vastaavanlaista päivitysurakkaa suunnitteleville Riepolla on antaa yksi tärkeä vinkki.

“Pilotointiin kannattaa varata runsaasti aikaa, sillä hyvin ja ajan kanssa suoritettuna se keventää varsinaista käyttöönottoa niin it-henkilöstön kuin loppukäyttäjienkin näkökulmasta”, Rieppo toteaa.

Jatkosuunnitelmana Tornatorilla on laajentaa työasema- ja Windows 10 -päivitys ulkomaiden toimipisteisiin. Viron toimipiste sai uudet kymppikoneet kotimaan jatkeena jo keväällä, ja loppuvuodesta koittaa Romanian vuoro. Pitkän aikavälin suunnitelmissa on myös pohtia, millaisia mahdollisuuksia mobiilipuolen hallintaan on tulevaisuudessa tarjolla.

 

Tags: ,