Windows 10:n vuosipäiväpäivityksen edut yrityksille

 |   Tomi Kuuppelomäki

Myös yritysasiakkaat saavat monia uusia ominaisuuksia Windows 10:n vuosipäiväpäivityksen (Anniversary Update) myötä. Päivitys tulee saataville tiistaina 2.8.2016. Windows 7- ja Windows 8 -käyttäjät voivat vielä tänään hyödyntää päivitystarjouksen, ja päivittää laitteensa maksutta Windows 10:een.

Windows 10 kehittyy jatkuvasti, joten asentamalla päivitykset automaattisesti, saa heti hyödyn uusista ominaisuuksista. On ollut ilo huomata, että suuri osa suomalaisista yrityksistä ja julkishallinnon organisaatioista on jo suunnittelemassa Windows 10:n käyttöönottoa. Maailmanlaajuisesti Windows 10 on käytössä jo 350 miljoonassa laitteessa.

Windows 10:n vuosipäiväpäivitys tuo mukanaan monia parannuksia tietoturvaan. On tärkeää suojautua haittaohjelmilta, suojata käyttäjän identiteetti ja tiedot sekä huolehtia itse laitteen suojauksesta. Näillä osa-alueilla vuosipäiväpäivitys tuo parantuneita ominaisuuksia ja lisäksi uutena ominaisuutena Windows Information Protectionin (WIP), joka ennen julkaisua tunnettiin nimellä Enterprise Data Protection. Tämän teknologian avulla organisaatio voi helpommin jakaa tietoa ja tiedostoja liiketoimintatietoihin ja käyttäjän omiin tietoihin sekä luoda sääntöjä liiketoimintatietojen käytöstä.

Nämä kaikki ominaisuudet suojaavat organisaation laitteita ja käyttäjiä hyökkäyksiltä, mutta nopea reagointi on tärkeää silloin kun hyökkäys tai haitalle altistuminen on jo tapahtunut. Uutena tuotteena Microsoft julkaisee vuosipäiväpäivityksen yhteydessä Windows Defender Advanced Threat Protection -palvelun. Se auttaa organisaatioita identifioimaan ja analysoimaan hyökkäyksiä sekä ryhtymään toimenpiteisiin haittojen minimoimiseksi. Nopea ja tehokas reagointi yhdessä koneoppimisen ja Microsoftin kyberturvallisuuskeskuksen asiantuntemuksen kanssa auttavat minimoimaan taloudelliset vahingot.

Käyttäjän kannalta uusia mahdollisuuksia tarjoaa uusi Windows Ink -teknologia, joka mahdollistaa digitalisen kynän helpomman ja tehokkaamman käytön, esimerkiksi kirjoittamalla digitaalisia muistilappuja tai hyödyntämällä digitaalista viivoitinta selkeämpien kuvien piirtämiseen eri sovelluksissa.

Muita uusia tai paranneltuja ominaisuuksia vuosipäiväpäivityksessä ovat myös esimerkiksi:

  • Windows Hello, joka tarjoaa nyt biometrisen tunnistuksen käyttöjärjestelmän lisäksi Edge-selaimessa, sovelluksissa ja Windows-kaupassa
  • Microsoft Edge -selain tukee nyt laajennuksia. Se on muita selaimia nopeampi ja kuluttaa entistä vähemmän virtaa, jolloin sähkön säästämisen lisäksi kannettavan tietokoneen akku kestää pidempään yhdellä latauksella.
  • käyttäjiltä saadun palautteen perusteella on myös tehty monia pieniä muutoksia muun muassa aloitusvalikkoon, tehtäväpalkkiin, toimintokeskukseen ja tapahtumaruutujen toimintaan, ja käyttäjä voi muokata kokemuksesta entistä henkilökohtaisemman.

Uudet ominaisuudet ja käyttöliittymän muutokset parantavat käyttäjien tuottavuutta. Uusilla laitteilla näistä ominaisuuksista, kuten kynästä tai biometrisestä tunnistautumisesta, saa entistä enemmän hyötyjä.

Microsoftin Forresterilla teettämän tutkimuksen mukaan Windows 10 käyttöönotto maksaa itsensä takaisin keskimäärin 13 kuukaudessa. IT-kustannuksissa säästetään helpomman käyttöönoton, tehokkaamman hallinnan ja paremman tietoturvan avulla. IT ja käyttäjät ovat tyytyväisempiä, koska käyttäjät voivat suorittaa monia tehtäviä itse (esimerkiksi salasanojen resetointi tai sovellusten asennus).

Kesän aikana Microsoft on julkaissut erityisesti pk-yrityksille mielenkiintoisen mahdollisuuden hankkia yritystason parhaan Windows-version, Windows 10 Enterprisen  7 dollarin kuukausihinnalla per käyttäjäkohtainen käyttöoikeus.

Näiden uusien ja parannettujen ominaisuuksien sekä joustavamman lisensoinnin ansiosta Windows 10:een päivittäminen on yrityksille ja julkishallinnon organisaatioille erittäin helppoa ja kustannustehokasta. Nopeimmin hyödyt realisoituvat päivittämällä Windows 10:een välittömästi ja tekemällä vuosipäiväpäivityksen heti sen tullessa mahdolliseksi.

 

Lisätietoja:

Microsoft Oy: Microsoft Windows-liiketoimintajohtaja Tom Toivonen, [email protected]

 

Tags: