Microsoft hakee Suomen ensimmäistä Excel-mestaria

 |   Jaakko Koivisto

Suomen ensimmäisissä Microsoft Excelin suomenmestaruuskilpailuissa Microsoft ja Verkkokauppa.com etsivät maamme taidokkainta ja luovinta Excel-virtuoosia. Tänään julkistettavan kilpailun voittaja ratkeaa marraskuussa järjestettävässä finaalissa. Excelin virallinen Suomen mestari saa kunnian edustaa Suomea kevään maailmanmestaruuskilpailuissa, joissa maailmalta seulotut Excel-huiput ottavat mittaa toisistaan.

Excel-taulukkolaskentaohjelma on yksi Microsoft Office 365 -palvelun suosituimmista sovelluksista. Se on kodin ja työpaikan arjen sankari, joka taipuu käyttäjän ja tarpeen mukaan tiedon hallintaan, analysointiin ja visualisointiin. Se auttaa pitämään rivit ja sarakkeet ruodussa niin yksilön arjessa kuin suuryrityksen liiketoiminnan ytimessä. Excel toimii esimerkiksi perheen viikkoraha- ja talouslaskurina, harjoituspäiväkirjana, koululaisten oppimisvälineenä, yhdistyksen jäsenrekisterinä ja kirjanpitotyökaluna, teollisuuden prosessien optimoinnissa ja jopa pelialustana.

Microsoft ja Verkkokauppa.com haastavat kaikki kaavoihin kangistumattomat Excel-taiturit Suomessa osallistumaan kaikkien aikojen ensimmäisiin Excelin SM-kisoihin. Nelivaiheisen kilpailun mittelöissä kilpailijat haastetaan kolmessa eri lajissa: datanmurskausviesti, rytminen kaaviovoimistelu ja kaavapaini. Datanmurskausviestissä kilpailijoiden tehtävänä on viedä viestikapula maaliin jäsentelemällä, hallitsemalla ja muokkaamalla laskentataulukon tietoja tehokkailla työkaluilla. Rytmisessä kaaviovoimistelussa kilpailijat esittävät tietoa visuaalisessa muodossa mahdollisimman luovasti. Kaavapainissa heidän on väännettävä voimakkaita kaavoja ja otettava niskalenkki muuttuvaa tietoa sisältävistä ongelmista.

”Olen käyttänyt Exceliä jo lähes 30 vuoden ajan. Siinä ajassa olen nähnyt kuinka Excel on mullistanut lukuisia työnkuvia ja helpottanut monen ihmisen arkea. On kiehtovaa huomata, kuinka jatkuvasti kehittyvä ohjelma edelleenkin muuttaa tapoja käsitellä tietoa. Tuomarina odotan SM-kisojen osallistujilta luovaa ongelmanratkaisukykyä ja yllättäviäkin ratkaisumalleja arjen laskentapulmiin”, kertoo kilpailun päätuomari, Suomen ensimmäisen Excel Most Valuable Professional -tunnustuksen (Excel MVP) saanut Heidi Enho Onsight Helsinki Oy:stä.

Etelä-, Keski- ja Pohjois-Suomen taulukkotaiturit ottavat mittaa toisistaan

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa kilpailijat pääsevät testaamaan Excel-taitojaan verkossa ennen varsinaisia karsintakierroksia. Kilpailun tuomaristo valitsee verkossa käytävien puolivälieräkierroksen ja välieräkierroksen kautta finaaliin kolme parasta Excel-osaajaa eri puolilta Suomea: Etelä-Suomesta, Keski-Suomesta ja Pohjois-Suomesta. Kilpailun finaali järjestetään 19. marraskuuta Verkkokauppa.comin myymälässä Helsingin Jätkäsaaressa. Suomen mestari palkitaan muun muassa uudella Surface Pro 4 -kannettavalla ja hän pääsee edustamaan Suomea Excelin maailmanmestaruuskilpailuissa helmikuussa 2017. Microsoft järjestää Excelin SM-kisat yhteistyössä Verkkokauppa.comin ja Onsight Helsinki Oy:n kanssa.

”Microsoft Excel -ohjelmiston tuntevat lähes kaikki ja se tuntuu herättävän suuria tunteita niin opiskelijoiden kuin toimistotyöntekijöidenkin keskuudessa – osa rakastaa sitä ja osaa se pelottaa. Omien kokemuksieni mukaan se on kuitenkin korvaamaton työkalu. Uskomme, että Suomesta löytyy intohimoisia Excel-harrastajia ja -ammattilaisia, joiden taidoilla haastetaan maailman muut huippuosaajat. Olemme innolla mukana etsimässä näitä kykyjä. Uskon, että Suomen mestari on aivan poikkeuksellinen osaaja ja on mukana jokaisella solullaan”, sanoo Verkkokauppa.comin markkinointijohtaja Esa Hjerppe.

”Microsoft Excelillä on maailmanlaajuisesti miljoonia käyttäjiä ja huikea määrä faneja yli 30-vuotisen historian ajalta. Excel yhtenä suosituimmista Officen ohjelmistoista helpottaa ihmisten päivittäisiä rutiineja ja tarjoaa mahdollisuuden keksiä nokkelia ratkaisuja arjen tarpeisiin. Odotamme jännityksellä, millaisia luovia vastauksia saamme kisatehtäviin”, kertoo Officen kuluttajamarkkinoinnista vastaava Vesa-Matti Paananen Microsoftilta.

Lisätietoja Excelin SM-kisoista ja kilpailun säännöt löytyvät Ääni-blogista: https://aka.ms/excelsm.
Excelin SM-kisoihin pääsee osallistumaan Excel-yhteisösivuston kautta osoitteessa http://aka.ms/ExcelChampFI.
Kumppaneiden kilpailusivustot:
Verkkokauppa.com: http://verkkokauppa.com/excelsm
Onsight Helsinki: http://www.onsight.fi/excelsm/

Lisätietoja:
Vesa-Matti Paananen, Office-tuotemarkkinointipäällikkö, [email protected], 050-5260430

Microsoft
Microsoft tarjoaa mobiili- ja pilvivetoisen maailman parhaat teknologia-alustat ja tuottavuuden avaimet. Yhtiön missio on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Lisätietoa osoitteessa: www.microsoft.fi ja www.microsoft.fi/uutisia. Twitterissä @MicrosoftOy

Tags: , ,