Microsoft tukee yritysten digitalisaatiota uusilla IT-ratkaisuilla

 |   Jaakko Koivisto

Microsoft Ignitessä esitellään uusia tietoturva-, tekoäly- ja pilvipalveluratkaisuja vauhdittamaan organisaatioiden digitalisaatiota

Microsoft on tänään esitellyt uusia tuotteita ja palveluja Atlantassa jokavuotisessa Microsoft Ignite -konferenssissa, joka tuo yhteen 23 000 IT-ammattilaista ympäri maailman kuulemaan uusimmista läpimurroista tietoturvan sekä äly- ja pilviratkaisujen saralla. Nämä kolme aluetta muodostavat digitaalisen infrastruktuurin, joka tarjoavat rajattomat mahdollisuudet uusille innovaatioille.

Lisäksi Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella ja Adoben toimitusjohtaja Shantanu Narayen kertoivat, että Adobe tuo Marketing Cloud -ratkaisunsa Microsoft Azurelle. Tämä tekee Marketing Cloudista Microsoftin ensisijaisen digimarkkinointiratkaisun Dynamics 365 Enterprise -palveluun.

”Missiomme on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Sen ytimessä on tuoda tekoäly jokaisen ihmisen ja organisaation saataville yhteiskunnan vaativimpien haasteiden ratkaisemiseksi,” sanoo Microsofin toimitusjohtaja Satya Nadella. ”Tästä syystä tuomme älykkyyden kaikkeen, mitä tarjoamme – aina tekoälyagenteista sovelluksiin, palveluihin ja infrastruktuuriin.”

Tänään julkistetut tuotteet ja palvelut tarjoavat ratkaisuja teknologia-ammattilaisten merkittävimpiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin, kuten tietoturva aiempaa monimutkaisemmassa ja dynaamisemmassa uhkaympäristössä sekä tarve tasapainottaa loppukäyttäjän toiveet ja arvoa tuottavat teknologiainvestoinnit.

Tietoturva

Tietoturvaparannukset suojelevat tehokkaasti turvallisuusuhilta ja kattavat muun muassa Windows 10:n sekä Office 365- ja Enterprise Mobility + Security -ratkaisut.

 • Windows Defender Application Guard tekee Microsoft Edge -selaimesta turvallisimman yrityskäyttöön suunnitellun selaimen. Guard saapuu Windows 10 Enterprise -asiakkaiden saataville ensi vuonna ja Windows Insiders -asiakkaille pian. Sen taustalla on virtualisointiin perustuva turvallisuusteknologia, ja se käyttää eristettyjä, laitteistoon rakennettuja säiliötä estääkseen vahingollisen koodin leviämisen työntekijöiden laitteilla ja yrityksen verkossa.
 • Windows Defender Advanced Threat Protection (WDATP) ja Office 365 ATP jakavat tietoa molemmissa palveluissa, mikä auttaa IT-ammattilaisia tutkimaan ja reagoimaan turvallisuusuhkiin Windows 10- ja Office 365 -ohjelmistoissa aiempaa nopeammin ja tehokkaammin.
 • Office 365 Advanced Threat Protection laajentuu kattamaan Word-, Excel-, PowerPoint-, SharePoint Online- ja OneDrive for Business -ohjelmistot ja -ratkaisut. Muita parannuksia ovat dynamic delivery, jonka ansiosta käyttäjä voi vastaanottaa sähköpostiviestin heti, vaikka varsinainen liitetiedosto on vielä palvelun tarkistettavana; ja URL detonation, joka analysoi linkkejä reaaliaikaisesti tunnistaakseen tuntemattomat, vahingolliset URL-osoitteet.
 • Office 365 Threat Intelligence antaa varoituksia ja tietoa hyökkäyksien alkuperästä, on integroitavissa olemassa oleviin SIEM (Security Incident Event Management) -järjestelmiin ja mahdollistaa uhan laatuun mukautuvat dynaamiset käytännöt .
 • Outlook for iOS and Android -ratkaisut ovat nyt täysin Microsoftin pilvessä, eikä postilaatikkodataa enää tallenneta välimuistiin Office 365:n ulkopuolelle.
 • Enterprise Mobility + Security E5 on uusi tuoteperhe, joka laajentaa organisaatioiden tietoturvaa mobiiliin ja pilveen siirtymisen helpottamiseksi. Se tulee saataville 1. lokakuuta 2016 alkaen. Ohjelmistoon kuuluu uusi Microsoft Azure Information Protection -palvelu, joka auttaa organisaatioita luokittelemaan ja suojelemaan arkaluonteisia tietoja.
 • Secure Productive Enterprise tulee myös saataville 1. lokakuuta 2016. Se tarjoaa uusimmat ja edistyksellisimmät tietoturva- ja tuottavuusominaisuudet Office 365-, Windows 10 Enterprise- ja Enterprise Mobility + Security -ratkaisuihin.

Älykkäät ominaisuudet

Uudet tekoälyominaisuudet agenteissa, sovelluksissa, palveluissa ja infrastruktuuritason ratkaisuissa luovat ennennäkemättömiä mahdollisuuksia ihmisille ja organisaatioille.

 • Office 365:een on lisätty uusia älykkäitä, pilvipohjaisia ominaisuuksia:
  • Tap-toiminto Wordille ja Outlookille helpottaa Microsoft Graphin avulla sisällön tuomista organisaation asiakirjoista omiin dokumentteihin ja sähköposteihin.
  • Quickstarter PowerPointille ja Swaylle tarjoaa valmiita, tekstiä ja kuvaa sisältäviä runkoja kattavasta valikoimasta aiheita pohjaksi esityksen rakentamiselle.
  • Maps, uusi Bing-karttoja hyödyntävä kaaviolaji Excelissä, muuttaa maantieteellisen datan korkealuokkaisiksi visualisoinneiksi.
 • Microsoft MyAnalytics (aikaisemmin Delve Analytics) on Office 365:n henkilökohtainen analytiikkapalvelu, joka auttaa ihmisiä hahmottamaan ajankäyttöään töissä. Uudet ominaisuudet auttavat tiimien jäseniä ja vetäjiä löytämään parempia tapoja tiimityöhön.
 • Relationship Assistant, joka on osa pian lanseerattavaa Dynamics 365 for Sales -ratkaisua, tekee asiakkaan sitouttamisesta älykkäämpää kuin koskaan laitteesta riippumatta.
 • Microsoft esittelee uusia ominaisuuksia Cortanaan, Microsoftin tekoälyllä varustettuun henkilökohtaiseen avustajaan, joihin kuuluvat muun muassa terveyteen liittyvät huomiot ja muistutukset.
 • Esittelemme Ignitessä myös, miten Microsoftin asiakkaat käyttävät Cortana Intelligenceä luodakseen uutta omilla toimialoillaan – Lowe’s tarjoaa sen avulla digitaalisen keittiönsuunnittelukokemuksen, Dymaxia taas tehostaa Cortanalla terveydenhoitoa ja parantaa sen saatavuutta. Uber ilmoitti käyttävänsä Microsoft Cognitive Servicesiä reaaliaikaiseen henkilötodistusten tarkistamiseen parantaakseen niin asiakkaiden kuin kuljettajienkin turvallisuutta.
 • Microsoft on ottanut kaikissa Yhdysvalloissa sijaitsevissa palvelukeskuksissaan käyttöön uuden tekoälyä käyttävän virtuaaliagentin, joka parantaa asiakaskokemusta.
 • Yhtiö on myös ilmoittanut allekirjoittaneensa Renault-Nissanin kanssa maailmanlaajuisen, monivuotisen sopimuksen verkkoon kytkettyjen ajokokemusten kehittämisestä ympäri maailmaa. Yhtiöt kehittävät yhteistyössä autoille Microsoft Azureen perustuvia seuraavan sukupolven mobiileja palveluja, jotka parantavat asiakaskokemusta ja joihin lukeutuvat muun muassa personointi, edistyneet navigointipalvelut, ennakoivat palvelut, auton ominaisuuksien etäseuranta, ulkoisen palveluntarjoajan mobiilikokemukset sekä etäpäivitykset. Renault-Nissanin valintaan vaikuttivat Azuren enterprise-tason turvallisuus sekä Microsoftin vahva sitoutuminen viranomaisvaatimusten noudattamiseen.

Pilvipalvelualusta

Markkinoiden monipuolisimmalle pilvipalveluportfoliolle rakentuvat Windows Server 2016 ja System Center 2016 auttavat kehittämään asiakkaiden tietoliikenneinfrastruktuuria tulevaisuuden pilvisovelluksia varten. Microsoftin pilvi-infrastruktuurin edistysaskeleet mahdollistavat myös pilvessä sijaitsevien, tekoälyyn pohjautuvien supertietokoneiden kehityksen.

 • Windows Server 2016 on saatavilla lokakuussa. Se tarjoaa IT-ammattilaisille uusia tietoturvaominaisuuksia ja Azure-pohjaisia innovaatioita infrastruktuuri- ja pilvisovelluksiin. Microsoft ja Docker tuovat yhteistyössä Commercially Supported Docker Engine -palvelun Windows Server 2016 -asiakkaille ilman lisämaksuja. Myös System Center 2016 tulee saataville lokakuussa. Se tarjoaa datakeskusten ja pilvijärjestelmien yksinkertaistetun hallintajärjestelmän Windows Server 2016:n ohjelmistopohjaisille datakeskusominaisuuksille.
 • Azuren uudet seurantatyökalut yhdistettynä Operations Management Suiten päivityksiin auttavat tietohallintoa hallitsemaan pilvipalveluita ja paikallisia järjestelmiä yhdestä paikasta.
 • Azure Stackin seuraava ennakkoversio tuo Azuren teknologiat asiakkaiden datakeskuksiin ja tukee Microsoftin erottautumista hybridipilvimarkkinassa.
 • Microsoft myös vie eteenpäin visiotaan tekoälyn ja koneoppimisen mahdollisuuksista ottamalla käyttöön ohjelmoitavat FPGA-piirit (field-programmable gate array) 15 maassa ja viidessä maanosassa. FPGA-piirit mahdollistavat tekoälyn käytön miltei reaaliajassa, mikä tekee Azuresta perustan maailman ensimmäiselle tekoälyn supertietokoneelle.

Tukea ja työkaluja it-ammattilaisille

Uudet ilmaiset koulutus- ja opetusresurssit pitävät huolen, että IT-ammattilaisilla on digitalisaatioon tarvittavat tiedot ja taidot.

 • Microsoft Technical Community on uusi online-yhteisö, joka tuo yhteen IT-ammattilaiset, Microsoftin MVP-asiantuntijat sekä Microsoftin omat asiantuntijat vaihtamaan ajatuksia, verkostoitumaan ja jakamaan Microsoftin tuotteiden ja ratkaisujen parhaita käyttötapoja.
 • Microsoft IT Pro Career Center ja Microsoft IT Pro Cloud Essentials ovat nyt käytössä yli 40 maassa ja yli 25 kielellä ympäri maailman. Career Center tarjoaa ilmaiseksi asiantuntijoiden neuvoja pilvijärjestelmien tarjoamista uramahdollisuuksista ja taidoista. IT Pro Cloud Essentials taas tarjoaa ilmaisen pääsyn pilvipalveluihin, tukitoimintoja sekä sertifiointeja.

Lisätietoja Microsoft Ignitestä saat myös Microsoft News Centeristä. Seuraa myös keskustelua Twitterissä hashtagillä #MSIgnite ja #MSIgniteFI.

Tags: , , , ,