Suomen ensimmäinen Excel-mestari on Mikko Kuusakoski

 |   Jaakko Koivisto

Suomen ensimmäisten Microsoft Excelin suomenmestaruuskilpailuiden voittaja ja maamme taidokkain ja luovin Excel-virtuoosi on Mikko Kuusakoski. Excelin virallinen Suomen mestari edustaa Suomea helmikuussa käytävissä maailmanmestaruuskisoissa, joissa pääpalkintona on matka Seattleen Microsoftin pääkonttorille. Kilpailun jännittävä finaalikamppailu käytiin lauantaina 19.11. Helsingissä.

Excelin SM-kisat huipentuivat tiukkaa taulukkotaiturointia vaatineeseen finaaliin. Kovatasoisessa finaalikolmikossa kisasivat Vesa Tuomainen, Mikko Kuusakoski ja Mikko Pöyry. Kolmikosta voittajaksi ylsi lopulta Mikko Kuusakoski Helsingistä.

Mikko työskentelee tällä hetkellä kehityspäällikkönä rakennusliikkeessä. Mikko on käyttänyt Officen ohjelmistoja aina koulutehtävissä. Mikko kertoo innostuneensa Excelistä syvällisemmin opiskellessaan Teknillisessä korkeakoulussa, jolloin hän kesätöissä rahastossa näki ensimmäistä kertaa laajoja ja ehkä jopa monimutkaisia Excel-malleja. Halu oppia niiden toimivuutta kerrytti osaamista ja herätti uteliaisuutta Excelin itseopiskeluun ja oman osaamisen kehittämiseksi.

Voittaja raivasi tiensä finaalin ja sen myötä voittoon kolmen vaativan kierroksen kautta, joista kaksi oli karsintakierroksia. Kilpailun ensimmäisellä Testaa taitosi -kierroksella oli 90 osallistujaa, ensimmäisellä karsintakierroksella puolestaan 93, mikä oli paras osallistujamäärä Pohjoismaista ja maailmanmittakaavassa suurin osallistujamäärä heti Kiinan jälkeen.

”Finaalitehtävät olivat melko haastavia ja aikaraja tehtävien tekemiselle toi painetta finaaliin. Excelin MM-kisoihin treenauksen aloitan heti, ja se hoituu luultavasti kavereiden lähettämillä keskeneräisillä Excel-työkirjoilla”, kertoo kilpailun voittaja, Suomen ensimmäisen Excel SM -tittelin napannut Mikko Kuusakoski.

Mikko Kuusakoski, Mikko Pöyry ja Vesa Tuomainen finaalitehtävien kimpussa
Mikko Kuusakoski, Mikko Pöyry ja Vesa Tuomainen finaalitehtävien kimpussa

Suomen taulukkotaituria etsittiin monivaiheisessa kisassa

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa kilpailijat pääsivät testaamaan Excel-taitojaan verkossa ennen varsinaisia karsintakierroksia. Kilpailun tuomaristo valitsi verkossa käytävien puolivälieräkierroksen ja välieräkierroksen kautta finaaliin kolme parasta Excel-osaajaa eri puolilta Suomea: Etelä-Suomesta, Keski-Suomesta ja Pohjois-Suomesta. Suomen mestari palkitaan muun muassa uudella Microsoft Surface Pro 4 -kannettavalla ja hän edustaa Suomea Excelin maailmanmestaruuskilpailuissa helmikuussa 2017. Microsoft järjesti Excelin SM-kisat yhteistyössä Verkkokauppa.comin ja Onsight Helsinki Oy:n kanssa.

”Microsoft Excelillä on maailmanlaajuisesti miljoonia käyttäjiä ja huikea määrä faneja yli 30-vuotisen historiansa ajalta. On hienoa nähdä, että meiltä löytyy huippuosaamista Suomesta. Excel yhtenä suosituimmista Officen ohjelmistoista helpottaa ihmisten päivittäisiä rutiineja ja tarjoaa mahdollisuuden keksiä nokkelia ratkaisuja arjen tarpeisiin”, kertoo Officen tuotemarkkinointipäällikkö Harri Mikkanen Microsoftilta.

Lue lisää kilpailusta: http://www.aaniblogi.fi/2016/09/15/excelsm/

 

Lisätietoja:

Harri Mikkanen, tuotemarkkinointipäällikkö, [email protected]

 

Microsoft

Microsoft tarjoaa mobiili- ja pilvivetoisen maailman parhaat teknologia-alustat ja tuottavuuden avaimet. Yhtiön missio on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Lisätietoa osoitteessa: www.microsoft.fi ja www.microsoft.fi/uutisia. Twitterissä @MicrosoftOy

Tags: , ,