Microsoft Oy:n uudistunut johtoryhmä valmiina vuoteen 2017

 |   Jaakko Koivisto

Microsoft Oy on tehnyt kuusi uutta nimitystä johtoryhmäänsä tavoitteenaan vauhdittaa suomalaisten yritysten, julkishallinnon sekä sosiaali- ja terveydenhuollon digitalisaatiota.

Digitalisaatiokehitystä Suomessa edistävä Microsoft Oy on nimittänyt johtoryhmäänsä uusia jäseniä vastaamaan muun muassa julkisen sektorin ja terveydenhuollon liiketoiminnasta sekä palveluliiketoiminnasta. Kaikki nimitykset ovat talon sisältä, sekä Suomesta että muualta Euroopasta.

”Viime vuoden aikana digitalisaation merkitys ymmärrettiin laajasti suomalaisessa yrityskentässä ja julkishallinnossa”, kertoo Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Pekka Horo. ”Microsoft on yhdessä kumppaniensa kanssa vahvistanut asemaansa johtavana pilvipalveluiden toimittajana ja uskomme, että datan ja pilvipalvelujen käytön kasvu jatkuu vahvana myös tänä vuonna. Vuosi 2017 on tärkeä meille paitsi liiketoiminnan kasvun kannalta, myös Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden juhlavuotena, jota juhlistamme useilla hankkeilla innostaen yhdessä oppimiseen ja uuden oivaltamiseen. Microsoft Oy:n johdossa on nyt loistava joukkue valmiina tähän tärkeään vuoteen.”

Nimityksiä Microsoft Oy:n johtoryhmässä

Mikko Pulkkinen on nimitetty julkisen sektorin liiketoiminnan johtajaksi 1.1.2017 alkaen. Hän on aiemmin johtanut Microsoftin palveluliiketoimintaa ja sitä ennen toiminut useissa liiketoiminnan johtotehtävissä Tieto Oyj:ssä.

”On kunnia aloittaa Suomen juhlavuonna uudessa, julkisen sektorin liiketoiminnan vastuutehtävässä. Digitalisaatio tarjoaa kaikki edellytykset entistä parempien ja tehokkaampien julkisten palvelujen rakentamiseen Suomessa. Microsoft auttaa kumppaniensa kanssa Suomen julkishallintoa kehittämään toimintaansa ja palveluita kansalaisille nyt ja tulevaisuudessa.”

Katri Mäntylä on nimitetty palveluliiketoiminnan johtajaksi 1.1.2017 alkaen. Hän on aiemmin työskennellyt Microsoftin palveluliiketoiminnan toimituksista vastaavana johtajana sekä useissa Microsoftin kumppaniyrityksissä.

”Palveluliiketoiminnassa olemme mukana kehittämässä asiakkaiden liiketoimintamalleja ja tukemassa heidän digitalisaatiohankkeitaan yhdessä kumppaniemme kanssa. Olen todella innoissani uudesta roolistani: yhdessä pystymme rakentamaan uutta mobiili- ja pilvivetoista liiketoimintaa asiakkaillemme.”

Hanna Nikkilä on nimitetty johtamaan terveydenhuollon liiketoimintaa. Hän on tätä ennen toiminut Microsoftin julkisen sektorin liiketoiminnan johtajana ja aiemmin liiketoimintajohtajana useissa globaaleissa systeemi-integraation ja liikkeenjohdon konsultointiyrityksissä.

”Digitalisaatio tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia sosiaali- ja terveydenhuollossa. On hienoa auttaa asiakkaitamme hyödyntämään Microsoftin teknologiaa ja kumppaniemme tuoreita ratkaisuja terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä niin, että ne ovat mahdollisimman monien suomalaisten käytettävissä.”

Nina Ammunét-Lappi on nimitetty kuluttajamyynnistä vastaavaksi johtajaksi Suomessa. Hän on työskennellyt Microsoftilla useissa eri tehtävissä kuluttajaliiketoiminnan parissa.

“Ensimmäiset kuukaudet kuluttajamyynnin johdossa osana uutta pohjoismaista organisaatiotamme ovat olleet upea seikkailu. Vähittäismyynti on muutoksessa ja olen iloinen, että voimme vastata asiakkaidemme tarpeisiin entistä ketterämmin. Odotan mielenkiinnolla uusia mahdollisuuksia luoda asiakkaille erinomaisia kokemuksia uusien laitteiden ja palveluiden parissa.”

Kyle Vikström palaa Microsoftin Suomen organisaatioon talousjohtajan roolissa. Vikström työskenteli Microsoft Oy:ssä kolmen vuoden ajan ennen siirtymistään controlleriksi Microsoftin eurooppalaiseen taloustiimiin, jossa hän vastasi pienistä ja keskisuurista yrityksistä sekä kumppanuuksista.

“Parasta uudessa roolissani Microsoft Oy:n talousjohtajana on työskentely organisaatiossa, joka rakentaa huomisen teknologioita. Odotan mielenkiinnolla pääseväni tapaamaan talouden ammattilaisia ympäri Suomea sekä keskustelemaan mahdollisuuksista investoida Suomen nopeasti kehittyvään teknologiaympäristöön.”

Kati Laurikainen johtaa Microsoft Oy:n HR-tiimiä. Hänellä on pitkäaikainen kokemus henkilöstöjohtamisen ja johdon kehittämisen tehtävistä Microsoftin laiteliiketoiminnassa, Nokia Oyj:ssa ja Hewlett-Packardissa.

”On hienoa olla mukana toteuttamassa Microsoftin innostavaa strategiaa. Meillä on mahdollisuus vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin laajemminkin Suomessa tekemällä yhteistyötä ja rakentamalla inspiroiva ympäristö, jossa kaikkien on hyvä oppia ja tehdä töitä.”

Microsoft Oy:n johtoryhmään kuuluvat lisäksi Pekka Horo (toimitusjohtaja), Andreas Korczak (liiketoiminnan suunnittelusta, operatiivisista prosesseista ja markkinoinnista vastaava johtaja), Kari Aarvala (suurasiakasliiketoiminnasta vastaava johtaja), Markku Pulkkinen (pienistä ja keskisuurista yrityksistä sekä kumppaneista vastaava johtaja), José Fernandes (kehittäjäyksikön johtaja), Aki Siponen (teknologiajohtaja), Juhana Tormilainen (asiakas- ja kumppanityytyväisyydestä vastaava johtaja) sekä Max Mickelsson (yhteiskuntasuhdejohtaja).

 

Viestinnän yhteystiedot medialle:

Viestintätoimiston mediapäivystys
[email protected]
+358 40 6483 900
klo 9.00–17.00

 

Microsoft ja Suomi 100 Microsoft juhlistaa kumppaniensa kanssa 100-vuotiasta itsenäistä Suomea investoimalla oppimisen, yrittäjyyden ja työelämän kehittämiseen, ja haluaa näin osallistua Suomen tulevaisuuden rakentamiseen. Lue lisää Microsoftin Suomi 100 -hankkeista täältä.

Microsoft Microsoft tarjoaa mobiili- ja pilvivetoisen maailman parhaat teknologia-alustat ja tuottavuuden avaimet. Yhtiön missio on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Lisätietoa osoitteessa: www.microsoft.fi ja www.microsoft.fi/uutisia. Twitterissä @MicrosoftOy